Kumaha pinter bagasi bisa transformasi perjalanan hawa

How smart luggage could transform air travel

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Kumaha pinter bagasi bisa transformasi perjalanan hawa” ieu ditulis ku Rob Walker, pikeun panitén dina Minggu 15 November 2015 00.05 UTC

Ulah anjeun meunang guligah nungguan di carousel koper di bandara? abdi. Jeung deui waktu nu diperlukeun keur bagasi mah mucunghul, nu edgier kuring meunang. Ieu téh = a sieun moment lamun ngan sakeupeul tina suitcases butut nu trundling kira-kira, euweuh nu Hormat.

tapi dibayangkeun, Anjeun rurusuhan ka meja panalungtikan curhat limpa Anjeun Anjeun meunangkeun téks dina telepon Anjeun nyebutkeun: "Kuring dina carousel 5, datang jeung nyokot kuring up. "

koper Anjeun produk panganyarna bisa dibéré makeover téknologi, jeung di-diwangun tracking GPS sareng olahtalatah. Nu hartina tas baris sanggup pasangkeun sareng telepon anjeun jeung ngirim Anjeun téks ngeunaan di mana maranéhna aya, basa aranjeunna geus dicokot off pesawat atawa lamun batur muka eta tanpa idin Anjeun.

Tapi nyaeta "pinter bagasi" minuhan hiji paménta pamaké?

Ramesh Tainwala, CEO tina bagasi pausahaan Samsonite, insists teu fad a. Manéhna prédiksi téknologi study bakal jadi gedé hiji kabisat pikeun dunya bagasi salaku roda koper dina 1970-an.

"Smart bagasi bakal komunikasi dina hiji sisi jeung boga jeung di sisi sejen jeung operator nanganan eta. Sagala bakal disambungkeun. Ieu bakal hal gedé saterusna,"Manéhna nyebutkeun.

Mikir dihareupeun ka bagasi anu bisa mariksa sorangan dina di bandara atawa koper motorized anu bisa nuturkeun anjeun kira-kira, saeutik kawas anjing robotic.

Handap lead tina merek fashion nu teaming nepi ka pausahaan tech ninun sensor jasmani kana pakean, janten Samsonite ieu Maskumambang jeung Samsung pikeun ngajalankeun rupa anyar bagasi disambungkeun ku tungtung taun.

Teu sakabéh inovasi ieu datang ti merek gedé-ngaran, aya angka ngembang mimiti-up ngadorong wates teuing. Basis US Planét traveler geus ngancik ka website crowdfunding Kickstarter pikeun mantuan pikeun ngjalankeun Case Spasi anak 1. gadget hi-tech anak antarana Ngonci sidik biometric, tracking global, skala digital timer timbangan, speaker komo Bluetooth nu bisa ngahurungkeun koper Anjeun ka kotak booming atawa telepon a.

"Smart bagasi ieu ngetok kana paranoia yén urang geus ngeunaan hal teu bade cukup katuhu,"Nyebutkeun Richard Cope, a analis tren di group ieu panalungtikan, Mintel. "Ieu 'imah pinter' tech bade kaluar kana dunya kabuka."

Numbing paranoia nu hiji bisnis mahal, sanajan. Spasi Case 1 diperkirakeun ngarugikeun ngeunaan £ 450 pikeun bag full-ukuran, jeung £ 390 pikeun mawa-on.

Tapi bakal GPS-nyukcruk bagasi ngabalukarkeun bencana pikeun kaamanan bandara? Kumaha carana sangkan kuadrat ieu kalawan maranéhanana panginget konstan pikeun pindah off telepon di mana waé deukeut hiji pesawat?

Tainwala aya dina aya isu, tapi percaya maranehna deukeut ka resolving eta. Mantenna anu jadi percaya diri, kanyataanna, yén manéhna percaya téknologi bakal integral ka sakabéh bagasi Samsonite di gigireun lima ka 10 taun. "Naha anjeun ngaktipkeun atawa teu, bagasi kakara bakal datang jeung éta,"Manéhna nyebutkeun. Lain teu jadi yakin.

May Ling, a manager panalungtikan di teguh pasar kecerdasan Euromonitor, nyebutkeun: "Smart bagasi bakal dikritisi ku jaminan pamaréntah di sakuliah dunya. Hiji bisa dibayangkeun eta nyokot 'leuwih alus aman ti sorry' pendekatan jeung Larang eta lengkep pikeun nyegah komplikasi. "

Departemen keur Angkutan ditolak ka mairan. Crucially, meureun, nu Airlines gedé nu dipikaharti jadi getol keur bagasi pinter pikeun megatkeun kana mainstream jeung nu gawé bareng pausahaan saperti Samsonite ka beusi kaluar tantangan kaamanan.

Cope nyebutkeun: "Smart bagasi ngajadikeun rasa pikeun industri - maranéhanana hayang hal ka jadi efisien mungkin."

Tapi naon ngeunaan konsumen? Eleanor Aldridge, pangropéa senior di kasar Panungtun, nu Panungtun perjalanan penerbit, pertanyaan naha urang siap jenis ieu téknologi, utamana alatan "digital detoxing" - holidaying tanpa smartphone atawa sambungan ka internet - pohara populér.

"Travellers hayang manggihan kasaimbangan antara tech nu enriches lalampahan jeung gadget nu dasi kana konektipitas konstan maranéhanana", she says.

Aldridge predicts many of the gadgets in smart luggage will date quickly, but believes features such as GPS tracking could be more enduring.

“Whether you’re waiting for a suitcase at the airport or you’ve thrown a bag on to the roof of a bus for a 10-hour journey, knowing where it is offers huge peace of mind," manéhna nyebutkeun.

There might be something else for smart-luggage brands to worry about, sanajan. Cope predicts that in the future we won’t bother to pack at all. tibatan, when we get to our destination, the clothes and things we need for our trip will already be there waiting for us, hired in advance for the duration of our stay. “That’s where we’re headed,"Manéhna nyebutkeun.

Not so much smart luggage then, as no luggage at all.

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Artikel nu patali