Nu Apple MacBook laptop atuh meuli?

Which Apple MacBook laptop should I buy?

Mary perlu ngaganti dirina 2009 MacBook Pro tapi overwhelmed ku pilihan. Nu mangrupa hasil pilihan pangalusna?


Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Nu Apple MacBook laptop atuh meuli?” ditulis ku Jack Schofield, pikeun theguardian.com on Kemis 15 November 2018 10.00 UTC

Kuring geus soldiered on sareng 2009 MacBook Pro, nu kuring make pikeun aksés internét, média sosial, poto, jeung panalungtikan kuring. Tapi dina urutan ngakses perpustakaan universitas jarak jauh, Kuring kudu make hiji sistem operasi nepi-ka-date, jeung Mac abdi jadi heubeul kuring teu panjang bisa ngamutahirkeun eta.

janten, Kuring kudu meuli MacBook anyar, Tapi Kami overwhelmed ku pilihan. Naha kuring kudu Toel Bar? Sabaraha memori sareng SSD do Abdi peryogi? Mary

nuturkeun produk refresh on 30 Oktober, Apple boga opat MacBooks nu ngalakukeun teuing pakasaban sarua. Warta alus nyaeta anu, lamun bisa salamet dina 2009 MacBook Pro, salah sahiji aranjeunna bakal jadi rupa keur kaperluan Anjeun. Warta awon nyaeta aranjeunna sadayana gaduh ciri yen bakal nempatkeun kuring kaluar meuli aranjeunna, sanajan, kalawan tuah, aranjeunna moal merta nempatkeun maneh kaluar.

Tapi, Abdi pikir éta penting pikeun didatangan hiji Store Apple atawa stockist séjén ku kituna anjeun bisa ngabandingkeun sahanteuna dua 13in MacBooks samping ku samping. Di handap ieu mangrupakeun MacBook Air heubeul (keyboard pangalusna, layar awon) jeung MacBook Pro (keyboard pikareueuseun, layar gede).

Abdi tiasa ngabejaan ka maneh nu chip nu gancang, teras salajengna, tapi pangalaman pribadi Anjeun bakal didominasi ku kualitas nu keyboard na layar. A pos blog teu tiasa ngabejaan Anjeun nu leuwih anjeun bakal resep, atawa dimana anjeun bakal resep nyieun compromises.

keyboard kukupu

macbook pro
Kabéh laptop Mac anyar datang jeung low-travel keyboard kukupu Apple, nu geus kabuktian divisive. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

Kanggo abdi, masalah pangbadagna jeung MacBooks anyar teh keyboard kukupu, nu ieu mimiti diwanohkeun ku 12di MacBook di 2015. Versi kadua mucunghul di MacBook Naros, dimana sababaraha pamaké kagungan gagal keyboard alatan debu atawa detritus meunang di handapeun kenop. The MacBooks panganyarna boga versi katilu jeung sealing tambahan tetep kaluar debu. Simkuring boga acan ningali kumaha eta nangtung nepi kana waktu.

Sajaba ti eta, Kuring manggihan keyboard kukupu nyadiakeun pangalaman ketikan pikareueuseun. Kuring diajar noél-tipe on typewriters, na kuring resep kibor jeung kenop mékanis jeung kavling perjalanan. kenop kukupu mibanda ampir euweuh lalampahan. Ieu bakal nyorong kuring nuju MacBook Air heubeul, nu ngabogaan keyboard pohara alus ku standar laptop.

sedih, nu MacBook Air heubeul boga masalah séjén. Khususna, nu touchpad na layar nu leuwih goreng ti nu leuwih dina anyar MacBook Air. (Aranjeunna geus teu goréng, Tapi aranjeunna henteu sakumaha alus.)

happily, rasa rupa-rupa. Sababaraha urang resep datar, kibor unresponsive, tur anjeun bisa manggihan maneh kawas anu keyboard kukupu. Upami kitu, ngajadikeun pilihan anjeun leuwih gampang. Kuring ngan pikir nu peryogi masihan hiji lebet serius - ngetik sababaraha ratus kecap dinya - saméméh anjeun bunuh mun ngagunakeun eta sadayana dinten unggal dinten ... atanapi mawa hiji keyboard USB éksternal sabudeureun.

Toel Bar? teu

Touch Bar ngagantikeun kenop F dina MacBook Pro.
Touch Bar ngagantikeun kenop F dina MacBook Pro. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

Anjeun teu perlu Toel Bar. Kanyataanna, salah euweuh bener perlu a Toel Bar. Jalan anu mana waé, aranjeunna ukur dipasangan ka MacBook Naros deui mahal, na kuring nganggap anjeun teu resep meuli MacBook jauh leuwih murah batan nu peryogi.

specs séjén

Nu 13dina pertengahan 2009 MacBook Pro kagungan hiji Intel Core 2 processor duo, nu dire ku standar dinten ieu. Model dasarna ngan kungsi 2GB memori (expandable mun 8GB) sarta teuas drive 160GB, sanajan upgrades custom kaasup 128GB na 256GB SSDs. The MacBook lowliest Anjeun bisa meuli kiwari kudu spésifikasi hadé.

lebar, Anjeun moal bisa ningkatkeun MacBooks dinten ieu, jadi Anjeun gaduh mésér salaku loba kakuatan anjeun bakal kantos peryogi. pikeun umur panjang, eta bakal leuwih hadé mun gaduh 16GB memori sarta 256GB atanapi SSD gedé, tapi Apple ngeusi hiji premium badag pikeun upgrades ieu.

