Neangan Cinta? Manspreading Bisa Jadi The Key ka Kasuksesan

Looking for Love? Manspreading Could Be The Key to Success

Maké video jeung aplikasi Tinder-gaya, panalungtik geus ditetepkeun yén jelema anu stretched sorangan kaluar anu dipeunteun leuwih menarik ku mitra poténsial


Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Neangan sunda? Manspreading bisa jadi konci pikeun kasuksésan, ulikan nunjukkeun” ditulis ku Ian Sampel editor Science, pikeun The Guardian dina Senén 28th Maret 2016 19.00 UTC

Kungsi kapikiran paguneman sparkling, smelling beresih jeung remembering ngaran jalma. Dina dunya dating modern, rusiah sukses nyaeta nyokot bangun rohang.

Nu tip mahiwal pikeun manggihan asih, atawa sahenteuna lover, asalna ti panalungtik US anu dipaké video laju dating jeung app Tinder-gaya pikeun mintonkeun yen urang dipeunteun minangka leuwih menarik basa aranjeunna stretched sorangan kaluar.

Jalma nu ngalegaan torsos maranéhanana, kadorong kaluar suku maranéhanana jeung sumebar leungeun maranéhanana rupa anu diganjar jeung minat leuwih romantis ti batur, meureun sabab postures tersirat mahasiswa ITB jeung dominasi, panalungtik ngaku.

Sabalikna, jalma anu hunched sorangan up, jeung meuntas leungeun jeung suku maranéhanana, fared kirang di tawaran maranéhanana meunang leuwih mitra poténsial.

Papanggihan bisa mantuan skor tina singletons anu, dina waktu Tinder jeung loka dating online, geus ngan sakeupeul poto sareng sababaraha detik pikeun nepikeun ganjaran gede pisan nu hubungan sareng maranehna doubtless bakal ngawakilan.

Dina laporan dimuat dina Cara ngagawe of Nasional Akademi Élmu, Tanya Vacharkulksemsuk di Universitas California, Berkeley, ngajelaskeun kumaha tim dipaké footage video nya ti kajadian laju dating pikeun mintonkeun kumaha boh lalaki jeung awewe anu diadopsi leuwih "expansive" postures geus leuwih mitra menta tanggal nurutan-up.

Manéhna dituturkeun nepi ka percobaan dina aplikasi Tinder-gaya. Tilu lalaki jeung tilu awewe sapuk boga dua propil béda dijieun maranehna. Hiji némbongkeun eta di penah kabuka, saperti condong balik deui jeung suku outstretched, atawa nangtung nepi ka leungeun maranéhanana kaluar rupa. Dina propil sejenna, maranehna diadopsi "contractive" penah, salaku conto, ku hunching up, atawa tilepan leungeun maranéhanana jeung nyebrang suku maranéhanana.

Vacharkulksemsuk dimuat dina propil leuwih dua weekends jeung direkam nu Drew interest paling romantis. salaku diprediksi, nu postures leuwih kabuka fared pangalusna dina watesan requests papanggih nepi. deui, boh lalaki jeung awewe benefited, sanajan pangaruh ieu leuwih badag pikeun lalaki.

Nulis dina jurnal, panalungtik nélépon splaying tina leungeun jeung suku di online poto dating "dominan, muka mintonkeun non-verbal di nol kenalan. "

“Based on our results garnered from thousands of single persons at an actual speed dating event, and using a dating application, it is evident that postural expansion can dramatically increase a person’s chances of making a successful initial romantic connection,” they add.

Vacharkulksemsuk suspects that dominance and openness make people more attractive because dominant people tend to do better in the workplace and open people are more willing to share what they have in life.

Studies in other animals suggest humans may not be so different. Vacharkulksemsuk mentions displays in which animals bare their behinds and genitals. Male gorillas flaunt their physicality by kicking and running sideways, while peacocks attract peahens by displaying their tail feathers.

Meeting a person through some form of online dating has become the second most common way of finding a partner, after meeting through friends. Nearly 91m people use smartphones to find partners, kira-kira 70% of whom are aged 16 ka 34, the authors write.

“On such platforms, where getting a date with another person commonly begins with a photograph or brief interaction, it is advantageous to know how to maximise one’s chances within such a minimised time frame,” they add.

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Artikel nu patali