Kumaha Bisa Woman a Jieun More dina Ebay? Pretend jadi Man a

How Can a Woman Make More on Ebay? Pretend to be a Man

lalaki earn 20% leuwih rata-rata ti awewe ngajual produk anyar idéntik dina eBay, shedding cahaya dina biases sadar nu mangaruhan tingkah laku meuli


Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Kumaha hiji awewe bisa nyieun nu langkung lengkep ihwal Ebay? Pretend jadi manusa” ditulis ku Ian Sampel editor Science, pikeun The Guardian dina Jumaah 19 Pébruari 2016 19.04 UTC

Awewe anu ngajual barang online tétéla bisa dipulut harga luhur lamun maranehna daék nyieun hiji tweak basajan, nepi ka pitch maranéhanana: pretend sipatna lalaki.

Pananjung Nu emerges ti ulikan nu kapanggih nu dina lalaki rata-rata earned 20% leuwih loba tibatan awewe basa aranjeunna dijual produk anyar idéntik dina eBay.

disparity mucunghul asalna ti kacenderungan pikeun sadaya pembeli – boh lalaki jeung awewe – nawarkeun kurang item nunda up for lelang di pasaran online lamun seller nyaeta awewe.

"Urang ekspektasi pikeun manggihan gap a, tapi urang anu kaget di gedena, utamana alatan pangaruh pangbadagna ieu produk anyar mana awewe jeung lalaki nu ngajual persis hal anu sarua,"Ceuk Tamar Kricheli-Katz, a sosiolog di Tel Aviv University.

Hasilna sangka ka héd cahaya dina biases sadar anu mangaruhan tingkah laku meuli masarakat. Hiji katerangan mungkin, diangkat ku pangarang, nyaeta jalma tanpa disadari napelkeun nilai leuwih produk dipiboga ku lalaki ti awewe, ngarah poténsi pembeli ka nawar leuwih.

Lamun ulikan ieu dicadangkeun ku panalungtikan satuluyna, eta bakal jadi salah sahiji kahiji pikeun mintonkeun jeung data produk nyata kumaha kateusaruaan jeung diskriminasi nunda awewe di disadvantage konsisten dina pasaran online.

Kricheli-Katz jeung ékonom Tali Regev dianalisis jualan US 420 most popular products from the full range of eBay categories between 2009 jeung 2012. They found that women made up nearly a quarter of vendors in the dataset, and that despite having less selling experience, they enjoyed better reputations as vendors.

The disparity in prices paid for goods was evident in used products as well as new, but the gap was far smaller. On average, buyers paid women 97% of the price they paid men for the same secondhand items. The gap may be smaller because the bias against females is nearly offset by buyers having more trust in women’s descriptions of secondhand items, the researchers write in the journal Science Advances.

Though eBay vendors do not declare their gender on the site, the researchers ran a separate experiment which showed that sellers’ usernames, jeung item maranéhanana dijual, ieu hiji pituduh akurat. "Lamun Kaula ngajual hiji iPhone, tapi ogé mah sapatu jeung dompet a, éta gé jadi rélatif gampang pikeun ngaidentipikasi kuring salaku awewe,"Ceuk Kricheli-Katz. "Jeung leuwih item mah ngajual, jalma leuwih akurat bisa ngararangkay kuring. "

Pikeun nguji kacurigaan maranéhanana anu pembeli mayar kurang awewe batan lalaki ngan saukur alatan gender maranéhanana, duo lumpat hiji percobaan online. Maranéhanana ménta jalma dibewarakeun sabaraha bakal mayar keur $100 Amazon voucher. Lamun voucher ieu ditawarkeun ku "Brad", nu tawaran éta leuwih luhur ti lamun ieu ditawarkeun ku "Alison".

Hasil nunjukkeun yen, rata-rata, awewe fared parah di pasar online. Tapi delve kana data mangka sababaraha upsides keur padagang kaki lima bikangna. Dina kategori nu tangtu, awewe ilaharna dijual item nu sarua pikeun leuwih loba ti lalaki teu. A model tangtu Barbie dijual keur 16% leuwih ngical awewe, bari kadaharan piaraan, inexplicably, dijual keur 20% Tambih deui. Di sisi anu sanésna, lalaki dijieun whopping 270% leuwih lamun ngajual hiji Nintendo Wii, 30% leuwih dina printer termal, jeung 20% langkung lengkep ihwal bola golf. A peso tilepan dijual keur 61% kurang lamun dijual ku wanoja ti manusa. "Anjeun teu hayang jadi jual awewe nu,"Ceuk Regev.

Sadaya nu daun sual naon anu kudu dipigawé wanoja sacara. Hiji strategi panalungtik geus kadéngé keur awewe pikeun ngadopsi a username jalu dina eBay jeung ngajual hiji item dina hiji waktu pikeun mantuan nyumputkeun gender maranéhanana. Tapi ayakeun Kricheli-Katz atawa Regev aya fans pendekatan nu. "Kami teu hayang jadi hirup di dunya di mana urang nyumputkeun gender maranéhanana. Ieu bisa sigana kawas strategi alus, but we should be reducing this gap in other ways,"Ceuk Kricheli-Katz.

“A better strategy is for buyers to look for women sellers and to buy from them,"Ceuk Regev. “They can get better prices, but at the same time, more bidding on the women’s products will help to narrow the gap.” Better still, pay the women the same price as male vendors.

“What we really hope is that by making people more aware of these unconscious biases, maybe over time the gap will narrow,"Ceuk Kricheli-Katz. Pikeun nyieun urusan parah, women typically paid more than men for the products they bought on eBay.

In the journal the authors raise questions about other marketplaces where the sex of vendors is never in doubt: “As a policy, eBay does not explicitly state the gender of its users. Tapi, men and women are easily gender-categorised by other users. We suspect that even greater divergences are present in other product markets where gender is always known,"Maranéhanana nulis.

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Dimuat via Wali News Feed plugin WordPress.