untungna, MacBooks tahan nilai maranéhanana lumayan lah, jadi alternatif nya éta balik pikeun basa Spesifikasina na, lamun manggihan nu peryogi kakuatan leuwih, ngajual eta jeung meuli nu anyar.

isu core

apal macbook
The MacBook migunakeun prosesor low-kakuatan Intel urang. Photograph: Apel

Aya masalah non-atra dina eta dua MacBooks mungkin anjeun geus prosesor Intel Core M, nu kompromi kana speed nyadiakeun hirup batré hadé. Apple mimiti diusahakeun kieu jeung 1.1GHz dual-core M-5Y31 chip dipaké dina 2015 MacBook (12di layar). Dinten, chip Core M anu dipaké teu ngan di MacBooks 12in, tapi ogé di MacBook Airs panganyarna.

Ieu teu atra sabab Intel robah skéma ngaran na. Jalma anu bisa geus nempatkeun kaluar ku "Core M" designation sigana moal aya bewara nu sipatna meunang runtuyan chip Y - husus, a core i5-8210Y - tinimbang chip U séri leuwih kuat dipake dina laptop mainstream.

Kuring nganggur ngalawan chip runtuyan Core M / Y, na kuring touch layar 8GB / 128GB Lenovo Yoga 700 geus Core M3-6Y30 sami dipaké dina sababaraha MacBooks. bédana téh nya éta mangrupa mesin keur kasual libur pamakéan /, moal Sistim utama mah eta ngan ngarugikeun kuring £ 339,99. Abdi teu bakal meser hiji sakumaha mesin utama kuring, tur ngecas £ 1.200 pikeun hiji nyaeta ridiculous.

A Core i5-8210Y kedah cukup gancang pikeun lampu anjeun migunakeun - nu bisa tumuwuh ngaliwatan waktu - tapi masih kirang nilai duit dina MacBook Air.

mungkin pilihan

Apple MacBook Air heubeul.
Apple MacBook Air heubeul. Photograph: Simon Lees / Future Publishing / Rex

Apple geus dipikagaduh nu heubeul 13in MacBook Air, sarta eta Sigana nilai pangalusna duit di £ 949, sanajan layar kalima generasi prosésor Core i5-5350U sarta non-rétina na. Cai mibanda, dina pandangan abdi, kibor pangalusna, sarta eta masih boga palabuhan baheula alus, kaasup hiji slot kartu SD sarta konektor magsafe. Dina sagala ngahormat séjén, nu MacBook Air anyar (2018) jauh punjul.

The MacBook 12in heubeul masih aya, tapi underpowered na overpriced, kalayan versi 1.2GHz Core M3-7Y32 (2017) costing £ 1.249. Hijina alesan keur tempo mesin ieu nu éta pangleutikna tur lightest (0.92kg) MacBook bisa meunang.

The anyar 13in MacBook Air leuwih leutik sarta torek ti versi heubeul, ngabogaan layar tebih punjul, a badag gaya-rampa trackpad, jeung speaker hadé. Ieu ogé leuwih mahal di £ 1,199. The drawbacks kaasup keyboard kukupu jeung processor runtuyan Core M / Y.

tungtungna, aya nu 13in MacBook Pro tanpa Toel Bar (pertengahan 2017), nu nyadiakeun katujuh generasi 2.3GHz Core i5 gancang (7360The) processor, grafik leuwih hadé tur Rendering warna hadé pikeun tambahan £ 50, ie £ 1.249. Pro nu ogé ngabogaan layar caang - 500 nits gaganti 300 nits - mana kedah leuwih hadé pikeun pamakéan outdoor. Anjeun leungit bentukna ngaganjel dina Air urang, nu leuwih lengkep nyaman keur ketikan, tapi Pro nu teu nyata heavier batan Air anyar (1.37kg vs 1.25kg).

Abdi resep ka MacBook Pro langkung lamun eta kagungan keyboard Air heubeul, tapi jigana mah éta nu Toko pangalusna - lamun can mampuh eta. Kuring ogé pikir éta alungan pangalusna anjeun apdet sistem operasi hareup.

upgrades anu, sakumaha disebutkeun, awis. Ngaronjatna Pro urang 8GB of ELINGAN KA URANG 16GB waragad £ 180, sarta Ngaronjatkeun 128GB SSD mun 256GB waragad £ 200, jadi Spesifikasina anjeun rék waragad £ 1.629. Nambahkeun AppleCare nabrak harga final nepi ka £ 1.878.

Ieu loba duit, Tapi mikir deui sakumaha £ 1 day hiji leuwih lima taun na eta moal ngarasakeun jadi macet.

diskon sadia!

Salaku murid lulusan, Anjeun kudu cocog keur hiji diskon atikan, nu bakal mawa ka handap hargana. Pariksa pikeun manggihan naha leuwih sae pikeun ngalakukeun ieu via universitas Anjeun, online, atanapi di hiji Toko Apple.

Apple ogé nawarkeun dagangan-in di parabot heubeul via na GiveBack skéma. Abdi teu tiasa ngabejaan sabaraha maneh kukituna meunang tanpa angka serial of MacBook Pro Anjeun. Ieu meureun moal pisan, Tapi sahenteuna dina warhorse heubeul bakal neangan didaur leres.

Gaduh anjeun ngagaduhan pertanyaan? Surélék ka Ask.Jack@theguardian.com

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Artikel nu patali