Nya eta patut meuli jempe, PC fanless?

Is it worth buying a silent, fanless PC?

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Nya eta patut meuli jempe, PC fanless?” ditulis ku Jack Schofield, pikeun theguardian.com dina Kemis 19 November 2015 09.12 UTC

Dupi PCS fanless ayeuna meuli wijaksana? Atuh loba rekaman sora jeung pamanggih PC genuinely jempé pisan menarik. Peter

inovasi anyar di pasar PC geus devoted ka ngahasilkeun PCS fanless murah, sanajan nu teu sabenerna tujuan. fokus ieu dina ngahasilkeun laptop thinner sarta tablet, tapi ieu boga masalah badag dissipating panas. Intel tackle masalah ieu ku saeutik demi saeutik ngurangan jumlah daya chip anak meakeun. Ayeuna maranehna teu meunang jadi panas, maranéhanana geus kurang butuh fans.

Salaku conto, a processor desktop pisan gancang saperti Intel Core i7-4960X ngabogaan TDP (daya desain termal) tina 130W, nu panas. Laptop dipaké boga 45W atawa 35W prosesor, nu murag ka 15W ka 17W pikeun mesin ipis. range Core M Intel sacara dibawa anu turun ka 4.5W. Dinten, komo murah basis Atom Intel chip (mindeng Pentium atawa Celeron branded) ngajalankeun di 6-10W.

Aya drawbacks. Lamun chip ieu meunangkeun panas, kinerja maranéhanana geus jadi throttled, atawa nu Cicing turun sakabehna. Ieu rupa pikeun kagunaan intermittent saperti processing kecap jeung web browsing. Tapi, chip ieu teu cocog pikeun jobs processing sustained saperti ngedit video jeung kaulinan, jeung maranehna bisa bajoang jeung audio campur kode jeung ngedit.

Sabaraha fans?

A PC desktop kuat bisa jadi kudu tilu atawa leuwih fans. Nu CPU jeung daya asupan bakal boga fans sorangan, jeung saterusna bakal ngamajukeun kartu grafik jeung GPUs (grafik unit processing). sakapeung, fans kasus misah bakal ngiderkeun hawa tetep disk drive sarta bagian séjén alesan tiis.

Tangtosna, laptop ipis jeung tablet ngajalankeun ti accu, ngarah teu kudu suplai daya internal. maranehna atawa teu boga kartu grafik misah: maranehna biasana boga GPUs terpadu jeung processor, saperti dina "Intel Integrated grafik".

Mun anjeun teu kudu loba daya, terus aya nyatu leutik, PCS murah nu maké téknologi sarua jeung laptop ipis. Maranehna boh fanless, atawa fans maranéhanana anu ampir noiseless, iwal lamun processor ieu disetir teuas.

Tapi, lamun kudu kinerja luhur pikeun tugas saperti ngedit video atawa kaulinan serius, mangka masih tangtangan. Anjeun bisa jadi kudu hiji catu daya fanless jeung deukeut leuwih inovatif ka cooling. ieu di antarana pipa panas - Nu beuki ilahar di laptop ipis - jeung cooling sakapeung cair.

PCS Mini jeung nettops

Upami Anjeun hoyong hal leutik jeung murah, aya nu plethora dawam tina pilihan: neangan "mini PC"On Amazon.co.uk meunang leuwih ti sarébu hasil. Neangan "PC nettop"Manggih leuwih manageable 34 hasil, sabab istilah ieu geus lolobana turun kaluar ti urang. Teu sakabéh mesin ieu fanless, tapi lolobana kudu ngajalankeun quietly lamun teu overloaded.

Jalma ilaharna ngagantelkeun sistem ieu pikeun datar-layar maranéhanana susunan TV: maranéhanana geus rupa pikeun video streaming, nyekel-up ladenan TV, jeung komputasi basajan. Maranéhanana ogé bisa ngajalankeun Spéktrum, MAME jeung emulators game séjén.

