Man Mesin v: Bisa Komputer Cook, Tulis jeung cet Leuwih alus Than Us?

Man v Machine: Can Computers Cook, Write and Paint Better Than Us?

kecerdasan jieunan ayeuna bisa meunang kaulinan, ngenalan beungeut Anjeun, komo daya tarik ngalawan tiket parkir Anjeun. Tapi bisa ngalakukeun barang komo manusa manggihan tricky?


Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “mesin v Man: bisa komputer masak, nulis jeung cet leuwih hade tinimbang urang?” ieu ditulis ku Leo Benedictus, pikeun The Guardian dina Saptu 4 Juni 2016 08.00 UTC

hiji video, kanggo abdi, robah sagalana. Ieu footage ti game Atari heubeul Nyebar, hiji di mana Anjeun geser ngawelah a kenca sareng ka katuhu sapanjang handap layar, nyoba ngancurkeun bata ku bouncing bal kana eta. Anjeun bisa jadi geus maca ngeunaan pamaén kaulinan: an algoritma dimekarkeun ku DeepMind, pausahaan kecerdasan jieunan British nu program AlphaGo ogé ngéléhkeun salah sahiji greatest kungsi Pindah pamaén, Lee Sedol, saméméhna taun ieu.

Sugan anjeun ngaharepkeun komputer jadi alus di kaulinan komputer? Sakali maranéhanana nyaho naon anu kudu dipigawé, maranehna pasti ngalakukeun hal eta leuwih gancang jeung leuwih konsistén tinimbang manusa. Breakout pamuter DeepMind sacara terang nganggur, kumaha oge. Ieu teu diprogram sareng parentah ngeunaan cara karya game; ieu malah teu ka kumaha carana make kadali. Sadaya nya kungsi ieu gambar dina layar jeung paréntah nyoba pikeun meunangkeun saloba titik mungkin.

Watch video. Mimitina, ngawelah nu ngidinan lungsur bal kana oblivion, nyaho teu hade. antukna, ngan mucking ngeunaan, eta knocks bal deui, ngancurkeun bata jeung meunang titik, jadi sadar ieu teu leuwih mindeng. Sanggeus prakték dua jam ', atawa ngeunaan 300 kaulinan, eta geus jadi serius alus, leuwih hade tinimbang anjeun atawa bakal kungsi jadi. Saterusna, sanggeus ngeunaan 600 kaulinan, hal meunangkeun spooky. algoritma dimimitian dimaksudkeun di titik sarua, leuwih jeung leuwih, dina raraga burrow ngaliwatan bata kana rohangan balik. sakali aya, salaku nu mana wae pamuter breakout weruh, bal bakal bounce kira-kira bari, ngumpul titik bébas. Ieu strategi alus nu komputer datang nepi ka dina sorangan.

"Lamun panalungtik urang nempo ieu, nu sabenerna ngajempolan eta,"CEO DeepMind sacara, Demis Hassabis, ka hiji panongton dina konférénsi téknologi di Paris. Anjeun tiasa lalajo démo-Na, oge, jeung ngadéngé seuri jeung keprok lamun mesin tokoh kaluar strategi burrowing anak. komputer geus jadi calakan, saeutik kawas urang.

"Kecerdasan jieunan" ngan ngeunaan pangkolotna jeung paling hyped tina frasa buzz sadaya computing sacara. Ide munggaran mooted serius ku Alan Turing dina Komputasi mesin Jeung AKAL, nu 1950 kertas di mana manéhna diusulkeun naon jadi katelah tes Turing: lamun mesin bisa ngayakinkeun anjeun ngaliwatan paguneman nu ieu manusa, ieu ngalakonan saloba mana wae manusa bisa ngabuktikeun ieu sabenerna pamikiran. Tapi istilah AI teu umum dipaké nepi ka 1955, iraha matematikawan American John McCarthy diusulkeun hiji konperénsi keur ahli. Ieu lumangsung taun di handap ieu, sarta saprak mangka widang geus ngajalankeun dina kasarna daur dua dékade of mania jeung asa. (Panalungtik komo boga istilah anyar - "AI usum" - pikeun ngagambarkeun mantra anak kaluar ti fashion. 1970-an jeung 1990-an éta utamana kasar.)

