Naha jeung Kumaha tiram Jieun mutiara

Why and How Oysters Make Pearls

Tiram nyieun mutiara salaku response pertahanan ka objék asing.

prosés dimimitian nalika sababaraha awak asing, saperti keusik, a parasit atawa sababaraha bahan organik lianna, manages nyieun cara anak di jero cangkang tiram sarta asalna di kontak jeung mantel nu, lapisan nu ngajaga organ internal tiram sacara, sok komo ngaruksak eta.

awak tiram sacara nilik zat patogén salaku anceman poténsial, jeung response mantel mimiti deposit hiji nacre zat disebut, disebut oge ibu mutiara, onto eta. Ieu zat sarua nu jas bagian jero cangkang.

Baca Pasal Full

22869 1