Merr Drug New Ekzekutimi 10 Minuta për të vrarë amerikan vrasës

New Execution Drug Takes 10 Minutes to Kill US Murderer
Death-penalty

Denim me vdekje (Foto: Wikipedia)

këtë nëntor 30, 2009 foto tregon dhomën e ekzekutimit të të “shtëpi vdekja” në Objektin Southern Ohio Korrektuese në Lucasville, Ohio

Një vrasës amerikane luftuan dhe u shtang për ajër për të paktën 10 minuta pasi ai u vra në një ekzekutim të gjatë duke përdorur një koktej të ri të diskutueshëm të drogës, sipas dëshmitarëve.

Një gazetar për Columbus Dispeçer gazetës të pranishëm në ekzekutimin e 53-vjeçarit Dennis McGuire raportuar se vrasësi Ohio bërë “snorting dhe mbytje” tingëllon si ai nënshtruar.

Zyrtarët Ohio tha për AFP se McGuire, dënuar me vdekje në 1989 për përdhunimin dhe vrasjen e një gruaje të re shtatzënë, u shpall i vdekur në 10:53 am (1553 GMT).

Gazetarët që dëshmuan ekzekutimin tha se droga përdoren në injeksion vdekjeprurës kishte filluar të administrohet 24 minuta më parë në burgun e Lucasville.

Sipas një protokolli të ri Ohio, McGuire u ekzekutua duke përdorur një koktej të përbërë nga midazolam qetësues dhe analgjezik hidromorfon, një kombinim kurrë nuk e përdorur më parë në Shtetet e Bashkuara.

Protokolli i ri i ekzekutimit u prezantua pas Ohio dhe shtetet e tjera të SHBA që të mbajë dënimin me vdekje filloi drejtimin nga barbiturate, kur prodhuesit evropianë ndaluar furnizimin e tyre.

avokatët McGuire kishte kundërshtuar mënyrën e ekzekutimit, duke thënë se vrasësi do të vdesin nga asfiksia në një fenomen të njohur si “uria e ajrit,” shkaktuar llojin e dënimit të egër dhe të pazakontë ndaluar në bazë të Kushtetutës së SHBA.

por ankesat, i cili shkoi gjatë gjithë rrugës për në Gjykatën e Lartë, janë refuzuar.

Një gjykatës federal në Ohajo, Gregory Frost, tha “provat para gjykatës nuk arriti të paraqesë rrezik të konsiderueshëm që McGuire do të përjetojnë dhimbje të forta.”

Gazetarët të cilët ishin dëshmitarë ekzekutimin e së enjtes tha McGuire duket të jetë mbytës pasi ai u vra.

Sipas grupit të gazetarëve, ajo ishte e ekzekutimit të gjatë që nga Ohio ri-futur dënimin me vdekje në 1999.

“Rreth 10:33 am, McGuire filloi duke luftuar dhe gulçues për ajër me zë të lartë, duke e bërë turfullima dhe mbytje tingujt që zgjati për të paktën 10 minuta, me heaving tij gjoks dhe e shtrënguar e tij grusht,” Kolombi Dërgimi raportuar.

“Thellë, Tingujt vrullshëm rridhnin nga goja e tij. Për disa momentet e fundit para se ai u shpall i vdekur, ai ishte ende.”

Ekspertët e dënimit me vdekje shprehu shqetësim në detajet e vdekjes McGuire-së, duke thënë se ajo vuri në dukje një metodë e ekzekutimit e cila ishte “skandaloze dhe më problematike.”

“Në dritën e përshkrimeve gjatësi dhe shqetësuese të ekzekutimit Dennis McGuire-së, përveç në rangun e komplikimeve vdekjeprurëse injeksion raportuar në shtetet e tjera, duket se procedura vdekjeprurëse injeksion këtij vendi është më skandaloze dhe më problematike se ajo ka qenë ndonjëherë,” Deborah Denno, nga Shkolla Universiteti Fordham të Ligjit, tha për AFP në një e-mail.

Maya Foa, drejtor i ekipit të dënimit me vdekje në grup jofitimprurës pushim, akuzoi autoritetet Ohio e këshilla të ekspertëve injoruar.

“Ohio ishte paralajmëruar nga ekspertët kryesorë që eksperimente në njerëz në këtë mënyrë rrezikon shkaktojnë atyre vuajtje të rënda, dhe të dhënat tregojnë se kjo ka qenë e lindur jashtë,” Foa tha në një deklaratë.

“Sa më shumë ekzekutime dështuar kemi nevojë të shohim para se ekzekutuesit të ndaluar përdorimin e njerëzit si derra gini?”

ekzekutimi i së enjtes ishte e dytë të kryera gjatë këtij viti nga autoritetet amerikane, duke përdorur produkte të reja të cilat duket të rezultojë në vuajtje e dënuar.

në janar 9 në Oklahoma, killer dënoi Michael Lee Wilson tha se ai mund të ndjehen të tij “tërë djegia e trupit” pasi ai u vu në vdekje.

Wilson u ekzekutua duke përdorur një përzierje të barnave, duke përfshirë pentobarbital, një substancë përdoret zakonisht për të euthanize kafshëve.

Megjithatë, këto lloje të barnave tani janë prodhuar vetëm nga farmacitë që rregullohen nga ligjet vendore, në vend se rregullatorët federale.

Një skandal shpërtheu në nëntor 2012 në Massachusetts kur higjiena në një nga këto barnatore është fajësuar si shkak i një shpërthimi vdekjeprurës meningjitit.

McGuire është njeriu i tretë që do të ekzekutohet në Shtetet e Bashkuara këtë vit. Ohio ekzekutuar tre e të 39 njerëzit vritet në Shtetet e Bashkuara vitin e kaluar, sipas Denim me vdekje Qendra e Informacionit.

Repost.Us – Republish këtë tekst
Ky artikull, medikament i ri ekzekutimi merr 10 minuta për të vrarë vrasësin SHBA, është botohet njëkohësisht nga AFP dhe është postuar këtu me leje. Copyright 2014 AFP. Të gjitha të drejtat e rezervuara

Enhanced nga Zemanta