Dinten ieu aya hiji mania anyar, nu kasampak béda ti batur: eta fits dina kantong Anjeun. A telepon bisa ngéléhkeun jawara catur dunya, ngakuan lagu dina radio jeung gambar barudak Anjeun, jeung narjamahkeun sora Anjeun ka basa sejen. Nu nao robot gambar di dieu jeung Yotam Ottolenghi bisa leumpang dina dua suku, ngomong, manggihan bal komo tari. (Ieu robot a, sanajan, teu AI: teu bisa ngarancang menu.)

Dédéngéan ngeunaan kamajuan dina AI, Anjeun teu kudu hiji ahli ngabejaan ka Anjeun jadi bungah, atawa sieun. Anjeun ngan ngamimitian pikeun meunangkeun rarasaan: kecerdasan dieu. Jelas Google meunang rarasaan, oge, sabab meuli DeepMind keur $ 650m dikabarkan. Dina 2013, Facebook dibuka proyék sorangan, jeung rencana pikeun ngamekarkeun pangakuan basa raray jeung alami pikeun loka. Pamekar geus dimimitian gawé dina chatbots calakan, nu pamaké Facebook bakal bisa manggil ngagunakeun layanan Rasul anak.

Sajauh ieu, komputer tacan "calakan" di sadaya, atawa ngan heureut jadi. Maranéhanana geus alus di tugas gampang nu dazzle urang, saperti maths, tapi bad di eta we nyokot for teu dibales, nu ngahurungkeun kaluar jadi serius teuas. Kalakuan of leumpang hal robot modern diajar kawas babies sarta masih bajoang jeung; tugas pottering dasar tetep ngimpi jauh. "Salah sahiji conto nyaeta betah jeung nu Anjeun atawa mah bisa nyieun cangkir tea di dapur batur nu sejenna sacara,"Nyebutkeun Professor Alan Winfield, a roboticist di Universitas Jawa Barat of England. "Aya teu robot dina planet anu bisa ngalakukeun ieu."

Ngarti naha keur manusa jadi hese, mikir ngeunaan kumaha Anjeun bisa meunangkeun komputer pikeun ngakuan jelema ti foto. tanpa AI, Anjeun kudu nyaho kumaha ngalakukeun hal eta sorangan kahiji, dina raraga program komputer. Anjeun kudu ngumpulkeun jeung mikir ngeunaan sadaya pola mungkin, warna jeung wangun tina rupa, jeung kumaha maranéhanana ngarobah di nu caang jeung di sudut nu beda - jeung anjeun kudu nyaho naon signifikan jeung naon wae leutak dina lensa. jeung AI, Anjeun teu kudu ngajelaskeun: Anjeun ngan méré gunung data real ka hiji komputer jeung hayu diajar. Kumaha anjeun mendesain software learning tetep hiji zat esoteric, propinsi sababaraha élmuwan komputer ditéang-sanggeus, tapi jelas maranehna saena asup ka meunangna ku devising struktur data-processing dumasar sacara bébas dina struktur dina uteuk. (Ieu disebut "learning jero".) Sedengkeun pikeun pagunungan data real, sumur, éta naon Google, Facebook, Amazon, Uber jeung sagala sesa kajadian geus bohong kira-kira.

Dina tahap ieu, urang teu acan nyaho nu maké of AI bakal ngahurungkeun kaluar pangalusna. Josh Newlan, a coder California gawe dina Shanghai, meunang bosen jeung ngadengekeun télépon konperénsi sajajalan, janten manéhna diwangun sababaraha software ngadangukeun pikeun manéhna. ayeuna, iraha ngaran Newlan urang téh disebutkeun, komputer-Na instan ngirimkeun manéhna transcript nu-menit satengah pamungkas, waits 15 detik, terus muterkeun hiji rekaman manéhna nyebutkeun, "Hampura, Kuring teu nyadar mikropon ieu mah dina bisu. "Taun ka tukang, Josh Browder, a rumaja British, diwangun hiji pengacara jieunan bébas nu banding ngalawan tiket parkir; manéhna ngarencanakeun ngawangun séjén pikeun pituduh pangungsi ngaliwatan sistem hukum asing. Nu kemungkinan anu ... Nah, meureun hiji algoritma bisa cacah nu kemungkinan.

