Minuhan Ratu Robot gunana

Meet the Queen of Useless Robots

Nu Swedia manggihan, disebut 'ratu robot shitty', geus katarik rébuan pengikut jeung contraptions quirky nya keur dahar buckwheat atawa nerapkeun lipstik


Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Minuhan ratu robot gunana: 'Internet mangrupa tempat aneh'” ieu ditulis ku Amber Jamieson, pikeun theguardian.com dina Kemis 17 Maret 2016 16.11 UTC

Katelah "ratu robot shitty", Swédia manggihan Simone Giertz ngawangun robot pikeun mantuan jeung kagiatan sapopoé - iwal, teu digawe. sumur, mechanically sabab tiasa dianggo beautifully, tapi robot nya mintonkeun urang saena bari indit saméméh unggal bagian kahirupan urang otomatis.

Nu heubeul 25 taun hirup dina houseboat di Stockholm jeung ngalir saluran YouTube kacida suksés jeung 124,000 palanggan, mana baé tulisan video tina contraptions surreal jeung hilarious nya, saperti robot pikeun kadaharan buckwheat nya, ditunda nya lipstik jeung rendang sayuran.

video panganyarna nya - a sirah banging sababaraha kali ngalawan keyboard a - nyaéta pikeun mantuan ngajawab di internet.

Manéhna spoke jeung Guardian ngeunaan keur hiji full-time shitty robot panyipta timer diajar.

Naon ieu robot mimiti anjeun diwangun?

sobat Jonathan Lönnqvist mah dijieun kasus iPhone ieu jeung senar gitar retractable. Gunana pikeun nyebutkeun, ieu proyek hardware kahiji geulis ambisius. Kahiji hiji mah dijieun nu ragrag dina kategori "robot shitty" ieu ieu sikat huntu helm.

Naon dijieun Anjeun hoyong diajar kumaha carana nyieun robot?

Sabab kuring kungsi loba gagasan nu hayang prototipe. Ka abdi, gagasan nu jiga bangor salespeople nu ngan indit jauh sakali mah geus diwangun eta.

Anjeun diulik fisika di kuliah tapi utamana timer diajarkeun di robotics. Kumaha anjeun ngajarkeun diri?

Ku ngawangun barang! prosés pembelajaran mah geus sok geus pisan ide-berorientasi. Kuring teu kungsi diuk turun jeung buku keur kawas, "OKÉ, ayeuna Kaula bade diajar ngeunaan transistor. "Gantina kuring kungsi hiji gagasan anu Nyaan liked jeung diajar salaku mah nyoba angka kaluar kumaha carana ngawangun eta.

Naon ieu inspirasi pikeun video newest Anjeun ngeunaan alesan internet?

Sajujurna, inspirasi mah hiji nu ieu: "Oh damn, Mah kudu video pikeun minggu ieu. "Terus kuring inget yen sobat geus commented mah kudu nyieun robot facerolling keur sakabeh usulan nikah kuring meunang. Teu nyaho facerolling ieu hal saméméh nu. internet mangrupa tempat aneh.

Sabaraha lila teu eta nyokot anjeun nyieun robot a?

bener gumantung. Sababaraha proyék kuring nu ngan kuring program a panangan robot, kawas Robot lipstik, nu Sarapan Mesin jeung robot facerolling. Maranéhanana anu kawas hiji soré karya. proyék séjén, kawas Mesin keprok, meureun hiji dua minggu full-time.

Nu robot paporit Anjeun anjeun geus diwangun jadi jauh?

Kuring kawas Mesin keprok sabab éta kombinasi sampurna quirky jeung creepy. I rode beus mawa eta minggu sejen tur ningali jalma meta ka ieu dihormat.

Ieu ayeuna anjeun waktu full pakasaban?

leres éta! pakasaban mah tanpa ragu penemuan pangalusna mah jadi jauh. Kuring kakara sadar yén sagala jobs biasa mah geus kungsi geus ditelasan motivasi mah. Kuring sok mikir yen lamun kuring ngan kadorong sorangan harder teras nahan leuwih sorangan kana eta eta kukituna jadi leuwih fun, tapi kuring ngan teu bisa meunangkeun narik sarua jeung basa kuring dikeureuyeuh proyék sorangan. Jadi kuring robah strategi mah tinimbang nyoba nyorong sorangan kana kapang nu teu bener pas, Teu sangka Kuring kakara kukituna nyoba ngarobah kapang nu. Kuring kaluar pakasaban mah di San Fransisco, pindah deui ka Stockholm, cicing dina 0.5 GB data bulan jeung saukur usaha pikeun ngosongkeun salaku loba waktu mungkin pikeun berpungsi dina barang Teu sangka ieu fun. Ieu kungsi rencana mah hal bakal nyokot off cara maranéhanana geus, Kuring kakara hayang pikeun berpungsi dina barang mah sumanget ngeunaan, jeung tétéla lain urang éta sumanget ngeunaan eta teuing!

Naon robot anjeun nu salajengna?

rasiah! Ieu kolaborasi jeung salah sahiji berhala pangbadagna mah Jigana eta nu keur jalan jadi salah pangalusna mah can. Bakal kaluar sometime di ahir Maret!

Naon proyék robot ngimpi anjeun nu teu acan boga waktu / kaahlian / duit?

A houseboat kapal selam. Kuring hirup dina hiji kapal keur narik kolot tapi ngarasa yén ngabogaan kapal selam hiji bakal tingkat saterusna.

Ulah ningali video jeung robot salaku seni?

teu, pasti teu. Art scares kuring. Kuring teu ngarasa cukup tiis jadi artis.

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Artikel nu patali