Star Wars: Nu Force Awakens Review

Star Wars: The Force Awakens Review

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Star Wars: Nu Force Awakens review - a homecoming spektakuler” ieu ditulis ku Peter Bradshaw, pikeun theguardian.com Rebo 16 Désémber 2015 08.02 UTC

Ieu di dieu - nyata Episode Opat! Ti mimiti sababaraha menit, atawa komo sababaraha pigura kahiji, JJ Abrams sacara seru, spektakuler jeung seductively polos Star Wars: Nu Force Awakens nembongkeun sorangan film dina sumanget trilogy asli, nu réngsé kalawan Return tina Jedi dina 1983. (ieu nyokot up carita 30 taun saterusna.)

téhnisna, tangtosna, nu reconfigured salaku Episode Genep, tapi The Force Awakens ngajadikeun anjeun poho ngeunaan redundancy jeung pedantry tina prequel-trilogy nu datang 15 taun saterusna. Eta restores komedi nu Phantom Menace ditinggalkeun. Nu Force Awakens di touch jeung gaya aksi-petualangan jeung senang. My ngan ngumpulkeun leutik, nu kuring bakal meunang kaluar ti jalan ayeuna, nyaéta kalayan droid anyar leutik anu ngabogaan bit hiji Vibe Scrappy-Doo ngeunaan manéhna.

Nu Force Awakens ulang awoke sunda mah film kahiji jeung ngahurungkeun fanboy jero mah kana fanboy luar mah. Aya saeutik pisan film nu ninggalkeun kuring facially exhausted sanggeus grinning pikeun 135 menit, tapi ieu hiji. Jeung lamun Han Solo jeung Chewie datang dina, Kuring kungsi rarasaan di bioskop mah teu kungsi saprak kuring 16: teu nyaho naha ka peupeus kana lawon atawa kana keprok.

Nonton trailer final

JJ Abrams jeung ko-panulis Samaun Lawrence Kasdan geus nyiptakeun film nu kadua a progression naratif ti tadi tilu film jeung saterusna-gen reboot shrewdly kaasih tina asli 1977 Star Wars - Rada di gaya-Na tremendous re-imagining tina Kirk / Spock Star Trek. personae dalit, kaayaan jeung pakarang bakal katémbong kawas nyertakeun atawa remixes, jeung meshed di jeung storylines anyar. bewara ieu bakal rohangan aman, saliwatan, jeung pemicu gera ngan pikeun titik plot dasar jeung material geus dina domain publik.

Nu film asli anu sok dumasar kana Nexus paling rongkah tina disfungsi pribadi jeung kulawarga: a motor tina kasalahan, éra jeung konflik. Lukas ieu disetir ku animus Freudian beuki kompleks ngalawan Darth Vader; Han Solo disebut ka Millenium Ukay salaku "manéhna"; audiences jalu anu wanti boh pikeun ngaidentipikasi jeung Lukas jeung lech leuwih Putri Leia di ngerakeun bikini budak emas nya - terus, jeung exquisite naratif sadism, kami ka maranéhanana éta adi jeung adina. Sadaya kanyeri nu nyosok jero ieu reborn dina The Force Awakens: contortions anyar sieun jeung absurdity hideung-komik amidst nu roman jeung pikagumbiraeun.

Béntang ngobrol dina karpét beureum di Senén sacara LA premiere

Lukas geus famously absen ti poster pikeun film ieu, nu dipingpin kuring sieun di munggaran anu leuwih Baheula 30 taun, kawas Atticus Finch di Harper Lee sacara Go Setel A panjaga, anjeunna ngalaman Isro leuwih ka sisi poék. Suffice ka disebutkeun yen Lukas, dimaénkeun ku ayeuna grizzled Mark Hamill, nyaeta potent tapi unwontedly ayana enigmatic.

Putri Leia ayeuna a Umum jeung masih ratu soldadu lalawanan nu – tokoh tougher jeung leuwih grandmotherly. Gaya poék téh resurgent dina bentuk Orde Kahiji, hajat dina ngadegkeun deui hiji kontrol leuwih candidly pasis, jeung aksi unjuk rasa kuasi-Nuremberg. Ranged ngalawan antarana anu pejuang anyar pikeun alus. Aya Rey, a survivor akalna dina planet jauh tina Jakku, anu karasaeun takdir dina dirina: manéhna dimaénkeun ku pendatang Daisy Ridley jeung tekad regas hiji ngora Keira Knightley. aktor British John Boyega muterkeun Finn, urut trooper badai anu nyiar panebusan ngaliwatan betraying Masters jahat-Na.

Ieu brings kuring kinerja terrific ti Adam Supir salaku Kylo Ren, nu Dark Gusti anyar jeung rusiah dahsyat. Manéhna nyaéta gorgeously kejem, sirik jeung capricious - jeung teu saperti Vader tina heubeul, manéhna dibikeun ka tantrums watek petulant, jeung lightsaber-Na dicokot, lamun bawahan uniformed boga tugas unwelcome of nétélakeun manéhna sababaraha anyar, meunangna samentara pikeun Résistansi nu. Driver’s almost unreadably droll facial expression is very suited to Kylo Ren’s fastidious and amused contempt for his enemies’ weakness and compassion. There is a brilliant moment when he uses the telekinetic power of the Force against a laser shot.

Watch the second trailer

The lightsaber contests themselves are of course more athletic than in the 70s and 80s but also somehow more humanly interesting: Rey herself needs no condescending advice from men either on unarmed combat or flying the Millennium Falcon.

JJ Abrams has an instinctive sympathy for the classic Star Wars landscapes and lays them out with élan: the switch from galaxies to shadowy forests and of course vast rippling deserts. In almost her first appearance, Rey is seen tobogganing down a huge dune on a sled made of rope. For me it’s a reminder that though the first Star Wars was avowedly inspired by Kurosawa’s The Hidden Fortress, I think it originally derived its look from David Lean’s Lawrence of Arabia or even the dreamscapes of Dalí.

But of course this film is part of an entertainment world so huge it need refer only to itself. The Force Awakens does not, in the way of other franchises, feel the need to be “dark” – having of course repudiated the dark side. It basically powers along on a great surging riptide of idealism and optimism, that family-movie ethic which some have derided for killing off the dystopian tradition of sci-fi. Kanyataanna, Star Wars has now gone beyond the sci-fi genre to its own kind of intergalactic quasi-Arthurian romance: that and a return to the world of Saturday morning pictures. The Force Awakens is ridiculous and melodramatic and sentimental of course, but exciting and brimming with energy and its own kind of generosity. What a Christmas present.

• Star Wars: The Force Awakens is released in the UK and Australia on 17 December and in the US on 18 Desember

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Dimuat via Wali News Feed plugin WordPress.

33404 0