Jadi bakal pikiran mesin hiji poé outstrip urang sorangan? Para panalungtik mah nyarita ka nu cautious, jeung nyokot ngilu ka ngantebkeun naon mesin maranéhanana teu bisa ngalakukeun. Tapi kuring megatkeun pikeun nunda AI ka uji: bisa eta rencana tepung ogé Ottolenghi? Bisa eta cet potret mah? Teknologi masih artifisial calakan - atawa anu eta dimimitian jadi calakan, aslina?

Tes masak

sumur, Kuring bakal nyebutkeun teu pikareueuseun. Manusa geus dilayanan kuring parah. Sanajan dina bebeneran ngaran nu IBM sacara Chef Watson méré plato ieu ("Hayam Ati Savoury saos") ngeunaan salaku appetizing sabab pantes.

Jadi wajar mun kang Oki Watson, jeung Guardian pekan sorangan kang Oki-columnist Yotam Ottolenghi, Kuring kungsi nyetel poto eta cukup tugas a. Kuring nanya keur plato dumasar kana opat bahan nu seemed milik nowhere deukeut silih: livers hayam, yoghurt Yunani, wasabi jeung saayana. Maranéhanana bisa nambahkeun naon bae nu sejenna maranehna liked, tapi eta opat geus aya di wewengkon plato rengse, nu bakal masak jeung dahar. Kang Oki Watson teu ragu, instan méré kuring dua pasta saos. Ottolenghi leuwih circumspect. "Lamun kuring meunang tangtangan kuring mikir, 'Ieu teu bade ngagarap,' "Manéhna ngabejaan kuring.

Teu sangka sarua. Atawa sahenteuna Teu sangka bakal mungkas nepi dahar dua masakan nu junun jadi OK sanajan bahan maranéhanana, tinimbang alatan eta. Dina kanyataan - tur Anjeun bakal mikir kuring ngabdi a, tapi jadi naon - resep Ottolenghi sacara ieu wahyu a: ati jeung bawang jeung ngurangan saayana, dilayanan kalawan apal, lobak, beetroot jeung chicory slaw, jeung wasabi jeung yoghurt ganti baju. plato bisa nyieun saeutik rasa dina kertas, tapi kuring devoured rarasaan plateful unggal unsur belonged. (Jeung vinaigrette thickened jeung yoghurt jeung wasabi tinimbang mustard: serius, méré eta hiji try.) Ottolenghi ngabejaan kuring resep téh ngan pondok rumbah tina publishable.

hal ieu, nu plato nyandak manéhna jeung nya tim tilu poe ka nyampurnakeun. Maranéhanana bisa rasa jeung ngabahas rasa, textures, warna, suhu, cara anu Watson teu bisa - sanajan aya geus "diskusi" ngeunaan nambahan mékanisme eupan balik dina mangsa nu bakal datang, Kang Oki insinyur lead Watson sacara, Florian Pinel, ngabejaan kuring. "A resep nyaéta sarupaning hal kompléks,"Nyebutkeun Ottolenghi. "Ieu hésé pikeun kuring komo ngarti kumaha komputer bakal kaanggo eta."

masakan Chef Watson sacara Yotam Ottolenghi jeung
masakan Chef Watson sacara Yotam Ottolenghi jeung Photograph: Jay Brooks pikeun Guardian

Watson munggaran diwangun ku IBM ka meunang Jeopardy gameshow televisi! dina 2011. Dina sababaraha cara ieu tangtangan nyasabkeun, sabab pikeun komputer bagian tangguh tina kuis hiji pamahaman patarosan, teu nyaho jawaban; keur manusa, éta cara séjén di sakuliah. Tapi Watson meunang, jeung téknologi anak mimiti diterapkeun nguap, kaasup salaku kang Oki hiji, generating resep anyar dumasar kana 10,000 conto real dicokot ti majalah Bon Appétit.

Kahiji software kungsi "ingest" resep ieu, salaku tim Watson nunda eta. A loba ngitung indit kana pamahaman naon bahan éta, kumaha maranéhanana disusun, sabaraha lila maranéhanana asak pikeun, dina raraga bisa ngajelaskeun kumaha carana make eta dina masakan anyar. (prosés masih bisa indit serba salah. Komo ayeuna Chef Watson ngajak an bahan disebut "Mollusk", nu helpfully ngécéskeun nyaeta "nu kagenep full-panjang album ku Ween".)