Dina ahir low, aya sistim murah saperti fanless nu Voyo sleek Mini PC. Ieu ngabogaan 1.33GHz Intel Atom Z3735F, 2GB memori jeung 64GB of eMMC gudang chip jeung port 4k HDMI for ngan £ 89,99. Ieu loba Spesifikasina sarua salaku laptop entry-tingkat 10in Windows atawa 2-di-1, tapi tanpa keyboard jeung layar. Eta ngalir a 32-bit Windows 8.1With Bing (presumably versi bébas), tapi meunang pamutahiran Luncat ka Windows 10.

Siklon Sumvision sacara mangrupa alternatif leuwih alus-dipikawanoh jeung spésifikasi sarua keur £ 98,50. Nu Gigabyte Brix range ogé patut katingal.

Upami Anjeun hoyong hal leuwih kuat, aya rentang Eggsnow of fanless, PCS aluminium mini. ieu di antarana core i3-4010U atawa core i5-4200U vérsi jeung 4GB memori jeung 64GB SSD pikeun £ 212,99 jeung £ 248,99 mungguh. Tapi, maranéhanana bisa nyokot nepi ka 16GB memori, nepi ka 256GB SSDs, jeung nepi ka 1.5TB teuas drive. Anjeun bisa meuli basa sistim i3 Core keur £ 156,99 jeung cocog memori Anjeun sorangan jeung SSD.

Model Eggsnow bersaing jeung Apple sacara Mac Mini, which starts at £399 for a Core i5 system with 4GB of memory and a 500GB hard drive, and tops out at £799 for one with 8GB and a 1TB drive (or £1,759 with all the upgrades). Tapi, the latest 2014 Mac Mini has soldered-in memory and is due for an update.

Quiet PCs

Building quiet PCs used to be an art that involved specialised components, such as fanless power supplies and liquid cooling, added damping for rotating drives, and paying attention to the airflow through the case. I assume Chillblast still does some of this. Tapi, things are easier today, because companies can start with barebones cases like the Shuttle and small ITX motherboards, or just use a tiny Intel NUC (Next Unit of Computing).

The NUC usually includes a large heatsink and a small fan, so I would not expect an off-the-shelf version to be silent. Tapi, some companies have designed NUC cases that, in essence, work as large heat sinks. kalawan atra, you wouldn’t run one in a confined space, but in normal conditions, they can radiate enough heat to stay within the TDP limits.

Quiet PC’s UltraNUC is an example, with systems being built-to-order in the UK. Nu UltraNUC Atom version starts at £325, while the Abel-cased UltraNUC Pro fanless starts at £595. Quiet PC also offers many other silent or quiet PCs, media centres and entertainment systems, so you might find something that suits you better.

Aleutia’s R50 Fanless – “carved and crafted in the UK” – is a robust but classy-looking NUC variant. Tapi, it’s really intended for industrial and commercial uses. An R50 standard with a Core i3, 4GB of memory and 60GB SSD costs £599. Aleutia also sells a T1 nettop “Eco PC” with a Celeron J1800 and 2GB of memory for £349, or with 4GB, a 120GB SSD and Microsoft Windows for £499. Tiny Green PC is an alternative supplier.

In all the above cases, double-check to see if the price includes a copy of Windows. Most do, but some mini PCs are sold without an operating system for people who want to run Linux.

Last words

Most modern desktops now run quietly, except when stressed, and the trend towards low-TDP Atom processors and SSDs is making them even quieter. (You can check the TDPs and benchmarks of different chips at Notebookcheck’s Babandingan prosesor Mobile.)

The questions you now have to answer are (a) how much power do you need, jeung (b) how much are you prepared to pay for silence?

If you want to make recordings in the same room as your PC, bear in mind that a mouse-wheel may make a clicking noise – yes, I’ve been caught out by that – and keyboard use is probably out of the question. There are times when a touch-screen has the advantage of being quieter.

Geus meunang Patarosan lain keur Jack? Surélék ka Ask.Jack@theguardian.com

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010