Sevastopol, adegan glories Rusia, hayang pisan 'balik’

Sevastopol, scene of Russian glories, eager to ‘go home’

Nu bendera Ukrania geus kungsi bener geus dirangkul di Sevastopol jeung port famed anak, imah Rusia sacara Hideung Laut armada saprak waktu tsars.

Jeung salaku Moscow cements kontrol anak leuwih Crimea, warga nyebutkeun maranéhanana néangan maju ka beurang nalika bendera Rusia, geus omnipresent, bakal ngapung salaku standar resmi.

Dina kota ieu 350,000 — mana kuadrat jeung jalan mawa ngaran pahlawan ti Perang Crimean atawa Uni Soviét — kamerdikaan Ukraina di 1991 ieu traumatis.

Jadi lamun rezim pro-Kremlin of Viktor Yanukovych ieu overthrown bulan pamungkas, puluhan rébu bergegas ka jalan, rallying dina kuadrat puseur jeung proclaiming a-pro Moscow pangusaha, Alexei Chaly, salaku walikota anyar kota.

“Warga Sevastopol megatkeun pikeun motong sadaya dasi jeung preman, penjahat jeung Nazi anu nyita kakawasaan di Kiev,” Ivan Komelov, an panaséhat ka Chaly, ka AFP.

“hiji No mamang hasilna” tina Maret 16 referendum di Crimea dina jadi bagian ti Rusia, cenah.

“salila 23 taun kamerdikaan, Ukraine geus dipigawé euweuh pikeun urang. Kiev nyandak duit urang jeung éta hal. Lamun rahayat Sevastopol geus kungsi sebutkeun maranéhanana mudahan we nu ibu Rusia bakal ngajawab telepon urang jeung nyokot urang kana bosom nya.”

Chaly, anu dijieun pakaya di industri éléktronika, dipikawanoh di Sevastopol keur sanggeus financed rekonstruksi monumen ka memori pahlawan Rusia.

Di antarana nyaéta Vladimir Kornilov, nu laksamana Rusia famed anu mingpin mertahankeun Sevastopol ngalawan kakuatan Franco-British-Ottoman salila 349 poé ngepung kota di 1854-55.

kecap pamungkas kawentar Kornilov urang salila ngepung nu — “membela Sevastopol!” — anu emblazoned dina panggung hiji pekan ieu salaku warga kota dikumpulkeun keur rapat pro-Rusia.

Chanting “Rusia! Rusia!” balaréa diawaskeun salaku pamaen Nadezhda Babkina nyanyi jeung menari dina pakéan multi-berwarna, shawl embroidered jeung headdress tradisional.

Diantara riungan ieu 47 taun heubeul Pavel Filipov, ngagem anorak beureum ditandaan “Tim Nasional Rusia” dina Basa Inggris.

– 'Like a transplant ditampik’ –

“Kuring geus nungguan moment ieu dekade,” cenah. “Urang bade imah, sora di dieu bakal 100 persen keur Rusia.”

pamajikanana Olga, 46, recalls jaman Soviét nalika kota jeung sakuliling anak éta wewengkon militer rusiah ditutup ka asing.

“Urang tadi karapihan jeung kaamanan, urang kenca kenop urang dina mat nu, barudak dimaénkeun di luar. Ieu alus,” manéhna ceuk.

Touring kota, aya bisa saeutik ragu tina peran pivotal Sevastopol geus dimaénkeun di sajarah Rusia.

A “pahlawan City” Uni Soviét, Sevastopol ragaji 250,000 prajurit Beureum Angkatan Darat ditelasan lamun gaya Jerman ngawasa di 1942 sanggeus ngepung dahsyat.

Ieu diwangun deui ku Stalin sanggeus perang, wangunan jeung arca ka pahlawan megah anak dijejeran up sapanjang lis hiji nyanghareup port nu.

Sapanjang waterfront nu, toko ngajual kaos Ngumbara belang ka wisatawan, magnet dina bentuk kapal selam jeung Cindera Mata Beureum Angkatan Darat.

Nu konéng-jeung-biru of bendera Ukrania nyaéta nowhere bisa ditempo.

Diuk dina bangku taman, Anna jeung Larissa, dua awéwé di 60s maranéhanana jeung huntu emas, panyumputan ti drizzle dina payung maranéhanana.

maranéhanana baris “happily” ngajawab pikeun Crimea ngagabung Rusia dina Maret 16, ceuk Anna, nu teu bakal méré ngaran tukang nya.

“kota ieu sok geus Rusia, jeung sanajan naon ieu ceuk, urang éta kungsi bagian Ukraina. Ieu kawas transplant nu ditampik — kami Ukrainians ngaran ngan. Ayeuna urang bade imah,” Anna ceuk.

“Ukraina mangrupakeun hiji nagara miskin pisan. Sagala bakal leuwih hadé pikeun urang lamun tukeur urang ruble nu,” ceuk Komelov of aula kota.

“Rusia nyaéta hiji nagara beunghar jeung kuat, nu Ukraina kungsi bakal. Tangtu Ukrainians anu teu satuju jeung urang bakal meunang cicing. Kawas asing hirup di Rusia.”

sumber: afp.com

Enhanced by Zemanta