A masalah badag ieu nyoba méré mesin rasa rasa. "Ieu cukup gampang pikeun komputer pikeun nyieun kombinasi novel,"Nyebutkeun Pinel, "Tapi kumaha bisa evaluate hiji?"Watson diajar mertimbangkeun unggal bahan salaku kombinasi sanyawa rasa husus - nu aya rébuan - terus ngagabungkeun bahan nu tadi sanyawa di umum. (prinsip ieu, papasangan dahareun, ieu oge ngadegkeun antara manusa.) tungtungna, software dibangkitkeun parentah lengkah-demi-lengkah nu make rasa ka masak manusa. tekenan ieu dina kejutan tinimbang tata tepung praktis. "Chef Watson bener aya mere ilham Anjeun,"Pinel ngécéskeun. Unggal resep asalna jeung panginget ka "make kreativitas Anjeun sorangan jeung judgment".

Jeung kuring kudu. Lengkah kahiji ka "roti bakar datar-daun peterseli", nu ngan teu mangrupakeun ide nu sae. Kuring keur nyieun, éféktif, a babi spiced slow-asak jeung daging sapi ragu, kaasup sagala opat bahan mah, can Watson Oddly ogé ngawengku bonténg jeung ngajaga nétélakeun kuring "usum jeung allspice", nu kuring nolak pikeun ngalakukeun dina prinsip. Tungtungna, Kuring boga saos beunghar jeung rasa rada deukeut ka farmyard nu, tapi teu uneatable. Kuring teu bisa rasa nu wasabi atawa saayana nu, nu Aku bungah ngeunaan.

Yotam Ottolenghi jeung nao robot
Yotam Ottolenghi jeung nao robot loaned kahadean tina Heber sakola primér, London. Photograph: Jay Brooks. styling: Lee Flude

Watson téh palinter jeung tugas nu tangguh, tapi Kami siap nyebutkeun yén ieu téh teu leuwih ti saeutik fun pikeun kutu buku dahareun, nepi ka Ottolenghi eureun kuring. "Jigana pamanggih slow-goreng livers jeung bit daging nu agung,"Manéhna nyebutkeun. "Eta intensifies rasa nu. Sagala bakal datang babarengan. Lamun kuring kungsi ngamimitian afresh jeung resep ieu, écés yoghurt teu cocog - tapi kuring bakal ninggalkeun kulit oranyeu aya, sababaraha tina rempah. Ku teu sangka éta resep pisan bad. Bisa gawé. "

Putusan Watson hides nu weirdness tina bahan, tapi Ottolenghi ngajadikeun maranehna sing.

Tes tulisan

Pasang saeutik Wordsmith gigireun mesin fearsome of IBM jeung Google, jeung kasampak minangka komputasi maju minangka kalkulator saku. Tapi bari Watson fumbles ngaliwatan magang anak, Wordsmith geus di pagawean. Lamun maca laporan pasar stock ti Associated Press, atawa Yahoo sacara journalism olahraga, aya kasempetan alus Anjeun bakal nyangka maranéhanana ditulis ku hiji jalma.

Wordsmith mangrupakeun panulis jieunan. Dimekarkeun ku hiji pausahaan di North Carolina disebut otomatis wawasan, eta plucks nu nuggets paling metot ti dataset sarta ngagunakeun eta struktur artikel (atawa email, atawa Listing produk). Lamun datang di sakuliah warta bener gedé, eta perkara migunakeun basa leuwih emotive. Ieu beda-beda diksi jeung sintaksis nyieun karya anak leuwih bisa dibaca. Komo kang Oki robot kagok bisa boga kagunaan anak, tapi nulis pikeun pamiarsa manusa kudu lemes. Hooked nepi ka alat alih-pangakuan saperti Amazon sacara Echo, Wordsmith komo bisa ngabales pertanyaan manusa diucapkeun - kira kinerja Investasi hiji sacara, nyebutkeun - jeung jawaban thoughtfully diucapkeun, announcing naon metot kahiji, sarta ninggalkeun kaluar naon teu metot di sadaya. Lamun teu nyaho trik nu, Anjeun kukituna mikir perkara 9000 geus anjog.

