Windows 10: leuwih aktip Microsoft anu datang ka Android jeung iPhone

Windows 10: more Microsoft apps are coming to Android and iPhone

Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Windows 10: leuwih aktip Microsoft anu datang ka Android jeung iPhone” ditulis ku Samuel Gibbs, pikeun theguardian.com dina Rebo 15 Juli 2015 10.22 UTC

Saatos motong 7,800 Staf sarta nyokot rugi $ 7.6bn dina nya division Windows Phone, Kapala eksekutif Microsoft Kang Satya Nadella intends ka lamping nepi invasi parusahaan of iPhone jeung Android jeung aplikasi sareng ladenan nya.

Sedengkeun nulis-handap geus katempona éféktif neutering nu sésana tina bisnis smartphone Microsoft meuli ti Nokia di 2012, Nadella insists nu pausahaan-Na teu exiting pasar smartphone.

"Kuring ngan teu hayang ngawangun telepon sejen, a copycat sistem operasi telepon, oge. Kuring hayang bisa hadir dina unggal titik mobile,"Nadella situs téknologi ka ZDNET.

"Éta téh hiji tujuan core pisan eksplisit. Sanés (adil) anggapan kagungan titik tungtung aplikasi urang, Skype, Melong, Wunderlist, Panonpoe meletek, dina unggal salah sahiji dua milyar alat. "

Microsoft geus kira-kira 60 aplikasi sareng kaulinan nu aya alat Apple ios, jeung leuwih ti 10 aplikasi pikeun Android kaasup OneDrive, OneNote, Kantor, Outlook jeung Xbox Smartglass.

Pausahaan geus anyar geus nyieun ngurus smartphone Android jeung pabrik tablet kaasup Samsung, Sony jeung HTC ka preinstall pasukan leutik aktip nya dina alat badag-ngaran.

'Aya bakal alat Lumia'

Saeutik pisan pabrik gede-ngaran geus ngadopsi Windows Phone. Nokia ieu pasangan handset primér nepi Microsoft meuli eta, sanajan sababaraha pabrik Cina leuwih leutik geus ngabuktikeun dipikaresep.

Tapi loba nu geus speculated nu Windows Phone bakal maot tanpa nyieun telepon Microsoft nya éta tanggung jawab 95% Windows smartphone di pasangan ahir taun.

Sedengkeun Microsoft hayang nyadiakeun software keur batur nyieun alat, Nadella ceuk categorically nu, "Lamun taya [pabrik] nangtung nepi ka ngawangun alat Windows urang gé ngawangun maranehna. Bakal aya alat Lumia. "

Sirah Microsoft ceuk nu lamun nu ieu kasus eta bakal nyokot wangun-Surface kawas smartphone - hiji atawa dua smartphone dijieun salaku indikator naon bisa dipigawé ku Windows, tinimbang telepon mainstream bersaing jeung Apple iPhone jeung Samsung Galaxy Kang S6.

Masalah Microsoft téh nu geus dijual Windows 10 dina premis of mahluk anu aya di sauntuyan alat ti smartphone ka komputer desktop. Nya "aktip universal" jangji pikeun ngajalankeun dina unggal alat Windows; nya "continuum" system boga tujuan pikeun nyadiakeun switching seamless antara PCS, telepon sarta tablet, bari nya browser Microsoft Tepi bakal jadi akrab pikeun pamaké dina telepon nu aya dina laptop.

Sadaya fitur eta merlukeun sababaraha bentuk alat mobile pikeun nyieun hiji pangalaman koheren. Nadella ceuk nu sahanteuna sababaraha "premium" alat Lumia bakal dileupaskeun taun ieu, tapi Microsoft bisa boga perang uphill komo leuwih gede keur ngayakin pamakéna meuli maranehna ayeuna.

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Dimuat via Wali News Feed plugin WordPress.