Jepang biasa Display terjun dina debut Tokyo

Japan Display shares plunge on Tokyo debut
iPad Air

iPad Air (kiridit Photo: John.Karakatsanis)

Biasa di Jepang Display — maker pangbadagna di dunya tina layar pikeun smartphone sarta tablet jeung supplier konci Apple — plunged dina maranéhanana Tokyo debut Rebo, di handap ieu hiji $3.2 milyar kurban umum awal.

stok, nu di hiji panggung leungit leuwih ti kalima tina nilaina, réngsé di 763 yen, a 15.2 teundeun persén ti anak 900 harga Listing yen, jeung hiji analis ngajéntrékeun karugian salaku “bencana”.

Indéks patokan stock Nikkei réngsé 0.36 persen luhur.

Nu maker pintonan kristal cair minggu pamungkas di ahir low tina ekspektasi dibanderol kurban umum awal anak, suggesting nu investor éta waspada ngeunaan jual, tapi maksa nu paménta ieu kuat.

Japan Display nahan hiji anjog 16 persén di ngembang $35 milyar pasar global pikeun layar smartphone jeung tablet, nurutkeun sungut panalungtikan basis US NPD Group.

Jeung IPO anak ieu salah sahiji pangbadagna di Tokyo saprak unit dahareun-jeung-inuman inuman buta Suntory sacara diangkat $3.9 milyar dina 2013.

Tapi, analis geus warned eta nyanghareup kompetisi tangguh ti nagara handap-ongkos, kaasup Cina, Korea Kidul jeung Taiwan. Nepikeun ieu, sungut nu — nyetel di 2012 ngaliwatan ngahiji of Hitachi, Toshiba jeung Sony sacara unit LCD leungitna-nyieun — keur néangan keur naekeun produksi layar leutik jeung sedeng-ukuran.

tapi Seiichi Suzuki, analis pasar di Tokai Tokyo jaminan, ka AFP: “Ieu pausahaan nu diwangun ku unit offloaded ku firms indungna maranéhanana. (Ieu teu) boga hareup caang.”

Cenah sungut teu kudu boga “kapaksa Listing anak”, citing lingkungan pasar tangguh jeung indéks Nikkei turun kira-kira 10 persén taun ieu.

– 'Adé nguciwakeun’ –

Japan Display saméméhna geus ceuk eta bakal ngajual 140 juta biasa anyar di antara 900 yen jeung 1,100 yen, bari shareholders swasta anak utama bakal offload 213.9 juta biasa.

“A musibah, henteu asa-asa,” Lorne Steinberg, kapala Management Lorne Steinberg Kabeungharan basis Montréal, ka Dow Jones Newswires.

“deal kudu geus boh parah mispriced atawa basa investor ieu misjudged. Di Amérika Kalér, dealers rutin ngarojong IPOs, ku kituna jenis ieu kinerja lawang ngan bisa lumangsung lamun di Sakuliah pasar ogé bade ujug-ujug bad di waktu nu sami.”

Chris McGuire, kapala eksekutif tina dana pager hirup basis Chicago Management Phalanx Capital, nu kasusun loba di kabéh biasa sungut-Na geus meuli di kabuka.

“Nu lungkawing harga ragrag pisan nguciwakeun jeung nunjukeun yen deal ieu overpriced di isu,” cenah.

akun Apple pikeun ampir katilu sharing Japan Display sacara, tapi sungut oge ngurus makers gadget luhur séjénna kayaning Samsung jeung Microsoft.

pausahaan ieu kabentuk jeung Tujuan tina nulungan firms Jepang leuwih alus bersaing dina puseuran téhnologi pintonan-resolusi luhur, nu geus jadi standar pikeun smartphone, tablet jeung alat éléktronik lianna.

Nu-dijieun pamaréntah Juara Network Corp Jepang diayakeun ngeunaan 70 persen babagi tina sungut nu, jeung tilu raksasa éléktronika unggal meunangkeun hiji kasarna 10 stake persén.

Loba éléktronika jeung téknologi raksasa Jepang geus Cut Nyak Dien di taun anyar sabab nyanghareupan harga undercutting ku saingan asing jeung karugian nyeri dina sababaraha unit produk konsumen, kaasup télévisi di mana margins kauntungan anu wafer-ipis.

firms Sakali-perkasa kawas Sony jeung Panasonic geus ngalaman restructuring nyeri sanggeus taun karugian.

Sony bulan ieu ceuk eta bakal ngajual sipat di situs Tokyo bergengsi mana geus markas anak salila genep puluh, salaku teguh baheulana dunya ngéléhkeun struggles ka ngalereskeun garis handap anak.

Repost.Us – Republish Pasal Ieu
Artikel ieu, Jepang biasa Display terjun dina debut Tokyo, ieu syndicated ti AFP sarta disalabarkeun di dieu jeung idin. Copyright 2014 AFP. Sadaya hak disimpen

Enhanced by Zemanta