Ahli bedah ngajangjikeun kahiji cangkok sirah manusa ngajadikeun pitch ka dokter AS

Surgeon promising first human head transplant makes pitch to US doctors

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Ahli bedah ngajangjikeun kahiji cangkok sirah manusa ngajadikeun pitch ka dokter AS” ditulis ku Sam Thielman di Annapolis, pikeun theguardian.com dina Saptu 13 Juni 2015 12.38 UTC

Dina Jumaah soré di Westin Hotel di Annapolis, Maryland, jeung volunteer pikeun cangkok sirah mimiti manusa ku sisi-Na, Dr Sergio Canavero nyieun nawar ka manggih surgeons daék mantuan manéhna ngalakukeun prosedur tina panongton of sasama dokter di pasamoan taunan tina American Academy of Neurological jeung Orthopaedic Surgeons.

Ngeunaan miboga saparapat ti sakabéh seating ieu dibikeun over ka kaméra video, tripods jeung lampu nangtung. Dina raraga pikeun meunangkeun dokter friendly-pencet pikeun ka hareupeun kamar, salah sahiji Hadirin kungsi nyokot mikropon mimbar jeung bellow kana scrum sabudeureun Canavero: "'Scuse kuring, pers, Abdi hoyong kanggo Anjeun pikeun nyieun off, Punten. Cukup cukup. "

Topik keynote Canavero Kang ieu prosedur manéhna ngaharepkeun pikeun ngalakukeun di hareup 24 bulan, Anjeunna nyebut sirah Anatomosis Modal, atawa "nyunda".

"Ari nini mah ngaraos di dieu pikeun méré urang sadaya visi,"Ceuk Canavero.

Tabib ditambahkeun nu aya no hal saperti diri, jeung yén tujuan ahir proyék nya éta extension hirup.

Dua satengah jam (presentasi ieu dijadwalkeun pikeun 90 menit) di hareup an panongton of lolobana blue- jeung surgeons-umur tengah abu-cocog, Canavero paced lebar rohangan lila di slacks cream jeung tunic beureum saulas-coklat, bespectacled, sirahna dicukur, néangan kawas an monk utamana hip.

Sergio Canavero: transplant sirah manusa
Sergio Canavero anu ngaklaim manéhna baris bisa ngalakonan hiji transplant sirah. Photograph: Youtube

Manéhna méakkeun kalolobaan kahiji satengah jam firing off aphorism sanggeus aphorism, sababaraha ku sastrawan kaasup Kierkegaard jeung Arthur C Clarke, batur devising sorangan.

"Lamun Surga anu gagabah, alam anu crazier, jeung alam kudu dibikeun pause lamun datang ka naon sih ka urang sadayana salaku mahluk pangeusina ieu,"Cenahna.

Neurosurgeon nu, of bekasi Advanced Neuromodulation Group Italia Kang, veered antara nyoba mere ilham listeners nya, galian jero kana neurobiology jeung goading nu profésional médis bodas-haired dirakit di hareup manéhna. Dina hiji titik manéhna dibandingkeun hareup kasuksésan prosedur nepi ka landing bulan, jeung hiji gambar tina JFK dina layar balik manéhna.

"Urang kudu indit ka bulan ujian anu urang, pikeun nguji pangabisa urang, pikeun nguji kapercayaan urang, pikeun nempo naon jenis lalaki urang!"Cenahna.

"Urang kudu ulah tés Amérika! Urang kudu ulah ningali lamun masih Amerika! Waktu tumuwuh nepi na ieu luhur. "

Ngajangjikeun bayar luhur jeung Nyieun ti "billionaires American", Canavero ka assembly nu: "Kuring datang ka anjeun; I gladly ditarima ieu ngajak ka humbly datang saméméh nyieun hiji hal ieu mungkin. "

Manéhna geus cenahna ngarencanakeun pikeun ngalakukeun prosedur boh di AS atawa China.

Humility teu kualitas panongton Jigana ka akal di Canavero.

"Anjeun kabéh jalma boga rasa definite diri, teu an ilusi,"Kecap dokter mimiti pasang aksi pertanyaan di Q nu&Rintakan A. "Naon sorangan nyaéta pasien? Awak anyar, atawa diri anu manéhna miboga jeung?"