trik ieu ieu: Wordsmith teu bagian nulis nu urang teu sadar gampang. Locky Stewart ti otomatis wawasan méré kuring tutorial a. Anjeun nulis kana Wordsmith kalimah saperti, "Inohong ABC New nunjukkeun yen sirkulasi New York Inquirer sacara mawar 3% dina April. "Saterusna Anjeun muterkeun kira-kira. Nu 3% geus datang ti data Anjeun, jadi Anjeun milih kecap "acuk" jeung nulis aturan, dipikawanoh minangka "cabang", nu bakal ngarobah kecap "acuk" ka frase "ditémbak nepi" lamun persentase anu leuwih ti 5%. Satuluyna anjeun cabang "Rose" jadi "turun" lamun persentase nu négatif. Lamun persentase nu -5% atawa handap, "Acuk" janten "plummeted".

Satuluyna anjeun eupan eta sinonim. Jadi "plummeted" oge bisa jadi "turun sharply ku". "Sirkulasi The Inquirer sacara" bisa jadi "sirkulasi di Inquirer". "Shot up" bisa jadi "soared" jeung saterusna. Saterusna Anjeun nambahkeun kalimat leuwih, sugan ngeunaan lalu lintas online, atawa ngeunaan nu salinan print poé 'dijual pangalusna, atawa ngeunaan babandinganana taun-on-taun. Saterusna anjeun meunang palinter. Nyaritakeun Wordsmith pikeun nyimpen kalimat jeung inpo nu newsworthy kahiji, tangtu sugan salaku jalma nu Fitur robah persentase greatest. Meureun Anjeun nambahkeun cabang pikeun nyebutkeun yén hasilna nyaéta "anu pangalusna / kinerja awon antara judul kualitas". naraka, Anjeun komo bisa ngajarkeun eta sababaraha trik armada Street heubeul, ku kituna lamun sirkulasi plummets sapotong mimiti "Editor Charles Kane ieu nyanghareup kritik galak salaku", tapi lamun sirkulasi ngabogaan "ditémbak nepi" ieu janten "Charles Kane geus silenced kritik jeung warta yén". Selapkeun "leuwih" atawa "deui" atawa "terus" lamun anjeun meunang hal anu sarua dua bulan sakaligus.

"The kecerdasan jieunan anu sabenerna kecerdasan manusa anu ngawangun jaringan logika,"Nyebutkeun Stewart, "Jaringan nu sami nu Anjeun bakal make basa nulis carita. Bisa geus dimekarkeun 10 atawa 15 sababaraha taun ka pengker, dina kode, tapi make digawé di skala ieu geus ngan geus mungkin lately. "Jelas eta nyokot deui nyiapkeun artikel dina Wordsmith ti nulis hiji conventionally, tapi sakali anjeun geus dipigawé jadi, komputer bisa nyebarkeun carita sirkulasi koran seger unggal bulan, dina unggal koran, dina waktu sababaraha detik narima informasi. Hal ieu bisa nyebarkeun jutaan carita dina menit - atawa nyebarkeun ngan sababaraha di antarana, lamun data teu ngahontal bangbarung dibikeun of newsworthiness. Ku kituna janten hiji editor otomatis, oge, jeung rasa adjustable di thoroughness, frékuénsi jeung histeria.

Keur tugas Wordsmith sacara, Kuring nyarankeun maén bal: éta hiji widang nu ngahasilkeun loba data sarta ngabogaan readership nu hayang artikel pribadi. panulis bal wali Jacob Steinberg sukarelawan pikeun nyokot dina komputer, jeung nyadiakeun daptar fakta ti Liga Premier anyar: posisi liga usum pamungkas jeung posisi usum ieu nu aya di Christmas jeung di ahir, gol ngoleksi jeung conceded, top ngaran scorer sarta total, nilai mindahkeun usum panas jeung quote ti manager nu.

Gawe solely ti data ieu, komputer jeung manusa unggal kudu nulis review usum keur klub dibikeun. Steinberg pilih Leicester City dina dasar nu nomer anak kudu ngandung carita nu saha bakal ningali. Wordsmith teu perlu milih. Bakal ngalakonan sagala 20.

