OnePlus 3 Tingalian

OnePlus 3 Review
Gemblengna Score5
  • Saméméhna OnePlus smartphone geus ngaku jadi "andalannya Killers". Éta masih teu cukup akurat, tapi OnePlus 3 mangrupa smartphone pohara alus dibanderol di kurang ti satengah harga saingan luhur.

awak aluminium Premium, Layar alus sarta kaméra, scanner sidik gede, software bloat-bébas, jeung poé sacara aki - di satengah biaya tina Samsung


Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “OnePlus 3 review: telepon andalannya di pertengahan range harga” ditulis ku Samuel Gibbs, pikeun theguardian.com Salasa 14 Juni 2016 17.00 UTC

nu OnePlus 3 nyaeta smartphone luhur-ahir panganyarna dijual di harga pertengahan range ti produsén Cina OnePlus, nu nawarkeun pangalaman refined pikeun considerably kurang ti Samsung, HTC, LG atawa Apple.

Nu 3 nyaeta smartphone kaopat ti OnePlus - a ngamimitian Cina leutik dimaksudkeun pikeun nyadiakeun pangalusna pangalaman produk mungkin keur nyata kurang duit ti saingan - sarta ngarupakeun lengkah gedé dina sagala arah leuwih OnePlus taun ka tukang sacara 2.

top Aluminium ka handap

OnePlus 3 review
Tombol kapasitif boh sisi tombol imah bisa swapped sisi, kudu hayang tombol deui dina katuhu. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

nu OnePlus 3 mangrupakeun telepon sadaya-logam jeung rada melengkung deui, edges lemes jeung kaca hareup contoured nu tapers off arah edges. Ieu karasaeun kacida alusna nunda babarengan, bener gede di leungeun jeung salaku alus salaku pisan pangalusna ti saingan luhur dibanderol.

Nu 5.5in layar HD full nyaéta vibrant, jeung blacks inky, warna beunghar jeung bule excellently bodas. Ieu téh teu jadi resolusi luhur, sahingga teu jadi piksel-padet salaku Samsung Galaxy S7 Tepi, kumaha oge, nu noticeable sisi-demi-sisi. Ieu oge teu gede keur dipake dina headset virtual-kanyataanana, tapi lolobana pembeli bakal senang jeung kualitas layar.

pintonan ogé ngabogaan bezels pisan heureut boh sisi, nu ngajadikeun OnePlus 3 cukup heureut pikeun smartphone badag-diayak, jeung leuwih manageable ti paling sabab ukuran sakabéh alat anu diteundeun cukup leutik. Dibandingkeun jeung anu pangalusna 5.5in smartphone sadia, nu Samsung Galaxy S7 Tepi jeung layar melengkung anak, nu OnePlus 3 ngan 2.1mm lega. Ieu oge ngan 1.8mm taller ti Samsung.

OnePlus 3 review
Bewara slaider nu agung. Google kudu make bagian standar hiji telepon Android. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

Salah sahiji hal unik kana OnePlus nyaeta slaider béwara di sisi telepon nu pindah antara jempe, prioritas jeung sagala bewara. Ieu gede jeung unggal telepon Android kudu boga hiji.

Spésifikasi

  • Layar: 5.5di full HD AMOLED (401PPI)
  • Processor: quad-core Qualcomm Snapdragon 820
  • RAM: 6GB RAM
  • Panyimpenan: 64GB
  • Sistem operasi: Android 6.0.1 OxygenOS
  • Kamera: 16MP kaméra ngagedekeun jeung OIS, 8MP kamera hareup-nyanghareup
  • Konéktipitas: LTE, Dual-Sim, Wifi, NFC, USB-C, Bluetooth 4.2 jeung GPS
  • Dimensi: 152.7 x 74.7 x 7.35 mm
  • Beurat: 158g

Top Spesifikasina ampir overkill

OnePlus 3 review
support Sim Dual téh mahiwal di Inggris, utamana pikeun smartphone luhur-Spesifikasina. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

nu OnePlus 3 ngalir chip smartphone luhur-ahir panganyarna Qualcomm sacara, nu Snapdragon 820, nu bakal dipikaresep daya lolobana smartphone andalannya pikeun sésana tina 2016. Ieu hiji chip geulis kuat nu bakal nanganan ampir nanaon saha kamungkinan nyoba ngalakukeun jeung smartphone a.