"Tanya manéhna sorangan,"Jawab Canavero.

Valery Spiridonov, lalaki anu geus volunteered ngajalanan prosedur, spoke saeutik di gathering nu, tapi manéhna inohong dipikaresep agung. Spiridonov boga kasakit Werdnig-Hoffmann, atawa atrophy muscular tulang tonggong. Ieu debilitating a, kaayaan pamustunganana fatal nu geus dicokot hiji tol ditingali dina awak Rusia 30 taun umurna Kang. Spiridonov emailed Canavero kaluar ti biru lamun proyek dokter Kang mimiti narima pencét perhatian.

Valery Spiridonov: sirah transplant volunteer
Valery Spiridonov: 'Kuring yakin awak mah ngan mékanika nu hayang geus ngaluarkeun' Photograph: Corbis

Spiridonov dijawab pertanyaan.

"Kuring percaya awak mah ngan mékanika nu hayang geus ngaluarkeun,"Cenahna. Manéhna spoke kagungan ka nyewa jalma pikeun mantuan manéhna ti jabatanna dina korsi roda leutik gigireun panggung.

Dokter séjén, Ngadawuh Canavero, geus nananyakeun naha atawa teu laju tampikan luhurna organ jeung dahan Cangkok radikal bisa mean nu sabar cangkok full-awak bisa indit kaluar ti pikiran nya. Canavero ka maranehna dibayangkeun diri di tempat Spiridonov Kang.

"Badé percaya yén kaayaan Anjeun bisa nyetir Anjeun pikeun panyakit burung, ka madness?"Manehna nanya Spiridonov.

"Enya,"Jawab Spiridonov. "Unggal dinten."

Naon ngeunaan arteri tulang tonggong anterior?

Pertanyaan lianna, tangtosna, naha atawa teu operasi mungkin. Canavero nunjuk kana sirah Cangkok di mencit suksés dipigawé di Cina, jeung ceuk nu poliétilén glikol (Kaki palsu) - Nu ieu mindeng dipaké salaku laxative a, tapi mun geus kapanggih kudu aplikasi pikeun penderita tatu tulang tonggong - dasarna bisa lem puseur motor tina ari tulang tonggong deui babarengan suksés sanggeus maranéhanana geus severed.

Hiji dokter kapeungpeuk Canavero di tengah kuliah ka cape kaluar nu, salaku ahli bedah vascular, manéhna bersangkutan ngeunaan, antara séjén, arteri tulang tonggong anterior.

"Kau gonna sapotong katuhu ngaliwatan nu,"Cenahna. Canavero ngondang manéhna pikeun ngagabung grup gawe nya, nyebutkeun manéhna dipigawé bagian sarta ayeuna ieu waktu ka lengkah nepi.

Para dokter dibagi dina naha atawa teu ngalakukeun prosedur sakabehna. Nyaeta cangkok sirah etika?

"Abdi henteu terang,"Ceuk Oscar Tuazon, a ahli bedah dumasar di caket Iskandariah. "Di manusa, hal utama sirah! Awak ngan sakadar hiji framework atawa cangkang. Jadi ayeuna teh sirah nu penting. Tiasa Waé, hayu urang nyebutkeun, lamun si nu agung, kawas Einstein, meureun anjeun bisa ngawetkeun manéhna. "

Tuazon dihadiran konferéensi jeung Edith Tuazon, a Mantri jeung pamajikanana 44 taun. Biasana ieu unconvinced.

"Kuring ngarasa kawas éta mana jauh,"Ceuk manéhna. "Anggap Anjeun gaduh cangkok kapala batur anu urang artis tur asup ka batur anu teu artis -will jalma nu bisa nyieun leungeun jeung leungeun masih narik? Bakal leungeun masih 'mikir?'Bakal mikir kawas samemeh? Kumaha sakabeh fungsi eta bade gawé bareng?"

Canavero miboga jawaban ka nu hiji di presentasi nu: "Anjeun potong spaghetto, Anjeun panawaran pepeg, jeung booming ".

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Dimuat via Wali News Feed plugin WordPress.

Artikel nu patali