Oculus Rift: kanyataanana headset virtual Facebook nyaéta dieu

Oculus Rift: Facebook’s virtual reality headset is here

Headset tos pemesanan kabuka minangka pamaké Twitter nganyatakeun dismay leuwih harga


Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Oculus Rift: kanyataanana headset virtual Facebook nyaéta di dieu - di harga” ieu ditulis ku Nicola Davis, pikeun panitén dina Minggu 10 Januari 2016 00.04 UTC

Universal Music Group - label nu boasts Taylor Swift, Justin Bieber jeung Madonna dina roster anak - geus wangsit eta teaming nepi ka iHeartMedia ka "virtualise" pangalaman manggung, jeung hardware ayeuna sadia pikeun pre-order. ahli industri aya di kasapukan: 2016 bisa jadi taun nu "kanyataanana virtual" asalna umur.

Meuli kana konsep, kumaha oge, nyaéta pricey. Dina £ 499 pikeun pembeli UK, nu kotak Oculus Rift ngawengku headset, sensor, kaulinan jeung controller, bari bulan saterusna, keur $1,499 (£ 1.030), paket bakal jadi sadia pikeun pre-order nu ngawengku komputer - kudu laptop kuna Anjeun teu cukup nepi ka laju.

Nu tag harga geus disababkeun consternation, loba nyokot ka Twitter pikeun nganyatakeun dismay maranéhanana. Tapi nurutkeun William McMaster, kapala VR di pausahaan basis London Visualise, pelepasan Oculus nyaeta moment pivotal. "Ieu téh hiji template pikeun naon bade VR headset jadi kawas dina mangsa nu bakal datang pikeun everybody,"Manéhna nyebutkeun ngabandingkeun ka sékrési komputer Macintosh munggaran. Jeung media basis VR geus nganiaya mainstream nu: leuwih fueling gelombang anyar kaulinan, seniman saperti Björk geus gancang nangkeup téknologi keur video musik - memang, di September Taylor Swift jeung tim nya scooped hiji pangajén Emmy keur kurban maranéhanana Galuh Unstaged: Nu Taylor Swift Pangalaman.

Maya kanyataanana gigs nu demarkasi saterusna. "Eta bakal jadi pangalaman Heboh bisa nempo band anjeun bener bogoh di Cina tapi anjeun aya di London, [atawa] sabalikna,"Nyebutkeun John Oswald, a diréktur di rarancang jeung sungut inovasi Fjord. McMaster, percaya yén éta utamana dipikaresep jadi adopters awal anu daék Santika kaluar. "Geus jalmi rata-rata bade indit kaluar jeung méakkeun £ 500 dina headset VR jeung £ 1000 dina PC kaulinan? sigana mah teu,"Manéhna nyebutkeun. Piers Harding-Rolls, diréktur kaulinan di analis industri IHS Technology, satuju. "The peluncuran headset ieu taun ieu bener teu kira-kira pasar massa,"Manéhna nyebutkeun, nambahan yén manéhna ekspektasi gamers jeung committed gadget-fiends jadi munggaran batok kaluar. "Jigana urang kudu euy jadi realistis tentang kumaha gancang eta bade diadopsi,"Manéhna nambihan. "Pikeun alat luhur ahir urang ngaharepkeun, global, kurang ti tilu juta pikeun dijual taun ieu di sakuliah sadaya alat. "

Nu Oculus Rift teu ngan VR pangalaman pamakéna bisa ngaharepkeun pikeun meunangkeun ka dicekel jeung taun ieu: HTC disetel ka ngajalankeun versi komérsial tina headset anak, Vive, dina April bari Sony sacara PlayStation VR ogé dijadwalkeun pikeun release dina 2016. Pikeun maranéhanana jeung anggaran handap boh kardus Google jeung Gear VR, joint venture antara Samsung Electronics jeung Oculus, geus sadia, ngagunakeun telepon Anjeun ka nyiptakeun dunya maya. tapi, nyebutkeun, McMaster, nu Oculus Rift nyaeta "luhur garis, nurun tina Ferrari "lamun datang ka headset VR. "Naon nu Oculus Rift bisa ngalakukeun salaku sapotong téknologi hal nu VR headset murah moal bisa mun di sababaraha taun,"Manéhna nyebutkeun.

Oswald percaya hiburan ngan awal kemungkinan VR sacara. "Nya eta hiji hal komunikasi musik? Jigana sabenerna jalan deeper ti nu,"Manéhna nyebutkeun, nambahan nu bisa jadi Boon lamun datang ka pamahaman sarta panyakit nyampurkeun. batur, oge, percaya VR diatur tumuwuh. "Jigana nu naratif film-pembuatan, jeung 360[-darajat] video, bade jadi hiji bener gedé,"Nyebutkeun McMaster, anu ogé nilik pariwara minangka wewengkon konci pikeun téknologi. "Komunikasi nyaeta hiji badag lain keur VR,"Manéhna nambihan. "Éta naha Facebook meuli Oculus deui 2014 - Sabab salaku platform komunikasi nya éta berpotensi luar biasa ".

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

18200 0