Hiji hal anu susunan nu OnePlus 3 sajaba ti pak nyaeta anak 6GB RAM. Kalolobaan smartphone geus 2 atawa 3GB, jeung sababaraha saperti Galaxy S7 Tepi ngabogaan 4GB. Beuki RAM telepon a boga leuwih aktip jeung tab di browser maranéhanana bisa boga kabuka di waktu nu sami, tapi terus terang 6GB nyaeta overkill bit pikeun naon mungkin di momen. Ningali di monitor memori diwangun kana Android, tina 5.6GB RAM sadia, Kuring bieu kungsi dipaké leuwih ti 3.5GB. Salaku jeung komputer, kumaha oge, Anjeun keur ngan kungsi bade kudu leuwih memori salaku kamajuan hal, jadi Anjeun bisa nempo salaku nu bakal datang-proofing.

nu OnePlus 3 ieu snappy jeung dipigawé ogé di sakuliah uji mah, jeung saeutik dina jalan lag noticeable atawa ngagagap di mana waé. Eta komo diatur sesi kaulinan 30 menit tanpa meunang panas teuing dina poé lamun suhu ambient pencét 25C.

Dipaké salaku alat primér mah jeung opat jam ngadengekeun musik ngaliwatan headphone Bluetooth, tilu jam spent browsing atawa make aktip, kaulinan occasional jeung poto nyokot, jeung ratusan bewara push sapopoe, nu OnePlus 3 lumangsung ngan leuwih 24 jam antara biaya.

Kuring noticed nu umur batre salila poé ieu cukup alus – dina tara jeung sababaraha smartphone efisien leuwih kawasa – tapi waktu sayaga sapeuting ieu goréng, kaleungitan antara 12 jeung 16% ti muatan bari kenca dina jempé dina tabel bedside salila tujuh jam. Kalolobaan alat leungit kira-kira 1% ti muatan per jam.

dash Cas

OnePlus 3 review
Dash Cas Sigana na ngoperasikeun kawas sagala solusi ngecas gancang séjén, tapi telepon teu meunang panas jeung anjeun bisa make eta bari eta ngeusi tur masih luhur eta nepi di rate maksimum. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

adina OnePlus geus dilisensikeun smartphone Cina rancang téhnologi ngecas gancang Oppo urang, nu ngoperasikeun béda ti paling solusi ngecas rusuh séjén ku cara ngagerakkeun nu chip ngecas gancang ka adaptor kakuatan, tinimbang telepon. Sistem Cas dash ngalir sumber pangbadagna panas salila ngecas ti confines cramped telepon deukeut batré ka hal plugged kana témbok, hartina telepon bisa ngecas gancang tanpa anjeun ngabogaan salempang ngeunaan eta overheating.

Ngecas ti enol nepi ka 100% nyeepkeun 72 menit, bari enol pikeun 75% nyeepkeun 36 menit. Éta teu pisan gancang ti anu pangalusna sésana lamun teu dipaké. Bédana téh nu telepon teh teu panas nepi pisan, tur bisa dipaké kawas normal tanpa impacting laju ngecas. Paling Alat meunang teuing panas sarta kudu ngalambatkeun turun laju ngecas, utamana nalika batur téh maké alat nu ku layar on.

downside teh nya eta lamun Ngecas OnePlus 3 via naon non dash-muatan adapters kakuatan cocog, kayaning komputer, muatan telepon di slow, laju normal. chargers dash ngarugikeun £ 16 tiap – kitu éta patut meuli sejen kalawan telepon.

nu OnePlus 3 oge hiji-Sim dual telepon, nu rada langka di Inggris, hartina anjeun tiasa gaduh dua rencana béda, jaringan sareng nomer telepon nyambungkeun hiji telepon – mangpaat pikeun mawa telepon karya jeung telepon pribadi dina hiji alat, contona.

hadé kénéh, eta tiasa ngarojong dua kartu Sim di sayaga sakaligus, nu hartina duanana kartu bisa disambungkeun ka jaringan 4G / 3G dina waktos anu sareng. Paling ukur rojongan hiji kartu dina modeu 2G, discounting jaringan kayaning Inggris sacara Tilu, nu teu ngagunakeun sinyal 2G.

OxygenOS, iwal anjeun teu suka

OnePlus 3 review
OxygenOS téh alus, tapi hiji bootloader kabuka hartina anjeun bisa ngarobah eta pikeun versi sejen tina Android upami anjeun hoyong. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

OnePlus ngahasilkeun Vérsi custom tina Android disebut OxygenOS. Versi panganyarna anu dumasar kana Android 6.0.1 Marshmallow sarta dina nyanghareupan éta Sigana moal béda ti versi Android ngajalankeun on smartphone Nexus Google.

OxygenOS ngabogaan launcher rada beda jeung parusahaan disebut Paparan kana jandela kénca-paling homescreen – tempat keur putting widget, Aplikasi ikon jeung cuaca. Pamaké ogé bisa mibanda tombol navigasi dina layar, atawa ngagunakeun leuwih touch kapasitif handap layar pikeun ngahemat spasi ogé ngaropea kumaha maranéhna ngalakukeun.

OnePlus 3 review
The Paparan nyaeta ngeunaan hijina bédana antara Vérsi Nexus Android Google. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

Contona, Kuring nyetel ketok ganda ti aktip tombol nembe dipake pikeun switch saharita ka aplikasi dipaké panungtungan – ciri nu bakal geus ditambahkeun kana versi saterusna Android N. Hiji pilihan sapuan séjén, kitu ogé hiji mode tampilan ambient yén wakes layar lamun bewara datangna dina atanapi migunakeun kaméra pikeun ngadeteksi nalika panangan anjeun leuwih layar pikeun bangun, oge aya.

