Lenovo Thinkpad X1 Tablet Review

Lenovo Thinkpad X1 Tablet Review
Gemblengna Score5
  • layar hébat, desain mantap, keyboard cemerlang na Thunderbolt 3 sangkan generasi katilu ThinkPad X1 Tablet kombinasi potent

layar hébat, desain mantap, keyboard cemerlang na Thunderbolt 3 sangkan generasi katilu ThinkPad X1 Tablet kombinasi potent


Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Lenovo Thinkpad X1 Tablet review: sakumaha alus sakumaha Surface Pro tapi kalawan USB-C” ditulis ku Samuel Gibbs, pikeun theguardian.com on Kemis 11 Oktober 2018 06.00 UTC

Lenovo urang generasi katilu ThinkPad X1 Tablet boga tujuan pikeun janten Windows no-kompromi 10 pisah nu mere pamaké naon Surface Microsoft urang moal bakal: USB-C jeung Thunderbolt 3.

Faktor formulir téh dalit. Komputer sabenerna geus squeezed kana hiji tablet kandel 8.9mm ku kickstand kaluar deui jeung hiji keyboard magnetically napel nu sits up on hiji sudut pikeun ketikan hadé.

Tapi didieu Lenovo departs ti unggul Surface minimalis 2-di-1 Rumus, bringing staples ThinkPad kayaning a nipple ngarah, tombol trackpad, kenop keyboard LIPI ngawangun sarta pilihan jalan-soldadu pikaresepeun 4G.

Nu bakal teu bisa ngomong ieu téh workhorse murni, tapi Matt-hideung cet pakasaban, ThinkPad logo na beureum highlights purba-pilari pasti masihan gambaran mesin ieu ngeunaan lalaki barang rengse.

Layar 13in téh leuwih badag ti anjeun nimu dina Surface Pro jeung Hawa V, jeung nu ngajadikeun éta gampang ngagunakeun solo jadi laptop. Layar sorangan pin-seukeut, warni tur ngan ngeunaan cukup cerah ngagunakeun ker. Pilem kasampak hébat kana eta, kalawan sudut nempoan alus, sarta bari di bezels sabudeureun luar anu rada badag, aranjeunna nampung dua speaker hareup-nyanghareup, alat panyeken sidik sarta Windows Hello-IR sangkan sistem pangakuan raray.

Lenovo ThinkPad X1 Tablet review
kickstand nyaeta sakumaha alus sakumaha nu dina Surface Pro sarta ku tebih solusi pangalusna pikeun propping up tablet pisah, boh dina sorangan atawa dihubungkeun jeung keyboard teh. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

Di balik mangrupa padet-rarasaan kickstand kalawan sudut lega gerak, nu sagampil alus sakumaha nu dina tukang Surface Pro, tur sampurna pikeun lalaki sudut katuhu dina pangkonan anjeun atanapi meja.

Speaker hareup-malik nu sugan hiji titik lemah pikeun ngagunakeun X1 Tablet salaku mesin média, lantaran sanajan maranehna anu kawilang jelas tur distorsi bébas, aranjeunna keur ogé teu pisan pisan jeung kakurangan naon nurun bass. Éta gé jadi rupa lamun anjeun leungeun-nyekel mesin pikeun lalajo acara TV, Tapi ningali hal bari masak jeung dédéngéan naon dina leuwih hiji kipas extractor nyaéta no-balik.

The X1 Tablet dirancang janten langkung awét ti paling. layar katutupan dina lambar gorila Kaca, kawas lolobana kompetisi, Tapi garis ThinkPad mibanda sajarah bade di mil tambahan di nguji ngalawan asor, Geter tur shock mékanis, hartina sakuduna Cope jeung jolts sapopoé sarta jostles of commuting.

Spésifikasi

  • Layar: 13di QHD + LCD
  • Processor: Intel quad-core Core i5 atanapi i7 (8generasi th)
  • RAM: 8 atanapi 16GB
  • Panyimpenan: 256, 512GB atawa 1TB SSD
  • Sistem operasi: Windows 10 Imah atawa Pro
  • Kamera: 8MP pungkur, 2MP hareup-nyanghareup
  • Konéktipitas: Wifi ac, Bluetooth 4.1, 2x Thunderbolt 3 (USB-C), headphone, TPM, microSD, pangakuan raray, scanner sidik, pilihan nano sim sarta NFC
  • Dimensi: 304.1 x 226 x 8.9mm (15.1mm kalawan keyboard)
  • Beurat: 890g (1,270g kalawan keyboard)

Luhur-tungtung kinerja ultraportable

Lenovo ThinkPad X1 Tablet review
The tablet sarta keyboard snap bareng jeung magnet. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

Runtuyan X nyaeta luhur-tungtung ThinkPad garis Lenovo urang, anu hartina X1 Tablet hadir kalawan sakabeh kakuatan anjeun dipikaresep hoyong.

