Microsoft bakal nawarkeun Windows 10 haratis dina bulan Juli

Microsoft will offer Windows 10 for free in July

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Microsoft bakal nawarkeun Windows 10 haratis dina bulan Juli” ditulis ku Samuel Gibbs, pikeun theguardian.com dina Senén 1st Juni 2015 09.13 UTC

Windows 10 bakal dileupaskeun salaku update bébas dina 29 Juli, Microsoft geus ngumumkeun.

Ieu bakal release utama ahir sistem operasi 29 taun heubeul saméméh Microsoft pindah ka sistem "Windows salaku service a", nu diperlukeun apdet keur digulung kaluar lamun siap.

Ieu nandaan parobahan dina model bisnis Microsoft sacara. Sistem operasi bakal ditawarkeun salaku pamutahiran bébas pikeun pamaké Windows 7 jeung Windows 8.1 dina taun kahiji.

Unggal versi Windows ngabogaan luhur biaya £ 100, sanajan mayoritas pamaké Windows narima vérsi anyar sistem operasi lamun meuli komputer anyar, jeung teu ku ngaronjatkeun software sorangan.

Microsoft dijieun Windows 8.1, nu disimpen menu Mimitian, salaku update Luncat ka Windows 8. Windows 10 bakal mawa deui unsur leuwih akrab ti Windows 7 jeung ngagabung sareng katingal modern Windows 8.1.

Langkung ti 4 juta urang geus béta tés sawangan masarakat Windows 10 pikeun pasangan katukang bulan, nulungan Microsoft ngalereskeun masalah saméméh release. laporan anyar nunjukkeun yén Windows 10 jauh ti siap, jeung sababaraha bug jeung glitches can dibenerkeun.

Nyetel tanggal keur release bisa mantuan ngagancangkeun daur tumuwuhna, tapi krusial nu outing umum kahiji Microsoft pikeun Windows 10 nyaéta padet pikeun nyegah babandinganana jeung kutu-riddled Windows Vista ti 2006.

Microsoft sacara lila-derided Internet Explorer bakal diganti ku Tepi dina Windows 10, sedengkeun sistem operasi janji ka ngahijikeun ékosistem Windows tina aktip jeung jasa sakuliah desktop, PCS laptop jeung tablet ogé smartphone.

asisten digital Microsoft sacara alih-dikawasa, Cortana, oge bakal nyieun debut anak leuwih smartphone jeung Windows 10, rivaling Apple sacara Siri jeung Google Ayeuna. Microsoft anyar ngumumkeun yén Cortana bakal ogé dijieun sadia pikeun alat iPhone jeung Android.

Pausahaan software basis Redmond perlu Windows 10 jadi hit boh jeung pamakéna jeung usaha sanggeus kasusah dina persuading organisasi pikeun ngamutahirkeun ti Windows XP 14 taun heubeul.

Najan Windows XP keur leuwih ti sataun kaluar pangrojong, nyieun komputer rentan ka narajang ku hackers, loba rébuan komputer masih ngajalankeun eta di Inggris, kaasup 2,600 PCS dipaké ku NHS Skotlandia.

Microsoft Windows 10 pamutahiran bébas: lima pertanyaan dijawab

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Dimuat via Wali News Feed plugin WordPress.

Artikel nu patali