Mark Zuckerberg jadi jalma kagenep-richest di Bumi

Mark Zuckerberg becomes sixth-richest person on Earth

Nu heubeul 31 taun ogé overtook baraya Koch ka jadi richest kaopat-di AS, salaku catetan kauntungan kaopat-saparapat Facebook sacara mawa patut net ka $ 47.5bn


Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Billionaires’ klub: Mark Zuckerberg jadi jalma kagenep-richest di Bumi” ieu ditulis ku Ellen Brait di New York, pikeun theguardian.com dina Jumaah kaping 29 Januari 2016 16.53 UTC

CEO Facebook Mark Zuckerberg ayeuna jalmi kagenep-richest di Bumi jeung jalmi kaopat-richest di US, net-Na patut surpassing nu ti baraya Koch pangaruh politis, nurutkeun Index Billionaires Bloomberg.

Facebook dilaporkeun a saparapat tina sharing catetan, jeung penjualan up 52% jeung panghasilan net leuwih ti duka kali saprak taun ka tukang. kabeungharan Zuckerberg sacara ros ku $ 6bn dina Kemis, nyokot patut net-Na ka $ 47.5bn.

Charles jeung David Koch, anu ngajalankeun pausahaan dilaksanakeun pribadi Koch Industries sarta dipikawanoh for nu ngadukung finansial maranéhanana calon Republik, anu unggal patut $ 45.9bn.

Kaluar ti 100 jalma richest, Zuckerberg mangrupa salah sahiji ngan tujuh billionaires nempo hiji kanaékan patut net maranéhanana taun ieu, nurutkeun Bloomberg sacara ranking poean tina dunya richest 400 jelema.

Nu CEO média sosial 31 taun heubeul masih disimpen balik lima billionaires séjén: pangadeg Microsoft Bill Gates ($78Ny), Spanyol fashion pangusaha Amancio Ortega ($69.7Ny), pangusaha American Warren Buffett ($59.4Ny), CEO Amazon Jeff Bezos ($55.8Ny) jeung Mexican magnate bisnis Carlos Slim ($48.6Ny). tapi bareng, lima billionaires geus leungit $ 19bn bulan ieu, alatan slide stock global.

Sasih kamari, jeung kalahiran anak kahijina, Zuckerberg jangji ka nyumbang lolobana pakaya-Na ka Chan Zuckerberg prakarsa, hiji pausahaan nyetel ku dirina jeung pamajikanana, Priscilla Chan. prakarsa bakal lobi for geus ganti pulitik, dana sabab philanthropic jeung investasi di pausahaan.

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010