Obama 'bener impressed’ jeung talatah Paus ngeunaan sarua

Obama ‘really impressed’ with Pope’s message of equality

Paus Francis greets riungan salila panongton umum di kuadrat St Petrus ngeunaan Januari 29, 2014 di Vatikan

US Présidén Barack Obama ditembongkeun reueus kuat Paus Francis pikeun promosi “rasa bener brotherhood jeung sisterhood jeung hal pikeun maranéhanana anu kurang untung,” dina wawancara ditayangkan Jumaah.

“Kuring geus bener impressed jadi jauh jeung cara manéhna komunkasi naon Jigana téh panggih tina iman Kristen,” Obama ka CNN tina pontiff anu geus refashioned gambar tina Garéja Katolik Roma saprak instalasi-Na taun ka tukang.

Présidén AS, nu bakal ngadatangan Vatikan dina Maret, ceuk manéhna teu percaya Francis ieu akting kaluar kahayang pikeun meunangkeun persetujuan nyebar.

Rada, “Jigana manéhna pisan reflecting dina iman sarta naon anu perlu ngalakukeun pikeun mastikeun yén folks — teu saukur tina iman Katolik tapi urang sadaya di sakuliah dunya — anu hirup kaluar hiji talatah yén manéhna nyangka anu konsisten jeung palajaran Yesus Kristus,” Obama ngomong.

“Éta pasamoan Kaula ningali maju ka,” manéhna ditambahkeun nu rencanana Maret 27 calik.

Obama geus dijieun rising kateusaruaan jeung struggles kelas tengah Amérika sacara the signature masalah domestic istilah kadua nya.

Dina ucapan dina bulan Désémber, Obama muji hiji argumen maju ku Paus Francis, kahiji pontiff non-Éropa dina ampir 1,300 taun, dina rising kateusaruaan di masyarakat dibeulah antara miskin pisan jeung super beunghar.

“Kumaha bisa jadi, manéhna nulis, nu éta teu item warta lamun hiji jalma homeless manula mati tina paparan, tapi warta lamun pasar stock leungiteun dua titik?”

Paus Francis pamadegan di exhortation nu, nu nilai conflicted saperti ditandaan a “kasus pangaluaran” dina masarakat unequal.

Sarta dina Oktober, présidén ka CNBC yén manéhna “hugely impressed” jeung humility nu paus sarta empati ka nu miskin.

Obama panungtungan di Vatikan City di 2009, sabot papanggih Paus Benedict.

sumber: afp.com

Enhanced by Zemanta