Laptop nu kudu urang meuli pikeun anak urang?

Which laptop should we buy for our child?

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Laptop nu kudu urang meuli pikeun anak urang?” ditulis ku Jack Schofield, pikeun theguardian.com dina Kemis 5 November 2015 09.31 UTC

Urang mikir meunang putra urang a notebook atawa laptop pikeun ulang kasalapan nya. Manéhna kudu software saperti Kecap, PowerPoint jeung Excel, jeung dina waktu manéhna bisa asup ka internet coding. Kuring oge mikir eta bakal jadi ide nu sae lamun manéhna bisa dok eta jadi manéhna bisa ngagunakeun mouse jeung keyboard misah.

Urang hayang pikeun mastikeun eta lasts manéhna bari tapi urang teu bisa mampuh méakkeun kavling duit. Kerry

Salaku sajauh kuring bisa nyaritakeun ti nganjang taunan mah ranjang (baheulana nu Latihan atikan British jeung Tehnologi Ténjokeun), paling sakola ayeuna make konsumen-kelas tablet Android / Apple jeung laptop Windows. Tapi, ranjang 2015 némbongkeun hiji trend arah Windows 2-di-1 "detachables", nu naon kukituna mah nyarankeun.

A pisah (I dijieun nu nepi) nyaeta Windows convertible mana tablet touch-layar plugs jadi darmaga keyboard. Conto oge dipikawanoh di antarana Asus T100TAF jeung sagala Microsoft surfaces. Pungsi Dual hartina sakola teu kudu meuli tablet jeung laptop misah, waktu Windows App Studio ngajadikeun eta gampang pikeun guru nyieun Windows basajan 10 aktip tanpa coding.

Tumbu lemah dina laptop téh engsel nu, jeung urang bisa stress engsel ku ngangkat laptop ku cara layar. Pamanggih Bad. Dina detachables, layar nu biasana aman ku magnet kuat, jeung hinges kasampak loba kurang rapuh. Leres Pisan, sababaraha pisah boga hinges - misalna nu Lenovo Miix 3 jeung forthcoming XPS Dell 12 - Tapi teu bisa gampang ngarobah sudut layar.

Ku lantaran kitu kukituna nyangka pisah ka panungtungan deui ti laptop tradisional, atawa convertible jeung hinge 360-darajat.

Windows 10 teu boga saloba aktip tablet salaku Android, atawa kualitas Apple iPad aktip, tapi lolobana wewengkon nu ditutupan, jeung maranehna geus dasarna hiji bonus bébas. Lamun aya teu app Windows, Anjeun masih bisa maké kakuatan full (leuwih hade tinimbang-kualitas tablet) panyungsi web tur ngajalankeun jutaan program Windows tradisional. Oge, tangtosna, aya sababaraha cara pikeun ngajalankeun aplikasi Android dina Windows PCS, sapertos BlueStacks jeung AmiDuOS.

Laptop pikeun kids

Asupna-tingkat laptop pikeun kids nyaéta HP Stream 11. Ieu cukup tahan pikeun harga anak low (£ 169,97 ka £ 199,99), tapi teu boga layar toél, jeung layar teu pisah.

Pikeun sababaraha bulan katukang, beureum Mastaka X2 HP 10 n055na geus pick mah tina detachables di £ 249,99. Asa leuwih solid ti Asus T100TAF heubeul, ngabogaan keyboard leuwih alus, jeung layar santun. Tapi, Asus geus kakara dibuka dina T100HA, nu ngaronjatkeun dina X2 mastaka 10, sanajan kibor rada leutik.

Nu Asus T100HA mangrupa salah sahiji laptop ritel munggaran kapal jeung Windows 10 dipasang sateuacana, jeung Windows 8.1 mesin ayeuna keur diberesihan ti toko. PC World, salaku conto, ieu ngajual HP mastaka X2 10 jeung Windows 8.1 keur £ 199,97, jadi kuring moal heran lamun hiji Windows 10 Vérsi mucunghul geura-giru.

I saméméhna geus dipaliré nu Pindah Acer 10 jeung 11 sabab hargana leuwih - biasana £ 300 ka £ 350 - tapi switch 10E bisa jadi patut katingal di £ 229,95. Kuring oge geus teu dipaliré nu Toshiba satelit Klik Mini, sabab Jigana Layar 8.9in leutik teuing. Tapi lamun setting Windows magnification mana cukup luhur, sugan eta mah leutik teuing pikeun anak. Anjeun meureun bisa ngabandingkeun boh mesin ieu kalawan Asus T100HA di toko John Lewis, jeung John Lewis ngawengku jaminan dua taun.

