pakét roko polos bisa diwanohkeun ku 2015

Plain cigarette packets could be introduced by 2015

Rokok bisa dijual di pakét polos di Britania ti 2015 sanggeus pamaréntah pindah Kemis ka nyegerkeun kawijakan aimed di stopping jalma ngora ti nyokot nepi roko.

menteri kaséhatan Junior Jane Ellison ceuk nu hiji review bebas tina bukti dina bungkusan polos bakal dilumangsungkeun ku Maret.

pamaréntah Perdana Mentri David Cameron urang geus dina bulan Juli ditunda rencana maksa firms bako ngagunakeun bungkusan polos, nyebutkeun ieu nungguan ningali efek tina move sarupa di Australia.

pamaréntah ieu dilaporkeun jadi hariwang ngeunaan dampak dina jobs dina industri bako nu mana wae larangan dina bungkusan branded bisa boga salaku Britania emerges ti resesi.

Tapi menteri ayeuna geus robah tangtu ku announcing review nu.

“Urang kudu ngalakonan sagala urang eureun jalma ngora ti nyokot nepi roko di tempat kahiji lamun urang pikeun ngurangan ongkos roko,” Ellison ka parlemen.

“Kuring percaya waktu nu katuhu pikeun neangan hiji pintonan mandiri dina naha bubuka bungkusan standardized kamungkinan boga pangaruh dina kaséhatan masarakat. Khususna, Kuring hayang nyaho ngeunaan dipikaresep dampak dina jalma ngora.”

Australia dina bulan Désémber taun ka tukang jadi nagara kahiji di dunya maksa firms bako ngajual rokok di idéntik, pakét zaitun-héjo bearing nu typeface sarua jeung kalolobaan ditutupan ku warnings kaséhatan grafis.

amal Kaséhatan geus kadorong teuas keur move sarupa di Britania, nyebutkeun pakét branded warni ajak jalma ngora pikeun nempo roko minangka kagiatan glamorous.

Tapi pausahaan bako geus ceuk ban hiji bakal mibanda saeutik dampak dina tingkat udud jeung bakal ngakibatkeun naékna di rokok tiruan.

Nu oposisi pihak Buruh dituduh pamaréntah konservatif-dipingpin Cameron ngeunaan susunan review sabab ieu diatur leungit hiji sora dina bungkusan polos di House luhur Lords bulan saterusna.

“Ngan pamarentah salaku shambolic minangka salah ieu ayeuna bisa jadi u-ngarobah dina u-turn,” ceuk spokeswoman kaséhatan Buruh sacara Luciana Berger.

“bungkusan Standardised ngajadikeun rokok kurang menarik ka jalma ngora. Urang kudu legislating ayeuna, teu delaying.”

Cameron datang dina seuneu dina bulan Juli lamun larangan dina bungkusan branded ditunda, jeung lawmakers oposisi nanyakeun naha kaputusan ieu dipangaruhan ku tutumbu antara kapala Strategist pihak jeung bako pausahaan-Na.

Lynton Crosby, nu Strategist Australia pikeun pihak konservatif Cameron sacara, ngalir a teguh umum hubungan nu saméméhna geus acted keur firms bako sabalikna ka move di Australia.

juru carios resmi Cameron urang rek aya wae link antara Crosby jeung reureuh.

Repost.Us – Republish Pasal Ieu
Artikel ieu, pakét roko polos bisa diwanohkeun ku 2015, ieu syndicated ti AFP sarta disalabarkeun di dieu jeung idin. Copyright 2013 AFP. Sadaya hak disimpen

15816 0