Mars Map New Dirarancang pikeun Biasa Manusa

New Mars Map Designed for Regular Humans

British agénsi pemetaan Ordnance Survey nyieun peta gampang-to-maca ngagunakeun NASA data kabuka, nu bisa dipaké bari leumpang dina beungeut Mars


Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “peta New Mars bisa nyadiakeun arah pikeun nu nganjang sacara walk dina planet beureum” ieu ditulis ku Ellen Brait di New York, pikeun The Guardian Salasa 16 Pébruari 2016 18.17 UTC

Nu agénsi pemetaan British Ordnance Survey geus dijieun hiji peta gampang-to-maca beungeut Mars 'maké NASA data kabuka.

peta - dipasang pikeun Flickr dina Jumaah - nyertakeun 3.8m mil sq atawa kurang 7% tina beungeut planét beureum sacara. Ieu dihasilkeun ka skala hiji 4m.

Loka badarat tina rovers katukang nu diulas dina peta, kaasup Mars Pathfinder di kalér-kulon Ares Vallis jeung Rover Kasempetan, wétaneun Margaritifer Terra.

Cartographic desainer Chris Wesson "dirancang peta leuwih sababaraha bulan", dumasar kana Survey Ordnance blog. Hal ieu bentang kahiji agénsi geus dipetakeun ti planet sejen.

peta nyertakeun 3.8m mil sq beungeut Mars '.
peta nyertakeun 3.8m mil sq beungeut Mars '. Photograph: Ordnance Survey / Flickr

"Ieu hiji teuas saeutik di mimiti sabenerna ngarti data sorangan dina watesan hal kawas élévasi jeung skala jeung saterusna,"Wesson ka BBC. "Tapi sabenerna proses fisik ieu ampir sarua jeung naon ieu dipaké pikeun nyieun hiji peta Bumi, atawa OS peta. "

Najan nickname Mars 'jeung beungeut layung anak, OS teu ngahasilkeun map beureum. Wesson ceuk manéhna milih hiji skéma warna héjo jeung pink sabab "peta basis Bumi teu sok biru jeung héjo" jeung manéhna hayang "pikeun ngagambarkeun data dina cara OS bakal miboga urang geus dibikeun data Bumi nyieun lambaran peta teratur dina has OS gaya ".

manéhna ditambahkeun: "Beureum ogé warna pisan dominan anu teu pisan ngarojong tina overlays tematik saperti situs badarat atawa ngaran tempat."

Wesson percaya peta ieu téh béda ti peta séjén pangeusina alatan manéhna dirawat data Mars sarua jeung "nu mana wae nu informasi geografis sejenna basis Bumi atawa bentang".

"Jigana sanajan prinsip nu sarua, desain jeung estetika hiji peta Bumi beda considerably ti mana wae peta planet nu tos I katempo saméméh,"Cenahna. "Abdi bogoh peta planet jeung manggihan eta visually pisan pikaresepeun … tapi maranéhanana mindeng sigana jadi, sakumaha alam alamiah maranéhanana, pisan ilmiah jeung teu wajar dina presentasi maranéhanana. "

Survey Ordnance ieu dipenta pikeun komisi peta ku élmuwan Inggris Dr Peter Grindrod di Birkbeck, University of London, dumasar kana BBC. Grindrod ieu salah sahiji ilmuwan nulungan rencana badarat hiji Rover anyar dina Mars di 2019.

Ditanya lamun manéhna mikir urang bisa jadi maké peta-Na bari "leumpang dina beungeut Mars" hiji poé, Wesson ieu unsure.

"Ieu téh hiji pamikiran nice, nu hiji poé urang bisa pinpoint bentang kira-kira eta tina peta sagampil di padesaan British, tapi peta bisa jadi cukup béda ku tuluy. "

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

22062 4