Huawei Unveils P9 jeung P9 Plus smartphone ka Candak dina iPhone jeung Galaxy

Huawei Unveils P9 and P9 Plus Smartphones to Take on iPhone and Galaxy

Rising mitra produsén smartphone Cina jeung ngabuburit pikeun telepon dual-kaméra anyar sabab nyoba bersaing di ahir luhur


Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Huawei unveils P9 jeung P9 Plus smartphone pikeun nyokot dina iPhone jeung Galaxy” ditulis ku Samuel Gibbs, pikeun theguardian.com Rebo 6 April 2016 13.31 UTC

produsén Cina Huawei geus diumumkeun usaha panganyarna -na pikeun nyokot dina raksasa smartphone Samsung jeung Apple, tohan dina kaméra dual jeung desain premium jeung telepon Android andalannya anyar anak.

Dua telepon, nu 5.2in P9 jeung 5.5in P9 Plus, anu ipis, dijieun tina aluminium sarta mibanda bezels heureut kira-kira layar maranéhanana Corning gorila Kaca 4 ditangtayungan. Sipatna step up dina rarancang jeung kualitas pikeun Huawei.

Huawei P9 jeung P9 Plus
Nu 5.5in Huawei P9 Plus dina kénca, nu leutik 5.2in P9 di sisi katuhu. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

Nu P9 jeung P9 Plus kasampak unggal alat bit luhur ahir jeung kualitas ngawangun sarua, ngarasakeun padet, layar vibrant jeung sensor sidik umum ka alat luhur ti Samsung jeung Apple. Maranéhanana ogé boga accu badag, liang kartu microSD, Huawei sacara luhur-of-nu-garis adat prosesor jeung USB-C panyambungna anyar pikeun ngeusi.

Huawei, kumaha oge, ieu bank dina kaméra prowess pikeun nyetél eta eta di pasar premium rame. Telepon P9 geus kaméra dual – hiji warna 12 megapiksel jeung hiji hiji 12 megapiksel hideung jeung bodas – nu pausahaan ngaklaim ngarebut 200% leuwih cahaya.

Michael Sykes, manager produk Éropa senior pikeun Huawei, ceuk: "Lamun hayu leuwih cahaya Anjeun gaduh kamampuhan-rueuk leuwih alus, tapi anjeun oge meunang babandingan jelas luhur di fotografi hideung jeung bodas, jadi anjeun tiasa gaduh bener seukeut jeung garing poto hideung jeung bodas, jeung Anjeun bisa nambah informasi jero. "

Huawei geus ditambahkeun sababaraha fitur saperti adjustment aperture dinamis, boh dina waktu nyokot poto sarta sanggeus kanyataan, ngagunakeun duanana kaméra jeung kamampuhan pikeun narik ati trik saperti isolating hiji obyék dina warna dina kasang tukang hideung jeung bodas. Nu produsén smartphone mekarkeun sensor jeung software dipaké dina telepon P9 di partnership jeung produsén kaméra Jerman ngabuburit, dipikanyaho keur lenses luhur ahir sarta kaméra.

Ngajalankeun nepi pasir

scanner sidik Huawei P9
Nu scanner sidik dina balik cocog nu dikawinkeun ka 8, sarua jeung nu dipasangan ka alat Nexus Google. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

Huawei ngaharepkeun yén P9 jeung P9 Plus, nu leutik nu bakal aya di 16 April keur € 599 (£ 485) jeung leuwih badag teu lila sanggeus for € 749, bakal ngaleuwihan nu 5m jualan P8 taun ka tukang sacara jeung 3m of-layar gede Huawei sacara phablet dikawinkeun ka 8.

pausahaan urutan salaku produsén smartphone pihak-pangbadagna global, jeung ngan leuwih 104m smartphone shipped di 2015 jeung 7.3% pangsa pasar, nurutkeun data ti Gartner.

Samsung terus lead taun 2015 jeung leuwih ti 320m smartphone dijual jeung 22.5% pasar, jeung Apple kadua jeung ngan dina 226m penjualan jeung 15.9% – leuwih ti penjualan ganda Huawei sacara.

Huawei P9 jeung P9 Plus
Awak aluminium, sisi rounded jeung ipis saingan cocog desain. Nu P8 Plus ogé boga blaster IR di luhur. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

Tapi paduli kualitas hardware, Huawei nyanghareup an perang uphill sabab brand rélatif dipikanyaho anak luar Cina. Sanajan geus ngembang, jeung ranking Gartner nepi 1.8% di pangsa pasar taun-on-taun, eta masih katilu jauh jeung Cina Lenovo jeung Xiaomi umbar di heels anak.

Colin Giles, Wapres eksekutif tina Consumer group Business Huawei sacara ceuk: "Urang geus digawé jalan urang nepi ka titik harga, jeung aspirasi urang nyieun alat luhur ahir nu bersaing jeung Apple jeung Samsung.

"Tapi urang oge kudu brand, nu hartina urang geus bade ngamimitian bener ngalakonan jeung pamakéna luar Cina. "

Huawei P9
Nu Huawei P9 fits comfortably dina leungeun jeung pigura rélatif svelte kanggo telepon kalayan layar 5.2in. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

Bagian tina masalah keur brand nyaeta ngaran rada alien-to-Éropa – dua karakter Cina dibaca Hwa-jalan – nu marketing anak kudu nepikeun. Giles ceuk pausahaan ieu komitmen ka reinvesting sukses awal anak kana luhureun pariwara hirup jeung ritel, méré P9 hiji push di toko smartphone.

Samsung Nyanghareupan masalah nu sarupa tina pangakuan brand dina 2000 awal, éléktronika dipikawanoh lolobana keur télévisi anggaran sarta motong-harga, tapi pausahaan Koréa junun Nyiar sorangan sanajan 2000 pertengahan ka-ahir jeung ningkat produk jeung kampanye pamasaran éksténsif.

Huawei kudu lakonan hal nu sarua kudu eta asa ngajual dina volume di ahir luhur, mana smartphone sorana harga pangluhurna jeung margins pangbadagna. Dibikeun turunna tina saingan saperti Sony jeung HTC di pasar premium di Inggris, P9 bisa jadi lengkah alus tujuan nu moal méncog pikeun Huawei.

Huawei P9 Plus
Huawei P9 Plus nyaéta nyata leuwih badag ti P9 nu, jeung layar 5.5in, tapi ukuran sakabéh alat masih relatif keur phablet a. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Artikel nu patali