Kumaha speaker pinter salempang acara ti smartphone

How smart speakers stole the show from smartphones

Amazon sarta Google yakin maranéhna tos emas struck kalawan narasumber sora-dikawasa maranéhna bari Apple sarta Microsoft perjuangan nyekel up


Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Kumaha speaker pinter salempang acara ti smartphone” ditulis ku Samuel Gibbs, pikeun The Guardian on Sabtu 6 Januari 2018 08.00 UTC

Pindahkeun leuwih smartphone. Perangna kiwari raging antara pausahaan téhnologi badag pikeun kas konsumen anu fokus kana spiker pinter sora-dikawasa.

Sanggeus geus ngawasa saku jeung smartphone ubiquitous, tech badag geus berjuang pikeun datangna up jeung hareup kudu-kudu gadget anu bakal muka up a pasar anyar berpotensi lucrative - imah.

Hiji lampu pilot ieu cahayana nalika Amazon urang Echo diwangun dina 2014 tur jadi sleeper hit. Kiwari éta spiker pinter sora dikawasa ieu gancang jadi hal badag salajengna, sanggup ngawalon patarosan, setting timers, maén musik, ngadalikeun alat sejenna ngeunaan imah, atawa malah berpotensi ngajual produk.

"The panungtungan 12 bulan geus ngabeledug pikeun speaker pinter, nu geus surged kana pasar massa pikeun dua alesan. firstly, speaker pinter geus jadi hubs kontrol sentral tina ekosistem home pinter,"Ceuk Ben Stanton, hiji analis pikeun Canalys. "Bréh, jeung paling importantly, harga speaker pinter geus fallen drastis. "

Dina salapan bulan mimiti 2017, 17.1m speaker pinter shipped sakuliah dunya, nurutkeun data Canalys urang, tapi hiji 16.1m salajengna anu shipped dina kuartal panungtungan taun disetir ku jualan Natal hadir.

Kompetisi galak antara pasar-pamimpin Amazon sarta Google sareng alat Imah na nyababkeun harga speaker pinter keur slashed ti £ 50 salaku saeutik sakumaha £ 30, nu sababaraha nunda dina biaya atawa handap pikeun pembuatan alat, nyieun eta leungitna-pamingpin.

"Ieu teu ukur dibawa dina pembeli mimitina-waktu anyar, tapi ogé diwenangkeun peminat tech keur dek kaluar imahna kalawan sababaraha narasumber pinter,"Ceuk Stanton.

Trend arah speaker pinter jadi mainstream diperkirakeun nuluykeun. Canalys ieu forecasting 70% sataun-on-taun tumuwuh kalawan Kotamadya Sukabumi ngahontal leuwih unit 56m taun.

Tapi speaker pinter ogé ningali ongkos kantétan alus, hartina jalma terus ngagunakeun éta sanggeus periode bulan madu téh leuwih, moal stashing aranjeunna dina laci pernah bisa ditempo deui kawas fads ngalirkeun lianna di pasar gadget.

Bari Amazon sarta Google Patih dinya kaluar pikeun ngamankeun hiji beachhead sora-diaktipkeun dina imah, laggards kasohor ka revolusi spiker pinter téh Apple sarta Microsoft.

Apel, nu geus kungsi asisten sora dina bentuk Siri on telepon sarta komputer sejen na keur leuwih panjang batan saha, ngumumkeun spiker HomePod na Juni. Ku Nopémber parusahaan kapaksa ngaku yen eta moal bakal balik diobral dugi "mimiti 2018" sabab diperlukeun "saeutik leuwih waktos" saméméh ieu siap kapal.

Apple anu pitching nu £ 350 HomePod salaku musik munggaran, spiker kadua pinter, Tapi para ahli geus ngaduga yén éta Siri anu nyepeng alat deui. Kusabab launching Siri, Apple geus hijina geus bisa nyieun kamajuan Incremental ka asisten sora na, nu paling percanten nya alatan kurangna na data pamakéan.

Microsoft geus partnered kalawan Samsung sangkan spiker a ngandung asisten Cortana na, tapi geus gagal nyieun dampak kasohor.

