cannabis roko luhur kakuatan bisa ngaruksak serat saraf dina otak

Smoking high-strength cannabis may damage nerve fibres in brain

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “cannabis roko luhur kakuatan bisa ngaruksak serat saraf dina otak” ditulis ku Ian Sampel editor Science, pikeun The Guardian dina Jumaah 27 November 2015 00.01 UTC

cannabis-kakuatan High bisa ngaruksak serat saraf nu nanganan aliran talatah di sakuliah dua halves otak, élmuwan ngaku. neang Brain jelema anu rutin smoked kuat sigung kawas cannabis wangsit béda halus dina urusan bodas anu nyambungkeun kénca jeung katuhu hemispheres jeung mawa sinyal ti hiji sisi uteuk ka séjén.

Robah teu ditempo dina maranéhanana anu kungsi dipaké cannabis atawa smoked ngan bentuk kurang potent tamba, panalungtik kapanggih.

ulikan ieu panginten jadi munggaran kasampak di efek tina potency cannabis dina struktur otak, jeung nunjukkeun yen ngagunakeun leuwih gede sigung bisa ngabalukarkeun leuwih karuksakan ka callosum korpus, nyieun komunikasi di sakuliah hemispheres otak urang kurang efisien.

Paola Dazzan, a neurobiologist di Institute of Psychiatry di Raja sacara College London, ceuk efek mucunghul jadi numbu ka tingkat bahan aktip, tetrahydrocannabinol (THC), di cannabis. Sedengkeun bentuk tradisional cannabis ngandung 2 ka 4 % THC, nu variétas leuwih potent (nu aya ngeunaan 100), bisa ngandung 10 ka 14% THC, Nurutkeun amal DrugScope.

"Lamun anjeun kasampak di callosum korpus, naon we keur manéh téh béda anu signifikan dina urusan bodas antara maranéhanana anu make cannabis potency luhur jeung jalma anu kungsi make ubar, atawa pake ubar-potency low,"Ceuk Dazzan. Nu korpus callosum nyaéta beunghar reséptor cannabinoid, dina nu meta THC kimia.

A gambar DTI tina callosum korpus, salaku ditempo ti sisi, anu dipidangkeun dina beureum dina jeung superimposed dina gambar latar tukang MRI otak.
A gambar DTI tina callosum korpus, salaku ditempo ti sisi, anu dipidangkeun dina beureum dina jeung superimposed dina gambar latar tukang MRI otak. Photograph: Institute of Psychiatry

"Bédana téh aya naha anjeun boga psychosis atawa teu, jeung urang mikir ieu téh mastikeun patali ka potency of cannabis nu,"Manéhna ditambahkeun. Rincian ulikan nu dilaporkeun dina jurnal Kedokteran psikologis.

Para panalungtik dipaké dua téhnik scanning, magnét Imaging résonansi (MRI) jeung Imaging tensor difusi (DTI), ka nguji callosum korpus, wewengkon pangbadagna zat bodas, dina brains tina 56 pasien anu geus dilaporkeun hiji episode munggaran psychosis, jeung 43 sukarelawan cageur ti masarakat satempat.

Nu neang manggihan yén pamaké poéan-potency luhur cannabis kungsi rada gede - ku ngeunaan 2% - "Mean diffusivity" dina callosum korpus. "Eta ngagambarkeun masalah dina urusan bodas nu pamustunganana ngajadikeun eta kurang efisien,"Dazzan ngawartoskeun Guardian. "Urang teu nyaho persis naon hartina for jalmi, tapi nunjukkeun aya transfer kurang efisien informasi. "

ulikan teu bisa ngonfirmasi yén tingkat luhur THC di cannabis ngabalukarkeun parobahan zat bodas. Salaku catetan Dazzan, eta bisa jadi nu urang jeung zat bodas ruksak leuwih dipikaresep ngaroko sigung di tempat kahiji.

"Ieu mungkin nu ieu urang geus boga uteuk beda jeung maranehna leuwih gampang maké cannabis. Tapi naon we bisa disebutkeun mangrupa lamun éta potency luhur, jeung upami Anjeun remen ngaroko, uteuk Anjeun béda ti otak batur anu smokes cannabis normal, jeung ti jalma anu teu ngaroko cannabis di sadaya,"Ceuk manéhna.

Tapi sanajan jeung kateupastian leuwih ngabalukarkeun jeung pangaruh, manéhna ngadesek pamaké jeung pagawe kaséhatan masarakat pikeun ngarobah kumaha maranéhanana mikir ngeunaan pamakéan cannabis. "Lamun datang ka alkohol, urang dipaké pikeun pamikiran ngeunaan sabaraha urang inuman, jeung naha maranéhanana nginum anggur, bir, atawa wiski. Urang kudu mikir cannabis dina cara nu sarua, dina watesan THC jeung eusi beda cannabis tiasa gaduh, jeung berpotensi efek dina kasehatan bakal béda,"Ceuk manéhna.

"Sakumaha urang geus ngusulkeun saméméhna, lamun assessing make cannabis, eta penting pisan pikeun ngumpulkeun informasi ngeunaan cara mindeng jeung naon tipe cannabis anu dipake. These details can help quantify the risk of mental health problems and increase awareness of the type of damage these substances can do to the brain,"Manéhna ditambahkeun.

In February, Dazzan and others at the Institute of Psychiatry dilaporkeun that the ready availability of skunk in south London might be behind a rise in the proportion of new cases of psychosis being attributed to cannabis.

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Artikel nu patali