Nu ngawengku pilihan Anjeun tina panganyarna kadalapan generasi quad-core Intel i5 atawa prosesor i7, 8 atanapi 16GB RAM na nyatu gudang.

Mesin salaku dites kungsi prosésor Intel Core i7-8550U, 16GB RAM, 512GB gudang sarta 4G, jeung pancén flew ngaliwatan sagalana I threw di dinya.

Sedengkeun terpadu Intel UHD 620 Kartu grafis meureun titik weakest tina Tablet X1, mesin junun nanganan sababaraha 23,000-piksel Gambar lega pisan tanpa megatkeun teuing tina kesang a.

Fans dina tablet seuneu nepi beuki sering ti sababaraha pesaing, Tapi maranéhna ogé teu meunang sabagian pisan iwal mun nuju ngalakukeun hal pisan processor-intensif. Kalolobaan waktu aranjeunna keur inaudible dina lingkungan kantor.

Gemblengna kinerja anu alus teuing, cocog jeung anu tina hiji mesin ultraportable tinggi-tungtung, Tapi ulah nyangka ngalakukeun kaulinan hardcore dinya - kuring henteu coba eta kalawan kartu grafis éksternal.

batré tujuh-jam

Lenovo ThinkPad X1 Tablet review
The Matt hideung Sigana saeutik kusam, tapi karasaeun kawas éta gé nolak goresan sarta scuff ogé. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

Salah sahiji hal nu bakal dikurbankeun dina paling tablet PC téh hirup batré. Lenovo kutipan "langkung-ti-kabeh poé" hirup batré salapan-na-a-satengah jam, tapi kanyataanana teh ThinkPad X1 Tablet lasts ngan sabudeureun tujuh jam di antara eusian batre. Anu ku "hirup batré Leuwih alus" kakuatan netepkeun aktip, ngolah kecap dina Typora, browsing di Chrome, ngagunakeun Nextgen maca, sababaraha ngedit gambar pangirut Poto jeung kavling email di Microsoft Surat.

Ieu cukup keur meunang liwat paling gawé poé urang, Tapi teu cukup nepi ka ninggalkeun carjer betah dina poé intensif. Thankfully sakumaha eta perkara migunakeun USB Power Pangiriman waragad, sagala USB-C carjer sareng wattage cukup kedah dianggo sapertos pamadegan shipped kalawan laptop séjén atawa malah multi chargers putting kaluar 30W atawa leuwih.

Thunderbolt 3 palabuhan

Lenovo ThinkPad X1 Tablet review
dua Thunderbolt 3 palabuhan, konci slot Kensington sarta baki sim téh sadayana dina hiji sisi. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

The X1 Tablet hadir kalawan ngan dua Thunderbolt 3 palabuhan anu ganda salaku palabuhan USB-C. Gaduhan Thunderbolt 3 mangrupakeun Boon badag salaku kamampuan ékspansi anu sajajalan, kaasup nu grail suci salah ari waragad, nyambungkeun 4k monitor sarta unggal periferal lianna bisa mikir. Téh mangrupa kaunggulan signifikan leuwih pesaing nu kakurangan sanajan USB-C.

Tapi, ngabogaan ukur dua palabuhan, salah sahiji nu bakal diperlukeun pikeun kakuatan, hartina anjeun bakal ngandelkeun docks atanapi hubs. Ieu moal sapertos deal badag pikeun paling, Tapi saeutik port-juggling téh bisa dilawan lamun teu investasi dina darmaga tina sababaraha nurun.

Aya ogé hiji maca kartu microSD, nu hébat, tapi urang disumputkeun dina sim-slot sarupa nu mana Rék manggihan on smartphone a. Ieu teu praktis salaku maca kartu memori panas-swappable anjeun perlu alat sim ejector mun meunang kaluar, sarta eta hartina ejecting sim 4G lamun saena hiji dina sawaktu.

kibor

Lenovo ThinkPad X1 Tablet review
keyboard téh alus teuing, na leuwih hade tinimbang paling laptop. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

Teu kawas Microsoft urang Surface Pro, nu X1 Tablet hadir kalawan keyboard a, na naon a keyboard éta. Windows 10 detachables kayaning live kieu atanapi maot ku kualitas nu kibor, sakumaha lolobana waktu aranjeunna nuju dipake kawas laptop.

keyboard Lenovo urang teh pangalusna Kuring geus dipake dina sagala pisah, na leuwih hade tinimbang nu Lolobana laptop. Kenop nu pinuh-ukuran, padet, ngarasa hébat dina ramo anjeun sarta gaduh travel cukup nyieun pikeun nyaman, pangalaman ketikan satisfying.

