Rutin nyokot karacunan 'mantuan nyegah dua bentuk kanker’ dekade sanggeus ngagunakeun

Regularly taking the pill ‘helps prevent two forms of cancer’ decades after use

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Rutin nyokot karacunan 'mantuan nyegah dua bentuk kanker’ dekade sanggeus ngagunakeun” ieu ditulis ku editor Sarah Boseley Kaséhatan, pikeun The Guardian Salasa 4 Agustus 2015 23.01 UTC

karacunan teu ngan nyegah kakandungan tapi ngajaga awewe tina dua bentuk kanker pikeun dekade sanggeus maranéhanana geus dieureunkeun make telepon, ngomong ahli ngarah.

panalungtik Oxford University ngomong dina jaman baheula 10 taun, nyokot karacunan geus dicegah 200,000 kasus kanker rahim di nagara-panghasilan luhur. Dina 2008, nu epidemiologists Oxford, analisa data ti 45 studi ngalibetkeun 100,000 awewe, manggihan yén ngagunakeun teratur pikeun 15 taun bisa ngabagi dua résiko kangker indung.

Dina boh kasus, panyalindungan bisa lepas leuwih ti 30 taun, lila sanggeus awewe geus dieureunkeun ngagunakeun contraceptives. Awewe di 70an maranéhanana anu nyandak karacunan dina nonoman maranéhanana masih ngarasakeun panyalindungan anak, nyebutkeun Prof Valerie Beral, kalungguhan panulis tina ulikan anyar dina karacunan jeung endometrial (kandungan) kanker dina jurnal Lancet Onkologi.

"Aya dua kaayaan dimana urang boga pangaruh bener gedé ieu nu lila-langgeng,"Ceuk Beral. "Aya hiji kanaékan kanker tina dada jeung cervix, tapi bener cukup leutik jeung teu persist. "Sakali awewe eureun nyokot karacunan nu, Chances nya ngaronjat tina dada atawa kanker cervical gancang ngaleungit.

"Naon eta hartina nya éta awéwé di 50an jeung 60s anu nyandak karacunan nu maranéhanana kurang dipikaresep pikeun meunangkeun kanker ti awewe anu teu, jeung deui maranéhanana geus dicokot eta kurang dipikaresep sipatna. Nu geulis penting.

"Geus waktuna pikeun ngamimitian nyebutkeun yen teu ngan teu eta nyegah kakandungan, naha nu mangrupa jalma nyokot eta, tapi anjeun kudu nyaho anjeun kurang kamungkinan pikeun meunangkeun kanker ti awewe anu teu nyokot karacunan teh. "

tapi, manéhna ditambahkeun, manéhna terang teu bakal talatah popular. "Jalma [meh] teu daék percaya,"Ceuk manéhna.

kertas manggihan yén wanoja deui nyandak karacunan nu, nu leuwih gede panangtayungan ti kanker endometrial maranehna ngarasakeun. Para panalungtik estimasi nu ti 1965 ka 2014, 400,000 kasus kanker endometrial geus dicegah di nagara-panghasilan luhur, kaasup 200,000 dina dékade ka tukang.

Para panalungtik nalungtik data ti 36 studi dina 27,276 awewe jeung kanker endometrial ti Amérika Kalér, Eropa, Asia, Australia, jeung Afrika Kidul - ampir kabéh bukti epidemiological kungsi dikumpulkeun dina pangaruh contraceptives lisan. ulikan ieu dibiayaan ku Déwan Research Médis jeung Kangker Research UK.

Maranéhanana manggihan yén unggal lima taun pamakean kontraséptif lisan ngurangan résiko kangker endometrial ku ngeunaan suku.

Dina 1960-an, karacunan nu dikandung leuwih ti dua kali tingkat éstrogén ti eta teu ku 1980, tapi panangtayungan ti kanker endometrial ieu sarua komo keur awewe nyokot Pél dosis handap.

Beral ceuk nu nomer sakabéh awéwé jeung kanker endometrial bakal turun salajengna lamun geus teu acan pikeun obesitas, nu naek resiko.

Dina commentary dina jurnal dina kertas, Nicolas Wentzensen jeung Amy Berrington de Gonzalez,ti Institute Kangker Nasional AS, nyebutkeun yén Patarosan penting ayeuna naha ieu ngamungkinkeun awewe ka hade saimbang mangpaat jeung harms potensi nyokot karacunan nu – sarta ogé pikeun digawe kaluar naha karacunan nu bisa jadi dipake dina sababaraha kaayaan husus pikeun nyegah kanker.

Masih aya résiko gumpalan getih, maranehna nujul ka kaluar, jeung versi beda jeung dosis tina karacunan nu mawa resiko beda stroke jeung serangan jantung. Kumaha jeung kunaon karacunan nu mawa sababaraha resiko jeung mangpaat séjén teu dipikaharti well.

"Komo lamun mekanisme biologis tetep hese dihartikeun jeung bukti aya ragrag pondok saran lega pikeun [resep karacunan ka nyegah kanker], awewe kudu leuwih sadar mangpaat unintended jeung resiko tina contraceptives lisan, ambéh maranéhanana bisa nyieun kaputusan informed,"Maranehna disimpulkeun.

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Dimuat via Wali News Feed plugin WordPress.