Sarta dina kanyataan boh komputer jeung manusa gancang ngahasilkeun karya cukup sarua:

Leicester City footballer Jamie Vardy

Boh Steinberg jeung Wordsmith nganteurkeun dramatis kalimat kahiji. Sugan getol disada otentik, Otomatis wawasan maké sababaraha trik palinter pikeun nunda rasa kana artikel dimungkinkeun sacara, astutely guessing nu Leicester anu "hoping nepi ka rengse di luhur 10 sanggeus tempat finish 14 usum pamungkas ". Kuring kasampak ngaliwatan artikel séjén Wordsmith jeung Southampton, ngabogaan rengse katujuh usum pamungkas, boga "panon dina titik Éropa", bari Manchester City "mimiti usum ngimpi hiji judul liga sanggeus pagawean kadua".

Sabalikna, Steinberg digs leuwih meaningfully kana nomer, mintonkeun yen Jamie Vardy teu ngan ngoleksi 24 tujuan, tapi ieu hiji persentase luhur gol timnya sacara ti ieu dikelola ku sadaya tapi dua pamaén séjén. Nyaho kumaha Wordsmith hade, tangtosna, hiji bisa gampang diatur eta nepi ka lakonan hal nu sarua. Dina kanyataan néangan ngaliwatan, sakabéh artikel Steinberg urang bisa geus dijieun ku programmer Wordsmith terampil - iwal hiji garis. "Ieu hiji usum gaib,"Manéhna kutipan Pangatur Leicester salaku nyebutkeun, saméméh nambahan, "Justifiably jadi, nunjukkeun yen hiji pengeluaran usum panas tina £ 26.7m dina mindahkeun dijieun eta kadalapan spenders panghandapna ". Yén "justifiably jadi" nembongkeun hiji panulis anu sabenerna understands naon anu manéhna nulis.

Putusan Steinberg mangrupa panulis leuwih hadé, kajaba Anjeun hoyong 20 data-beurat artikel dina 10 menit.

Tes lukisan

A laptop hayang kuring seuri. "Ieu dina wanda alus," Simon Colton nyebutkeun. Manéhna weruh alatan manéhna teh élmuwan anu diprogram eta. Urang aya di Museum Science di London, mana Lukisan fool, sabab disebut, ieu méré hiji démo umum. Ieu penting mah teu némbongkeun huntu mah, Colton nyebutkeun, sabab hiji hal ngeunaan cahaya ngajadikeun maranehna kasampak héjo ka Lukisan fool.

Ti seuri toothless mah laptop nu nyieun "konsepsi" naon eta hoyong cet, dumasar kana wanda anak. haté asalna ti "analisis sentimen" artikel Guardian anyar, sabab kajadian (rata-rata bacaan Guardian nyaéta downer a, katingalina, sajaba ti barang ngeunaan berkebun). Kamari fool ieu dina wanda bad saperti nu dikirim batur jauh unpainted; ayeuna eta perasaan "positif".

Next fool nu nyoba ka cet jeung sikat simulated jeung leungeun simulated (saleresna, hiji gambar leungeun Colton sacara) dina layar balik kuring. Ieu diajar ngagambarkeun haté anak ti karya jeung Ventura, élmuwan komputer sejen, di University Brigham Young dina Utah, anu dilatih jaringan neural pikeun mikawanoh atribut emosi gambar ku linggih rébuan jalma di hareup puluhan rébu lukisan jeung nanyakeun ka tag unggal hiji jeung kecap sipat naon datang ka pikiran. Fool ayeuna weruh yén warna caang ngagambarkeun hiji wanda alus, jeung "pencils jeung hatching ketat" nyieun gambar anu "tiis". Lamun geus rengse, eta prints kaluar kaca kalayan timer critique diketik. "Gemblengna, ieu téh cukup potret caang,"Eta nyebutkeun. "Éta henteu kunanaon, tapi gaya mah geus lowered tingkat caang dieu. Jadi Kaula bit a annoyed ngeunaan éta. "