OxygenOS mangrupakeun salah sahiji hadé, dilucuti deui versi bloat bébas tina Android.

scanner sidik

OnePlus 3 review
nu OnePlus 3 scanner sidik mangrupa salah sahiji pangalusna imah-tombol gaya sensor sadia. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

The home button functions as a fingerprint scanner, which is fast and responsive. Most of the time it would recognise my thumb first time, but occasionally would struggle when my thumb didn’t quite cover the whole sensor at odd angles.

It is significantly improved over the OnePlus 2, and only slightly worse than the very best from Huawei.

Kamera

OnePlus 3 review
The OnePlus camera app tries to make it hard to take a bad photo and succeeds for the most part. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

The main 16-megapixel camera on the back is capable of some pretty good shots across varied lighting conditions. With good lighting the camera produces detailed pictures with fairly lifelike colours without much trouble. In difficult lighting conditions, such as those under artificial light, the images can look a bit grainy at full crop.

Ieu teu cukup éta kaméra pangalusna sadia, tapi tetep nepi aya kalawan smartphone costing satengah salaku loba deui.

Aplikasi kaméra relatif basajan ngagunakeun pikeun meunangkeun gambar alus, sarta boga kadali manual pinuh kalayan rojongan atah lamun kitu erek. gerak lambat video 720p di 120fps oge sadia, kalawan 4k rekaman di 30fps lamun diperlukeun.

The 8-megapiksel kaméra selfie on hareup ngahasilkeun sababaraha selfies paling lengkep Kuring geus katempo, pisan sanajan di kondisi kilat kawilang hésé.

observasi

  • The aluminium abu ngabogaan tint beureum slight mun eta di lampu tangtu
  • The bezels leutik dijieun gampang pikeun nahan, tapi kapanggih eta rada gampang pikeun ngaktipkeun tombol navigasi kapasitif kalawan korma kuring
  • Silencing télépon sareng slaider iber téh gampang jeung gancang
  • Chargers dash kakuatan alat sejen nepi ka 2a, nu laju ngecas normal
  • OnePlus sells pangecas mobil dash pikeun £ 25
  • Hayu urang ngagaduhan NFC, numana OnePlus 2 Oddly teu – alus keur Android Pay
  • The kapal telepon kalawan bootloader Henteu dikonci sahingga leuwih gampang pikeun muka versi custom Android, kedah anjeun teu resep OxygenOS
  • Ieu hadir kalawan papayung layar tos dipasang, Tapi kawas paling protectors layar dina kaca contoured atanapi melengkung, nangtung kaluar kawas thumb nyeri.
OnePlus 3 review
The aluminium melengkung deui karasaeun hébat dina leungeun jeung belays harga £ 309 na. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

Harga

nu OnePlus 3 waragad £ 309 ($399) sadia di abu ku warna emas sadia engké. Télépon bakal sadia lempeng tina OnePlus tanpa sistem diondang parusahaan kontroversial.

pikeun ngabandingkeun, 5.5in nu Samsung Galaxy S7 Tepi waragad £ 639, nu Google Nexus 6P waragad £ 449 jeung Huawei P9 Plus waragad £ 500.

Putusan

Saméméhna OnePlus smartphone geus ngaku jadi "andalannya Killers". Éta masih teu cukup akurat, tapi OnePlus 3 mangrupa smartphone pohara alus dibanderol di kurang ti satengah harga saingan luhur.

Pikeun £ Anjeun 309 anjeun meunang hiji geulis, smartphone logam ogé-dijieun, kalayan hirup batré lumrah, layar alus sarta kaméra, jeung kinerja snappy. Anjeun oge meunang dual-Sim rojongan tur 64GB gudang diwangun dina. Ieu gampang dina OnePlus smartphone pangalusna geus nyieun.

Kahumandeuar pangbadagna smartphone OnePlus saméméhna éta kumaha hésé éta mun sabenerna meuli, nu kedah jadi hal nu sagala beuki, bari parusahaan geus digawé teuas pikeun ngaronjatkeun pilihan rojongan.

Aya kénéh pertanyaan leuwih laju apdet sofwer, tapi pikeun smartphone luhur-Spesifikasina kalawan harga pertengahan rentang, anjeun teu meunang leuwih hadé batan OnePlus 3.

Naros: sadaya-logam, sensor sidik gede, layar alus, ngecas gancang, kaméra alus, slaider béwara alus teuing, dual-Sim jeung sayaga dual, leuwih murah batan saingan

Kontra: no batré removable, no gudang expandable, slow ngecas ti non-dash adapters daya muatan, res low layar pikeun VR

Resensi séjén

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Artikel nu patali