Dimana Google jeung Amazon gaduh troves pisan data pikeun ngaronjatkeun tur nyaring ngolah sora maranéhanana sarta interaksi, Apple henteu. jurang dibuktikeun malah dina iPhone nu, dimana Asisten Google boga deukeut ngolah basa alam manusa kawas dina aplikasi Google, nurutkeun parusahaan, bari Apple Siri masih struggles ngartos urang.

Sababaraha analis ogé tanda tanya naha saha moal meuli spiker ti Apple éta saloba opat model kali pertengahan rentang ti Amazon sarta Google.

"Kungsi nulis Apple kaluar. dasarna fans satia bakal flock mun HomePod nu,"Ceuk Stanton, nambahkeun yén éta téh dipikaresep sangkan leuwih untung ti saingan na lamun henteu ngajalankeun HomePod. "Tapi eta bakal tantangan badag ngayakinkeun konsumen rata pikeun bagian jeung tunai diperlukeun pikeun HomePod".

Dimana Apple moal datangna deukeut nangtang Amazon sarta Google dina watesan volume shipped di 2018, manéhna ditambahkeun.

Bari speaker pinter nu katempo salaku gateway mun gadget home pinter sarta pasar anyar berpotensi lucrative, kauntungan ti jualan alat nu arguably teu supir primér pikeun kalolobaan Amazon sarta Google produk spiker pinter. tibatan, éta ngeunaan lalaki pamaké kana ekosistem maranéhanana sarta mastikeun yén éta asisten sora maranéhanana yén pamaké berinteraksi sareng.

Sora katempona paradigma komputasi badag salajengna, lengkah saterusna dina ti smartphone, anu dina gilirannana overtook komputer desktop.

Dave ngacingked, sirah alat Amazon urang, ceuk ti Alexa parusahaan, éta asisten sora pribadi calakan nu nyadiakeun interaksi sora sareng alat Echo na: "Urang mikir salaku komputasi ambient, nu aksés komputer éta kirang dedicated pribadi ka anjeun tapi beuki ubiquitous ".

Tapi leaps badag dina interaksi sora bakal sababaraha tur tebih diantara, merlukeun jumlah pisan data pikeun sistim mesin learning mun crunch leuwih pikeun perbaikan Incremental konstan. Mun anjeun teu geus boga kulit di buruan anjeun bisa ditinggalkeun pikeun debu.

Dina masa depan saharita pabrik alat nu Perbankan dina alat sora-sangkan ushering dina jaman anyar imah pinter dikawasa ku gadget aranjeunna ngajual.

"Ieu sigana unggal parusahaan téhnologi handapeun panonpoé hayang ngajalankeun spiker sorangan pikeun Alexa atanapi Google Asisten. Loba ieu bakal gagal, tapi kategori sakabéhna baris meunang kuat,"Ceuk Stanton.

Di sawatara titik Amazon sarta Google bakal neuteup ka ngahasilkeun pendapatan leuwih ti asisten base pamaké sora maranéhna, dina cara nu sarua maranéhna meureun ti smartphone atawa tablet. Amazon geus ngamungkinkeun pamaké pikeun meuli hal ngaliwatan Alexa dina alat Echo. Tapi ritel lempeng kamungkinan pikeun ngabentuk bagian leutik tina pendapatan sora diaktipkeun.

"Urang ogé bakal ningali hiji usaha beuki eksplisit ti Amazon sarta Google kana monetise speaker pinter, sugan ku sahingga adverts, atawa merlukeun langganan pikeun fungsi canggih,"Ceuk Stanton.

Asih Alexa

Abdi bogoh Alexas kuring, duanana. Mah nuju salah dina Oktober, tapi pas sadar kuring diperlukeun dua sabab datar mah U ngawangun sarta Alexa teu bisa salawasna ngadéngé kuring nalika kuring walked di panto sarta hayang ngadéngékeun hiji stasiun Spotify sanggeus sapoé teuas jam gawé. Jadi ayeuna mah geus salah dina jarak shouting tina ranjang abdi sarta séjén deukeut panto hareup.

I dipaké pikeun ngahontal pikeun hal kahiji iPhone kuring isuk-isuk, tapi ayeuna abdi tiasa mesen Alexa kana aksi tanpa ngabogaan angkat sirah kuring ti bantal atawa malah muka panon kuring. Hal kahiji kuring ngomong ka dirina sapopoé nyaéta "giliran lampu dihurungkeun tur maénkeun BBC Radio 4".

