firms Technology ngalawan Trans Pasifik Partnership

Technology firms oppose the Trans Pacific Partnership

Internét protes Grup ngalawan keur Future nu (FFTF) geus rounded nepi 29 firms téknologi informasi ka asup surat nu niatna opposes petikan tina Trans Pasifik Partnership (TPP) perjangjian dagang internasional.

Nu TPP mangrupakeun susunan nu ni'mat kahayang firms multinasional gede leuwih nanaon nu sejenna. Sedengkeun eta sacara lega dirojong ku sababaraha industri jeung pamaréntah AS, ogé ngabogaan lawan anak.

29 lawan, kaasup DuckDuckGo, Boingboing, Fark, iFixit jeung reddit geus dibikeun pangrojong maranéhanana ka kampanye FFTF ngalawan perjangjian TPP jeung gladly ditandatanganan talatah tina oposisi.

Isu panggedena jeung kasapukan dagang diusulkeun aya usulan anak pikeun penanganan hak cipta, privasi jeung patén-patén, babarengan jeung kanyataan yén geus disawalakeun ampir total rasiah.

hurup nanyakeun US Sénator Ron Wyden teu ngidinan pihak shadowy ka ngarahkeunnana aturan internet, jeung warns nu ngarojong TPP bakal ngalawan kapentingan umum.

“Urang ngan bisa ngawangun kerangka kawijakan inovasi suksés – hiji nu ngarojong ideu anyar, produk, jeung pasar – lamun prosés mendesain eta kabuka sarta partisipatif. lebar, prosés negosiasi dagang geus nanaon tapi transparan. industri urang, jeung pamaké urang ngawula, kudu di tabel ti mimiti mendesain kawijakan nu ngawula ka leuwih ti kapentingan komersial heureut tina sababaraha korporasi badag anu geus diondang pikeun ilubiung,” wrote pausahaan.

“Urang pangjurung anjeun teu lulus versi salah sahiji lagu Fast atawa dagang otoritas promotion, atawa approve mékanisme nu mana wae nu bakal mempermudah petikan tina pasatujuan dagang ngandung hak cipta dibekelan penegak digital dirarancang dina opaque, prosés nutup-panto.”

Maranéhanana réngsé hurup ku nyebutkeun yen Sénator Wyden, salaku korsi tina Komite Kauanganan Sénat AS, aya dina posisi tetep AS di forefront inovasi. m

Repost.Us – Republish Pasal Ieu
Artikel ieu, firms Technology ngalawan Trans Pasifik Partnership, ieu syndicated ti nu Inquirer sarta dipasang di dieu jeung idin.

Enhanced by Zemanta