Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Hiji arah lalampahan Mars: shortlist ngawengku tujuh Australia” ditulis ku Michael Safi, pikeun theguardian.com Salasa 17 Pébruari 2015 06.18 UTC

Tujuh Australia geus dijieun hiji shortlist tina 100 caleg competing keur hiji arah lalampahan ka Mars pikeun nyieun koloni nu kahiji planét beureum sacara.

Nineteen-year-old Sare Teah, nangtung-up ngalawak Josh Richards jeung geoscientist Electra Navarone éta di antara finalis Australia pikeun Hiji proyék Mars, nu boga tujuan pikeun dimimitian settling planét kaopat ti panonpoé ti 2025.

Teah
Salapan belas taun heubeul Sare Teah geus nyieun shortlist nu. Photograph: Mars Hiji

Proyék nu, Nyetel ku pengusaha Walanda Bad Lansdorp, ngaklaim geus narima leuwih ti 200,000 aplikasi ti budding Mars, jeung nyebutkeun eta whittling daptar ka handap pikeun 50 lalaki jeung 50 awewe.

Caleg anu dipilih dumasar kana "pamahaman maranéhanana tina resiko aub, tim sumanget jeung motivasi maranéhanana jadi bagian ti ekspedisi-ngarobah hirup ieu,"Nurutkeun hiji pernyataan.

Perwira médis proyék sacara kapala, Norbert Clark, ceuk pamilih saterusna rounds bakal difokuskeun ngawangun tim kuat anu bisa tahan dina isolasi tina pakampungan interplanetary.

"Keur salah sahiji pangalusna individu caleg teu otomatis make pamuter tim greatest, jadi kuring kasampak maju ka manéh kumaha para calon kamajuan jeung gawé bareng tantangan upcoming,"Ceuk Clark.

Locations ayeuna keur scouted pikeun fasilitas latihan earthly. Daptar 100 caleg bakal dipotong ku tengah taun ka saukur 24, anu baris dikirim ka Mars di grup opat unggal 26 bulan mimiti 2024.

Éta tujuan, atoh. Mars Hiji ditandatanganan nepi Lockheed Martin dina bulan Désémber ngawangun satelit pikeun nunda kana orbit di sakuliah Mars di 2018. Tapi isu téhnis signifikan - saperti kumaha darat hiji karajinan manned aman dina beungeut Martian, jeung kumaha ngaleutikan dampak radiasi jero-rohangan dina astronot - tetep unresolved.

Proyék ogé ngabutuhkeun sahenteuna $ 7.7bn turun taneuh, nu eta boga tujuan pikeun ngumpulkeun lolobana ngajual sponsor jeung hak pintonan kanyataanana TV ngeunaan proyék nu. Hiji kampanye Indiegogo dina 2013-14 digedékeun leuwih ti $400,000. Jumlah sumbangan salaku Nopémber panungtungan amounted nepi ka kira $630,000.

Analisis ilmiah bebas geus nyarankeun yen, bertentangan jeung klaim Mars Hiji sacara, sustaining hirup dina planét beureum tangtu merlukeun "téknologi anu leuwih boga kabisa ti kaayaan kiwari seni".

Ngarencanakeun keur tumuwuh pepelakan jero koloni nu, diwangun ku capsules rohangan jeung habitat inflatable, bisa jadi sabenerna nuju ka hiji oversupply suffocating oksigén, peneliti ceuk, ngaramal nu Astronot kahiji bakal maot sanggeus 68 poé.

Tapi finalis, kaasup Dianne McGrath ti Melbourne, teu perturbed. "Naha urang mikir eta nu keur jalan jadi Mars Hiji, atawa NASA, atawa sababaraha program séjén, urang bakal indit ka Mars, éta dina agenda pikeun éksplorasi rohang,"Manéhna ka Channel Sapuluh sacara Nu Project.

"Éta téh bagian ti roh manusa, neruskeun ngajalajah. Aku saukur boga untung jadi bagian ti éta. "

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Dimuat via Wali News Feed plugin WordPress.

22889 0