New palaksanaan Narkoba nyokot 10 Menit maehan Murderer US

New Execution Drug Takes 10 Minutes to Kill US Murderer
Death-penalty

Pupusna-hukuman (kiridit Photo: Wikipedia)

November ieu 30, 2009 poto nembongkeun chamber palaksanaan tina “imah maot” di fasilitas Southern Ohio lapas di Lucasville, Ohio

A murderer US Cut Nyak Dien jeung gasped keur hawa for urangna 10 menit salaku manéhna nunda pati dina palaksanaan berkepanjangan make cocktail ubar anyar kontroversial, nurutkeun saksi.

A wartawan pikeun Columbus Dispatch koran hadir di dijalankeunnana 53 taun heubeul Dennis McGuire dilaporkeun yén killer Ohio dijieun “snorting jeung choking” sora manéhna succumbed.

pajabat Ohio ka AFP anu McGuire, dihukum pati di 1989 pikeun perkosa jeung rajapati hiji awewe reuneuh ngora, ieu nyatakeun paéh di 10:53 Kami (1553 GMT).

Wartawan anu disaksian palaksanaan nu cenah ubar dipaké dina suntik nepi ka tiwasna geus dimimitian pikeun dikaluarkeun 24 menit saméméhna di panjara di Lucasville.

Dina hiji protokol Ohio anyar, McGuire ieu dibales make cocktail ngawengku nu midazolam ubar keur nengtremkeun jeung hydromorphone analgesic, kombinasi kungsi saméméhna dipaké di Amérika Sarikat.

Protokol palaksanaan anyar diwanohkeun sanggeus Ohio jeung nagara US sejen nu nahan hukuman pati mimiti ngajalankeun kaluar barbiturates lamun pabrik Éropa dieureunkeun supplying eta.

ahli hukum McGuire urang geus sabalikna metoda palaksanaan, nyebutkeun killer bakal maot tina asphyxia dina fenomena katelah “lapar hawa,” inflicting nu nurun tina hukuman kejem jeung mahiwal dilarang dina Konstitusi AS.

tapi banding, nu indit sadaya jalan ka Agung Pangadilan US, anu ditampik.

A hakim féderal di Ohio, Gregory Frost, ceuk “bukti saméméh pangadilan gagal nampilkeun hiji risiko penting nu McGuire bakal ngalaman nyeri parna.”

Wartawan anu disaksian palaksanaan Kemis sacara ceuk McGuire mucunghul jadi suffocating salaku manéhna nunda pati.

Nurutkeun pool tina wartawan, eta ieu palaksanaan pangpanjangna saprak Ohio re-diwanohkeun hukuman pati di 1999.

“dina ngeunaan 10:33 Kami, McGuire dimimitian berjuang jeung gasping loudly keur hawa, nyieun snorting jeung choking sora nu lumangsung for urangna 10 menit, jeung heaving dada sarta clenched fist-Na,” nu Columbus Dispatch dilaporkeun.

“Jero, rattling sora emanated ti sungut-Na. Pikeun sababaraha moments pamungkas saméméh manéhna dibaca paéh, manéhna masih.”

ahli hukuman pati bersuara patalina jeung masalah di wincik maot McGuire sacara, nyebutkeun eta nunjuk ka metoda palaksanaan nu ieu “kalakuan kakoncara jeung masalah.”

“Dina cahya panjang jeung disturbing déskripsi tina palaksanaan Dennis McGuire sacara, sajaba range of komplikasi suntik nepi ka tiwasna dilaporkeun dina nagara séjén, nembongan yen prosedur suntik nepi ka tiwasna nagara ieu sacara leuwih kalakuan kakoncara jeung masalah ti eta kungsi geus,” Deborah Denno, ti Fordham University School of Hukum, ka AFP dina email.

Maya Foa, diréktur tim hukuman pati di group nirlaba Reprieve, otoritas Ohio dituduh ignoring nasihat ahli.

“Ohio ieu warned ku para ahli nu experimenting dina jelema cara ieu ngarah risked ngabalukarkeun eta sangsara serius, jeung bukti nunjukkeun yen ieu geus ditanggung kaluar,” Foa ceuk dina pernyataan.

“Sabaraha leuwih executions botched ngalakukeun urang kudu tempo saméméh executioners eureun ngagunakeun manusa salaku babi guinea?”

palaksanaan Kemis sacara ieu kadua dilumangsungkeun taun ieu ku otoritas US ngagunakeun produk anyar nu mucunghul ka ngahasilkeun sangsara tina dikutuk.

on Januari 9 di Oklahoma, killer dikutuk Michael Lee Wilson cenah bisa ngarasa-Na “sakabeh ngaduruk awak” salaku manéhna nunda pati.

Wilson ieu dibales make campuran ubar kaasup pentobarbital, zat ilahar dipaké pikeun euthanize sato.

Tapi, rupa ieu ubar ayeuna ngan dihasilkeun ku apoték nu diatur ku undang lokal, tinimbang régulator féderal.

A skandal bitu dina bulan Nopémber 2012 di Massachusetts lamun kasehatan goréng di salah sahiji apotek ieu ieu blamed salaku ngabalukarkeun hiji wabah meningitis deadly.

McGuire nyaeta man katilu jadi dieksekusi di Amérika Sarikat taun ieu. Ohio dieksekusi tilu tina 39 jalma nunda pati di Amérika Sarikat taun ka tukang, nurutkeun Pupusna Hukuman Center Sejenna.

Repost.Us – Republish Pasal Ieu
Artikel ieu, ubar palaksanaan New nyokot 10 menit maehan murderer US, ieu syndicated ti AFP sarta dipasang di dieu jeung idin. Copyright 2014 AFP. Sadaya hak disimpen

Enhanced by Zemanta