Test New ngagunakeun drop single getih pikeun nembongkeun sakabéh sajarah inféksi viral

New test uses a single drop of blood to reveal entire history of viral infections

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Test New ngagunakeun drop single getih pikeun nembongkeun sakabéh sajarah inféksi viral” ditulis ku Ian Sampel editor Science, pikeun The wali dina Kemis 4 Juni 2015 18.00 UTC

Panalungtik geus ngembangkeun test murah jeung gancang nu mangka sajarah pinuh jalma of inféksi viral ti drop single getih.

Uji ngamungkinkeun dokter maca kaluar daptar virus anu geus kainféksi, atawa terus ngainféksi, penderita sanajan maranéhanana geus teu disababkeun mana wae gejala atra.

Teknologi hartina GPS bisa layar penderita pikeun sakabéh virus sanggup infecting jalma. Bisa transformasi nu beungeut inféksi serius kayaning hépatitis C jeung HIV, nu urang bisa mawa taun tanpa nyaho.

"Biasana, lamun dokter hayang nyaho lamun batur urang geus kainfeksi virus, maranéhanana kudu tatarucingan naon virus anu, terus neuteup khusus keur virus nu,"Ceuk Stephen Elledge, anu dipingpin proyék di Brigham jeung Putri Sadikin di Boston.

"Ieu bisa ngabalukarkeun hiji diagnostik mana urang indit taunan ka dokter maranéhna sarta meunangkeun sajarah viral maranéhna kacatet. Eta pasti bisa ngajalajah inféksi viral anu serius jeung nu sabar teu apal maranéhanana miboga,"Cenahna.

Nu (£ 16) test draws dina kamajuan dina biologi sintétik jeung sequencing gene gancang ka nganalisis leuwih ti 1000 galur virus manusa dina hiji pass. Dugi ka ayeuna, paling tes geus kokotéténgan for ngan virus single dina hiji waktu. Elledge ngira-ngira yén uji panganyarna, disebut VirScan, bisa ngolah 100 sampel dina dua nepi ka tilu poé.

Uji exploits kanyataan yén sistim imun ngajadikeun antibodi pikeun ngalawan virus iraha wae awak bakal kainféksi. Antibodi ieu bisa hirup dina dina saluran getih taun komo dekade.

Pikeun ngamekarkeun uji, Elledge direkayasa bets virus bahya pikeun mawa bit protéin ti virus manusa dina permukaan maranéhna. Dina total, maranéhanana dibawa protéin ti leuwih ti 1000 galur nu 206 rupa virus dipikawanoh nginféksi jalma. Antibodi make popotongan protéin ieu pikeun ngakuan patogén virus jeung ngajalankeun serangan maranéhna.

Sawaktos hiji droplet getih ti sabar hiji dicampurkeun jeung virus dimodifikasi, mana wae antibodi éta hasil boga kancing asup pikeun protéin virus manusa maranéhanana ngakuan salaku penjajah. Para élmuwan mangka tarik kaluar nu antibodi jeung nangtukeun virus manusa ti popotongan protéin maranéhanana geus nyangkut ka.

"Ieu mimiti ayeuna urang geus geus bisa kasampak di luhur sagemblengna unbiased di naon virus nu infecting jalma, jeung urang bisa ngalakukeun eta keur sakabeh virus dipikawanoh,"Ceuk Elledge. Uji nyokot nu antibodi jalma ngahasilkeun ti vaccinations, tapi ieu bisa dipiceun tina hasil test. Wincikan anu dilaporkeun dina jurnal Elmu pangaweruh.

Dina hiji démo teknologi, tim dianalisis getih ti 569 jalma di AS, Afrika Kidul, Thailand jeung Peru. Uji manggihan yén, rata-rata, urang geus kainfeksi 10 spésiés virus, sanajan saeutikna dua urang di sidang miboga histories of 84 inféksi ti rupa béda virus.

Nu inféksi paling umum nya éta virus herpes, nu ngabalukarkeun sores tiis, enteroviruses nu ngaganggu stomaches, inpluensa, jeung rhinoviruses nu pemicu colds umum. Jalma di AS geus ngalaman inféksi kurang ti eta di nagara séjén, jeung saperti nu diharapkeun, kolot geus histories viral richer ti Wayang kulit.

Test bisa mawa ngeunaan mangpaat utama pikeun penderita cangkok organ. Hiji masalah anu bisa nuturkeun operasi cangkok nyaéta kaduga reawakening virus nu geus lurked teu aktif dina sabar atawa donor taun. Virus ieu bisa mulang dina gaya lamun sistim imun nu sabar urang téh diteken jeung ubar pikeun nyegah maranehna kalam organ nu. Tes standar mindeng gagal nyokot virus laten saméméh operasi, tapi prosedur VirScan bisa ngungkabkeun maranéhna ayana tur béjaan dokter jeung pasien bahaya.

"Ieu bisa jadi pohara berharga,"Ceuk Iwijn De Vlaminck, saurang insinyur Téknik di Cornell University di New York, anu teu aub dina pangajaran. "Naon ieu ngidinan Anjeun pikeun ngalakukeun ieu ngungkaban katukang sarta ngukur paparan jalma ka inféksi saméméhna. Nu boga kaunggulan penting, sabab bisa ngadeteksi inféksi ieu anu bade ka latency. Anjeun bisa layar getih ti pasien jeung donor organ dina cara pisan lega ieu ngaduga poténsial masalah hareup jeung reactivation viral. "

Élmuwan percaya test oge moal matak cahaya dina inféksi viral kumaha tangtu bisa predispose urang panyakit bisa hirup kalawan hubungan saterusna dina kahirupan. Sababaraha inféksi bisa ngabalukarkeun karuksakan permanén ka jaringan awak, atawa ngarobah sistim imun, dina cara anu ninggalkeun urang leuwih di résiko masalah médis basa aranjeunna keur aya kolot. Salaku conto, inféksi jeung virus Epstein-Barr bisa ngangkat résiko kangker. Tapi kumaha virus lianna mangaruhan kasehatan istilah lila jauh murkier. "Nanaon nu analisis hal ieu bener ngajadikeun mungkin,"Ceuk Elledge.

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Dimuat via Wali News Feed plugin WordPress.

Artikel nu patali