trackpad anu geus sarua alus. Ieu geulis badag, ngabogaan rata, permukaan tepat sarta klik padet ka dinya, kitu ogé nyatu pilihan pikeun ngaropea pangalaman dina. Tapi aya ogé anu stalwart ThinkPad dina formulir nu saeutik nipple TrackPoint beureum antara G, kenop H jeung B, na tilu tombol mouse antara spacebar na trackpad anu. Kuring kapanggih saeutik pamakéan pikeun aranjeunna kajaba lamun dina karéta mana tungtung kibor ieu dipencet nepi kana Gut abdi ku legroom enol blocking trackpad anu.

keyboard nu teu gaduh quirks na, kayaning tombol FN di handap kénca juru tinimbang Ctrl, hal kuring kungsi ampir geuwat pindah babak di setelan kanggo cut otot-memori jeung némpelkeun. Aya henteu wae kenop média boh.

Windows Hello

Lenovo ThinkPad X1 Tablet review
The scanner sidik boga saeutik set ganjil up, tapi gawéna ogé lamun anjeun teu hayang make sistem pangakuan raray. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

The X1 Tablet boga sistem pangakuan raray basis IR éta sagampil alus sakumaha nu aya dina garis Surface Microsoft urang. Eta sadar anjeun ti konci layar tur otomatis log anjeun, nyieun login seamless.

Aya ogé alat panyeken sidik, nu boga kombinasi rada aneh tina ngetok na swiping pikeun ngadaptar sidik Anjeun, tapi gawéna ogé dina poé-ka poé operasi. Kuring henteu mungkas nepi ngagunakeun eta di meja sakumaha pangakuan raray digawé jadi ogé, tapi éta mangpaat pikeun muka konci tablet mun handheld dina orientasi potret, jeung pilihan langkung biometric nu hadé.

observasi

  • Ngahurungkeun Tablet X1 ti muka kibor Anjeun kudu pencét tombol kakuatan atawa mencet tombol FN dina kibor
  • Anjeun meunang hiji pilihan tina Windows 10 Imah atawa Pro
  • The pilihan ThinkPad Pen klip Pro kana samping mesin sareng wadah pisah jeung gawéna ogé pikeun nyirian up atanapi Signing dokumén
  • The Lenovo Vantage aplikasi nyokot ngurus apdet supir sareng setelan bespoke ka Tablet X1 kalawan fuss minimal

Harga

The generasi katilu Lenovo ThinkPad X1 Tablet dimimitian dina jam £ 1.480 sareng processor Core i5, 8GB RAM, 256GB gudang sarta keyboard sarta tops kaluar di £ 2.422 mibanda sagala pilihan.

Mesin salaku dites ngarugikeun £ 1,973.59 ku prosesor Core i7, 16GB RAM, 512GB gudang sarta 4G.

pikeun ngabandingkeun, Microsoft urang Surface Pro 6 dimimitian dina jam £ 879, kalayan model kitu dibanderol ka Tablet X1.

Putusan

The ThinkPad X1 Tablet ngabuktikeun yen Lenovo tiasa ngadamel hébat pisah 2-di-1 Windows 10 komputer tablet. Ieu teu mirah, tapi nawarkeun spésifikasi sarupa atawa hadé ti lulugu rival na di Microsoft Surface Pro, kaasup nu Pilihan port modern loba-diperlukeun of Thunderbolt 3.

The X1 Tablet karasaeun kawas eta tiasa nyandak teunggeulan hiji na bakal salamet di rigors of mobile kerja, nu kumaha eta ieu dirancang pikeun. layar keur hébat, sarta di 13in mangrupa ukuran ideal, nu kickstand sarta keyboard anu cemerlang jeung kinerja anu luhur-kiyeu.

Umur batre tujuh jam bisa jadi hadé, tapi 4G terpadu jeung dua pilihan biometric mangrupakeun tambahan wilujeng sumping. Ieu masih mesin hadé pikeun digawé ti muter, tapi cukup alus pikeun narik tugas ganda iwal kabéh rék sugan aya video nonton ti sakuliah kamar.

Mun anjeun geus di pasar pikeun luhur-tungtung 2-di-1 Windows 10 bisa dileupas, nu Lenovo ThinkPad X1 Tablet kedah dina daptar Anjeun.

Naros: konstruksi padet, layar alus, keyboard cemerlang, Thunderbolt 3, 4G pilihan, card reader microSD, scanner sidik, pangakuan raray

Kontra: ukur dua USB-C palabuhan, kartu microSD maca teu gampang diakses, awis

Lenovo ThinkPad X1 Tablet review
The titik beureum dina 'i' glows lamun mesin aya dina sayaga. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

Resensi séjén

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Artikel nu patali