Intel invents hiji kabel optik nu janji 1.6Tbps

Intel invents an optical cable that promises 1.6Tbps

CHIPMAKER Intel geus ngembangkeun hiji kabel optik 800Gbps nu ceuk bakal nawarkeun nambahan laju badag ka supercomputers jeung puseur data lamun urang dibuka dina satengah kadua taun.

Dina announcing produk nu aya di Fibre optik Konférénsi di San Fransisco, Intel ceuk eta dumasar kana téknologi photonics silikon interconnect anak, sarta ngabogaan pangrojong sajumlah pamaén dina industri optik, kaasup Corning, US Conec, te Konéktipitas, Molex jeung sajabana.

chipmaker Nu nyebut eta MXC téknologi konektor, nu dimaksudkeun salaku interconnect optik ongkos-éféktif jero puseur data.

MXC, nu Intel dibuka taun ka tukang, nyaeta interconnect ci nu ngarojong nepi ka 64 serat, unggal mawa nepi ka 25Gbps data keur total bandwidth 1.6Tbps leuwih jarak nepi ka 300m. Ieu dimekarkeun dina partnership jeung Corning, nu nyadiakeun Clearcurve serat optik dirancang pikeun ngagulung kira-kira ngagambarkeun kurva tighter ti serat tradisional.

teknologi mangrupa bagian ti generasi saterusna prakarsa puseur data dubbed Arsitéktur Skala rak Intel sacara, nu boga tujuan pikeun disaggregate server individu kana pools tina itung, gudang jeung memori di tingkat rak, jeung photonics silikon dipaké pikeun konektipitas boh dina jeung antara Kabaya.

Dina post on Intel sacara Data tumpukan blog, teguh ogé disebutkeun yén Microsoft geus ngagabung anak MXC adopters Forum.

umum manager Microsoft ngeunaan Awan Téknik Server, ngan Kushagra, ceuk nu téknologi MXC bakal “tatabeuhanana bae” di shaping generasi saterusna-kinerja luhur arsitéktur puseur data.

“Urang kasampak maju ka gawé bareng Intel jeung standar kabuka awak kawas OCP ka ngagancangkeun informasi-babagi jeung nyoko industri,” cenah.

Kasus dipake utama pikeun kabel MXC antarana koneksi gancang antara luhur-of-rak saklar jeung saklar inti, jeung nyambungkeun server ka panyimpenan tambahan atawa GPUs, Intel ceuk.

sumber: Theinquirer.net

Enhanced by Zemanta