Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Nokia relaunches anak dieu peta jeung pituduh app pikeun ios” ieu ditulis ku Stuart Dredge, pikeun theguardian.com Rebo 11 Maret 2015 13.04 UTC

Nokia téh relaunching anak dieu peta jeung pituduh aplikasi pikeun ios, sanggeus notching nepi undeuran 4m tina versi Android, nu diwangun dina Oktober 2014.

Salaku dina Android, aplikasi ios bakal Luncat ka diundeur jeung dipake lamun ngajalankeun saterusna ayeuna (11 Maret), jeung jual konci anak nujul pangabisa -na pikeun nyimpen peta pikeun 118 nagara dina alat keur dipake offline, nyimpen dina biaya data jaringan seluler.

Diposisikan minangka rival ka Google Maps - jeung dina ios, aplikasi Apple Maps nu preloaded - dieu ogé ngawengku turn-demi-turn fitur pituduh offline pikeun drivers, arah angkutan umum keur pedestrians, jeung pangabisa ka narik dina data patalimarga hirup lamun online.

Dieu asalna diumumkeun dina 2012, mimitina salaku app ekslusif ka smartphone Phone Windows Nokia sorangan, sanajan rencana rék dilegakeun ka Android jeung ios ieu dikaitkeun ti mimiti.

Leres Pisan, dieu ieu dileupaskeun salaku app ios asli dina bulan Nopémber 2012, saméméh keur dipiceun tina Apple sacara App Store dina bulan Désémber 2013 alatan kapercayaan parusahaan nu - dina kecap a spokesperson sacara - "Anyar robah nepi ka ios 7 ngarugikeun pangalaman pamaké ".

app ngabogaan saprak dibuka pikeun Samsung Galaxy-branded smartphone Android dina bulan Agustus 2014, saméméh vérsi béta indit hirup di Google utama Play nyimpen app Android nu Désémber.

app The datang kaluar béta dina bulan Pebruari 2015, di nu nujul eta geus diundeur leuwih ti 3m kali, sanajan Nokia ka nu Guardian nu geus ditambahkeun sejen pikeun ngundeur Android 1m dina bulan saprak mangka.

ios kamungkinan pikeun nyadiakeun hiji dorongan signifikan ka total nu, sanajan Nokia nyaéta saperti teu mirip pikeun ngahontal 10undeuran m dina dua poé kahontal ku mandiri Google Maps app sanggeus release anak pikeun ios dina bulan Désémber 2012, teu lila sanggeus Apple geus dihapus versi nu preloaded dina alat anak.

Dina April 2014, Alat jeung jasa bisnis Nokia sacara Microsoft meuli, jeung dieu sésana bagian pausahaan kenca balik di Finlandia salaku éntitas independent.

Sedengkeun aplikasi konsumen anu Luncat ka ngundeur tur make, Nokia ngajadikeun duit ti dieu ngaliwatan poéna lisénsi pikeun data anak - contona pikeun sistim pituduh satelit dipasang dina mobil, as well as to Microsoft.

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Dimuat via Wali News Feed plugin WordPress.

22105 0