Di dieu babarengan jeung urang, intrigued tapi teuing riweuh di easel nya pikeun lalajo, nyaeta Sarah Jane Pase, artis anu némbongkeun jeung Royal Society of Tukang Potrét. Manéhna teu hayang nempo huntu mah, boh. "Urang cet ti kahirupan," manéhna nyebutkeun, "Jeung teu bisa nahan seuri pikeun diuk kana linggih. Kusabab kitu sakabeh sorangan tradisional mintonkeun fitur cukup santai. "

Nu Lukisan fool nyaéta mesin husus, komo rada kawentar, tapi kuring teu bisa mungkir yen Pase ampir sakabéh naha Kaula bungah jadi dieu. Rarasaan keur dicét ku jalma nyata, ngabogaan eta kasampak di anjeun jeung mikir ngeunaan anjeun, nyaéta seru jeung flattering. analisis sentimen jeung data latihan, di sisi anu sanésna, teu nambahan nepi ka nanaon nu panempoan kuring mah ngeunaan miara, jeung sorangan rengse teu ngarobah pikiran mah. Bulan nyaéta hiji denok, hal nyata, nu karasaeun lempeng jauh kawas hiji jalma katempo ku nu lian. tilu usaha The fool urang boga qualities mah kawas, tapi lolobana maranehna kasampak kawas foto nu geus Isro ngaliwatan sababaraha jenis filter software. Colton insists fool nyaeta di dieu "pikeun diajar leuwih alus" tapi kuring kasampak jeung mikir: émang kunaon?

Lukisan tina Leo Benedictus ku Sarah Jane Pase
Leo Benedictus salaku katempo ku Sarah Jane Pase ...
Lukisan tina Leo Benedictus ku komputer lukisan fool
... Sarta imagined ku laptop Lukisan fool. Photograph: Murray Ballard

Saterusna kuring mikir sababaraha leuwih. Keur hiji hal, tétéla yén seni leuwih mékanis ti Abdi sadar. "Kuring nyoba kasampak di Leo salaku set abstrak wangun, bentuk, warna, nada,"Bulan ngabejaan Colton, "Pikeun meunangkeun jauh ti kanyataan yén éta irung a. Sabab lamun mimiti ngalakukeun nu, Anjeun perlu bray nepi di naon mikir Sigana mah irung a. "

"Naon software teu nyaéta megatkeun eta turun kana wewengkon warna,"Nyebutkeun Colton.

"Enya, pas,"Bulan satuju. "Jigana éta naon pelukis pangalusna ngalakukeun. Hayu urang transcribing. "Afterwards manéhna ngabejaan kuring manéhna ngarasa hiji jenis" kekerabatan "jeung software sabab digawé sisi ku sisi.

More importantly, Kuring nyadar yén naon perkara teu kumaha cét mesin; éta kumaha kuring ningali. Bulan Kuring teu ngarti, Émutan abdi. Manéhna éta hiji jalma jeung nyaho kumaha nu karasaeun, jadi kuring ngeunaan miara gambar nya. Tapi naon teu eta ngarasa kawas jadi Lukisan fool? Nyaeta naon sorangan anak nyoba ngabejaan ka kuring?

Putusan lukisan Pase nyaéta jauh richer; Fool nu masih diajar sarta geus abad tina praktek balik.

Tes panarjamahan

Google narjamahkeun ieu sapotong munggaran fiksi ditangtoskeun datang bener, jeung éta geus dasawarsa heubeul. Dina sababaraha cara eta typifies mana AI geus meunang ka. aya gunana, yakin; perlente, tanpa Patarosan; tapi tetep clunky salaku naraka, sanajan kamajuan gedé.

Upami anjeun geus teu dipake deui, karya like this: nuliskeun teks atawa web tutumbu di salah sahiji 103 dirojong basa jeung anjeun meunangkeun tarjamahan kasar detik saterusna dina salah sahiji batur. Aplikasi dina telepon anjeun bakal nranskripsikeun naon ngomong terus nyarita deui, ditarjamahkeun (32 basa dirojong); bisa ngaganti téks tanda basa deungeun atawa menu dimana wae Anjeun arahkeun kamera. No katerangan diperlukeun kumaha tiis nu (jeung éta bébas).