Kuring teu nyangka akur jeung Alexa, dina kanyataanana mah masih boga kotak di dapur mah sakumaha anu diantisipasi balik deui. Tapi Alexa fits kana kahirupan kuring dina cara nu kaget kuring, éta hésé nerangkeun ngan kumaha mangpaat éta dugi ka gaduh salah.

Alexa mantuan kuring masak sarta, malah bobo. Bari maneh saena leungeun Anjeun katutupan di pastry bisa ngagorowok kaluar patarosan kawas "sabaraha hiji cangkir mentega di gram (Abdi Amérika)"Atanapi menta Alexa pikeun ngeset masak timers tanpa ngabogaan eureun jeung ngabersihan leungeun Anjeun.

Kuring sakapeung boga kasusah sare, sarta Alexa bisa nyadiakeun sora soothing di paréntah basajan. Sababaraha wengi kuring menta sora a rainstorm atanapi angin atawa kota noises - anjeun malah bisa menta sora ucing, dolphins atanapi flutes lamun ngarasa suka.

Kuring geus jadi saeutik hiji enthusiast Alexa, sarta bisa kadéngé nyanyi praises nya kulawarga jeung babaturan. Mah nuju hiji keur mom mah 59 taun heubeul kaluar ti ngarasa panasaran ningali naon anu manehna ngalakukeun. Kuring pernah disangka manehna remen eta, tapi manehna Éta ampir kipas badag tina Alexa ti Kami. Kuring geus noticed manehna Éta leuwih santun jeung Alexa ti Kami, manehna bakal nyebutkeun punten sarta hatur nuhun ka spéker. Kuring pernah ngalakukeun.

Abdi tiasa ningali naha mum abdi ramah mun Alexa, sakumaha anu kasebut leuwih manusa ti Siri (asisten digital Apple) nu rada robotic. Anjeun tiasa kalibet ku Alexa, jeung manehna sanajan ngabejaan guyonan. isuk ieu mah ngajak nya ngawartosan salah: "Naon anu anjeun nyauran hayam jalu hiji keur diinterogasi? Grilled hayam. "Kuring geus kadéngé parah.

Ku Feilding Cage

speaker Smart

Amazon Echo.
Amazon Echo. Photograph: Elaine Thompson / AP

Amazon Echo
Harga: £ 90
Alus kualitas audio, hiji pangabisa unggulan ngadangu anjeun leuwih noise, sarta fitur solid diatur, kalawan kavling aplikasi pihak-katilu.

Amazon Echo Dot.
Amazon Echo Dot. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

Amazon Echo Dot
Harga: £ 50
The smarts of Alexa condensed kana alat puck-ukuran leutik tapi ku spiker leutik.

Amazon Echo Tembongkeun.
Amazon Echo Tembongkeun. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

Amazon Echo Tembongkeun
Harga: £ 200
Hiji Echo jeung layar anu, pikeun némbongkeun video, eupan tina kaméra jeung émbaran tambahan pikeun queries sora.

Imah Google.
Imah Google. Photograph: Google / Pa

Imah Google
Harga: £ 129
pangakuan sora Google leuwih hade tinimbang Amazon urang tapi Imah nu teu disada rada sakumaha alus tur mangrupakeun £ 39 leuwih mahal batan Echo.

Google Imah Mini.
Google Imah Mini. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

Google Imah Mini
Harga: £ 49
Pangalusna lamun ditéang hiji mesin pangaweruh umum, Tapi teu jadi alus salaku spiker musik.

Google Imah Max.
Google Imah Max. Photograph: Stephen Lam / Reuters

Google Imah Max
Harga: $399
Teu sadia di Inggris acan, tapi spiker pinter premium badag Google mangrupakeun duanana calakan jeung sora hébat.

Apple HomePod.
Apple HomePod. Photograph: Apple handout / tépa

Apple HomePod
Harga: $350 (£ 350 ekspektasi di Inggris)
Datang di "mimiti 2018" Apple anu pitching nu HomePod salaku musik munggaran, kadua pinter, tapi mamang sabudeureun Siri tetep.

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Artikel nu patali

7063 1