Sakabéh entry-tingkat dua di-leuwih ieu geus prosesor Atom basis jeung 2GB memori utama, jeung memori chip 32GB eMMC Flash pikeun nyadiakeun gudang. Maranéhanana écés bakal leuwih alus jeung 4GB memori jeung 64GB gudang, tapi mesin saperti nu harder pikeun manggihan, jeung hargana leuwih. Nu fix gancang pikeun Nambahkeun hiji 32GB tambahan atawa leuwih gudang dina kartu microSD. Lamun meuli dua di-hiji jeung Windows 8.1 jeung ningkatkeun ka Windows 10, nambahkeun kartu kahiji: salah sahiji mesin 32GB mah mendi teu boga cukup rohang kosong nepi ka rengse instalasi.

Kaula asumsina nu £ 250 anu paling Anjeun bakal hayang méakkeun dina laptop pikeun anak. Upami anjeun hayang méakkeun kurang, kasampak keur cut-harga Lenovo Miix 3. Tilu bulan ka tukang, Mah nuju nu anyar keur £ 150, tapi ayeuna Abdi meunangkeun £ 250 Asus T100HA tinimbang.

Kibor jeung docks

Paling laptop bakal bisa dipaké jeung "universal" docking station, saperti Plugable ud-3900, tapi kuring teu mikir anjeun butuh salah. Paling laptop bakal mungkinkeun Anjeun nyolok dina USB éksternal atawa keyboard Bluetooth tanpa maké station docking. Aya nyatu kibor warni dirarancang husus pikeun kids, jeung loba touch-ketikan tutorials.

Tapi, nu Asus T100HA ngabogaan anyar USB port Type C, jadi anjeun perlu a adapter leutik.

Nyetel

Kuring nganggap anjeun perencanaan jadi administrator sistim pikeun laptop putra Anjeun, jeung méré manéhna sorangan akun anak. Ieu ngidinan Anjeun nyetel wates waktu, meungpeuk situs web inappropriate, wates umur diatur pikeun kaulinan, jeung nangtukeun sabaraha duit (lamun aya) manéhna bisa méakkeun online. Anjeun bisa ngadalikeun setelan ieu jarak jauh ti account.microsoft.com/family.

Windows 8.1 jeung 10 bakal surélék Anjeun catetan mingguan kagiatan putra Anjeun: sabaraha jam manéhna dipaké PC-Na, situs web manéhna dilongok, jeung sabaraha lila manéhna spent di aktip paporit-Na. Anjeun teu kudu make service hal - hal anu pilihan - tapi ayeuna teh tos diaktipkeun ku standar.

Aya alternatif komérsial saperti Magic Desktop, tapi éta bener keur budak ngora.

Anjeun kudu asup log asup pikeun laptop ti jaman ka jaman, ngagunakeun akun administrator Anjeun, mariksa yen sagalana OK. Akun anak nu geulis aman, jeung Windows 10 diapdet sacara otomatis, tapi mangrupakeun ide nu sae pikeun ngajaga hiji panon dina hal, tur ngajalankeun cék anti-virus tambahan.

Ajak putra anjeun nyimpen dokumén, poto jeung payil lain bébas gudang online OneDrive akun Microsoft-Na sacara, jeung / atawa ka kartu memori SD. Anjeun samentara bisa pindah kartu ka PC Anjeun sorangan deui nepi jeung pikeun nambahkeun poto, payil musik paporit, video YouTube sareng eusi nu sejenna.

Aya versi bébas tina program Microsoft Office dina OneDrive, sarta anjeun bisa masang sababaraha aktip salaku leupas tina Windows Store. Ku teu sangka éta patut meuli atawa masang program desktop full keur heubeul 9 taun, kajaba anjeun geus ngalanggan kana Kantor 365 Imah. Ieu nyadiakeun suite Kantor full pikeun lima urang dina PCS, Macs, tablet jeung smartphone, ditambah hiji terabyte gudang keur unggal pamaké, pikeun £ 79,99 taun a. Sabalikna, LibreOffice nyaeta hiji alternatif bébas.

Anjeun bisa oge tos masang Minecraft salaku program atawa app, nu Ngagaro lingkungan programming - geus katingal di Ngalalanyahan jeung ngeruk kahiji - jeung Khan Academy. Anjeun tiasa pin ieu jeung program sejen ka taskbar nu, atawa nahan ikon dina desktop nu, nyieun eta gampang manggihan.

Geus meunang Patarosan lain keur Jack? Surélék ka Ask.Jack@theguardian.com

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Dimuat via Wali News Feed plugin WordPress.