global, satengah milyar jelema make Google Translate unggal bulan, lolobana jalma anu teu nyarita basa Inggris (nu 80% jalma) tapi anu hayang ngarti internet (nu 50% Inggris). "Lolobana tumuwuhna urang, jeung sabenerna paling patalimarga urang, asalna tina ngembang atawa munculna pasar saperti Brazil, Indonesia, India, Thailand,"Nyebutkeun Barak Turovsky, kapala manajemén produk jeung pangalaman pamaké di Google Translate. Ieu heran populér pikeun dating, oge, manéhna nambihan. "Hirup kawas 'I love you' jeung 'Anjeun kudu panon geulis', éta pisan kaprah. "

software geus sok dipaké wangun learning mesin statistical: scouring internet pikeun téks geus ditarjamahkeun - declarations PBB, dokumén EU - jeung Mapping likelihood kecap jeung frasa nu tangtu pakait ka hiji sejen. Beuki data eta gathers, leuwih hade nya meunang, tapi pamutahiran nu ditujukeun off sababaraha taun ka tukang. geuwat, Turovsky nyebutkeun, maranéhanana baris nyebarkeun algoritma learning jero anyar, nu bakal ngahasilkeun leuwih tarjamahan béntés.

Sanaos kitu, aya wates, jeung sababaraha sigana fundamental lamun ngobrol ka penerjemah manusa jeung nyadar kumaha halus karya maranéhanana nyaéta. naros Schwartz jeung Anne de Freyman sukwan keur tugas ieu. Boh nu panarjamah Perancis / Inggris, jeung mah kudu dua sabab, dina raraga nangtoskeun kumaha alus panarjamahan nyaeta tanpa keur béntés boh basa, urang kudu narjamahkeun dua kali - sakali kaluar ti Inggris kana Perancis, sakali deui. Google Translate ngajaga no memori asli jeung bisa ngalakukeun hal anu sarua.

Kuring milih hiji petikan pondok has tapi teu utamana liar atawa ambigu prosa ti awal Herzog ku Saul Bellow. Panarjamah normal merlukeun konteks, jadi kuring nyaritakeun Schwartz jeung De Freyman nu asalna ti novel American abad patengahan kawentar.

Dina sababaraha poé, Schwartz jeung De Freyman mulang a faksimil pisan lemes tina téks asli. Di ditu di dieu sababaraha nuances geus teu cageur, tapi petikan tetep pelesir ka maca, jeung harti utama datang di sakuliah persis.

Google Translate nyokot ngan sababaraha detik, jeung hasil anu boh impressive jeung inadequate, weirdly alus di tempat, di batur weirdly bad - ngarobah "manéhna" kana "eta" jeung concocting pamanggih nu Herzog di sunda. Miraculously, eta terus "retak" minangka gambaran pahlawan. Perancis boga kecap nu ngagabungkeun rasa "pegat" jeung "mad" nu retak coveys dina basa Inggris, jadi De Freyman ngajadikeun eta "cinglé", nu asalna balik ti Schwartz salaku "gila".

"Google Translate bakal kasampak di probability statistical terus ucapkeun, naon teu 'retak' mean?"Turovsky ngécéskeun. "Jeung statistik, bakal nyoba mutuskeun naha hartina 'retak' atawa 'gila' atawa naon bae. yen, pikeun mesin, mangrupa tugas non-trivial. "atawa eta basajan pikeun manusa, sanajan urang manggihan eta gampang. Anjeun kukituna kudu nanya naha Bellow bisa geus Hartina, Herzog ieu "retak" saperti dina bengkah fisik. Satuluyna anjeun kukituna kudu nganggap teu, sabab awak manusa teu umum maneh anu. Jadi Anjeun kukituna heran naon manéhna mean jeung nganggap gantina, lamun éta teu acan wawuh jeung pamakéan nu, yén manéhna kudu mean "gila", sabab ngarti sesa naon geus maca. Tapi ngalakonan sagala ieu, teu bakal Google narjamahkeun kudu lumayan loba sadar, kuring nanya? Turovsky laughs. "Kuring teu mikir Kuring mumpuni pikeun ngajawab pertanyaan éta."

Putusan Sababaraha bullseyes jeung howlers ti Google Translate, bari Schwartz jeung De Freyman anu béntés jeung pasti.

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Artikel nu patali