ulikan New ngungkabkeun panda huntu amis

New study exposes panda sweet tooth

dina blind taste test, eight out of eight pandas agreesugar is delicious.

In a new study out Wednesday, scientists put the panda taste receptors to the test, wondering whether the cuddly critters would even notice the difference between plain water and the sweet stuff.

Generally speaking, animals that eat plants have a sweet taste receptor because that enables them to detect sugars that are in plants that are sources of calories,” explained Gary Beauchamp, director of the Monell Center that carried out the research.

But unlike most herbivores, pandas stick to one plantbamboowhich is notoriously low on sugar.

So the researchers wondered whetherlike many carnivorous animals, including catspandas had lost their ability to detect sweetness.

Since carnivoresdon’t eat plants, don’t contact sugars, aya henteu deui tekenan maranehna pikeun ngajaga reséptor amis fungsi,” Beauchamp ka AFP.

teori ieu nu awi-munching pandas, anu ogé teu sigana bisa kakeunaan loba gula, bisa ogé geus leungit kamampuhan rasa hal amis maranéhanana.

Deutsch: Großer Panda im Ocean Park, Hongkong

Deutsch: panda Giant di Samudra Park, Hongkong (kiridit Photo: Wikipedia)

Tapi tétéla pandas, kawas hérbivora séjén, masih boga huntu amis rupa-katala.

Lamun dibikeun dua mangkok cairan, hiji sweetened jeung hiji teu, dalapan pandas universal slurped turun brew sugary.

Para panalungtik dites rupa-rupa gula, kaasup fruktosa, glukosa, sukrosa, laktosa, maltosa, jeung galaktosa. Dina sakabeh kasus, inuman amis ieu pikaresep, jeung utamana leuwih jeung fruktosa jeung sukrosa, nu manusa ngarasa salaku sweetest.

Nu élmuwan ogé dipaké analisis sélular ka ngasingkeun sél reséptor amis ti pandas jeung éta bisa mintonkeun maranehna direspon ka gula.

Maranéhanana speculate pandas bisa tahan ka gawé sél reséptor amis sabab, leuwih faktor rasa, maranehna bisa dipaké di tempat kawas pankréas jeung Gut ka mantuan jeung nyerna tutuwuhan.

Tapi lamun pandas cinta manisan, naha maranehna ngan dahar awi?

dina inguan, pandas teu ngarasakeun pangan amis — kaasup newest panda cub Washington sacara Bao Bao, saha “ieu tétéla relishing kentang amis salaku kadaharan kahiji salila weaning,” ceuk Danielle Reed, anu wrote kertas diterbitkeun dina jurnal PLOS hiji.

Tapi pandas oge kudu kavling awi, atawa maranehna meunang gering. Hiji hipotesa nu tutuwuhan reedy nyadiakeun hal perlu, jadi tekenan évolusionér geus dipingpin ka ngandelkeun solely dina tutuwuhan.

kamungkinan sejen keur diuji, Beauchamp ceuk, nyaeta keur pandas, awi sabenerna raos kawas permen.

Barina ogé, aya bukti definite sato beda pangalaman pangan béda — kawas pangamis jieunan, nu mana, keur pandas jeung loba sato lianna, teu rasa amis.

Repost.Us – Republish Pasal Ieu
Artikel ieu, ulikan New ngungkabkeun panda huntu amis, ieu syndicated ti AFP sarta disalabarkeun di dieu jeung idin. Copyright 2014 AFP. Sadaya hak disimpen

Enhanced by Zemanta