Kuda Bisa Recognise emosi manusa

Horses Can Recognise Human Emotion

Psikolog geus ditémbongkeun pikeun kahiji kalina eta kuda nu bisa ngabedakeun antara ungkapan raray manusa positif jeung negatif


Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Kuda bisa mikawanoh emosi manusa, nempokeun ulikan anyar” ieu ditulis ku Tim Radford, pikeun The Guardian Rebo 10 Februari 2016 07.30 UTC

Tingali ambek jeung kuda hiji kamungkinan keur masihan anjeun glance gigir: ngagunakeun sisi kénca atawa sinister na. Laju haté na bakal nambahan, oge. Sarta duanana mangrupakeun indikasi yen kuda nu bisa mikawanoh hiji emosi manusa.

Psikolog di Sussex Universitas, anu taun ka tukang disusun a kamus tina ungkapan raray nu bisa nunjukkeun émosi dina kuda hiji, ngalaporkeun yén maranéhna kakarék ngancik percobaan kana sirah na: aranjeunna geus digali kapasitas equine maca hiji raray manusa.

Jeung favorit neigh-sayer manusa teu bisa ukur ngabejaan naha manusa bisa jadi dina wanda goréng, eta bisa ngalakukeun kitu ti photograph a.

The élmuwan ngalaporkeun dina jurnal Hurup biology yen aranjeunna dijieun kualitas luhur, Ukuran warna badag prints sahiji manusa jalu sarua mesem tur baring huntu na, sarta frowning jeung baring huntu na: ungkapan tina émosi positif jeung negatif tina muhrim. Sukarelawan - nu sorangan teu terang naon photograph nu wangsit - némbongkeun ka 28 kuda ti lima tunggang atanapi livery istal di Sussex na Surrey. Jeung kuda bisa ngabejaan bédana.

"Naon sih metot ngeunaan ieu panalungtikan téh nya éta némbongkeun kuda miboga kamampuh maca émosi peuntas panghalang spésiés. Kami geus dipikawanoh pikeun lila éta kuda téh spésiés canggih socially tapi ieu téh mimiti ayeuna urang geus katempo yen aranjeunna bisa ngabedakeun antara ungkapan raray manusa positif jeung negatif,"Ceuk Amy Smith, a murid doktor di mamalia komunikasi vokal jeung panalungtikan kognisi group universitas urang.

"The réaksi mun ungkapan raray ambek éta utamana jelas - aya kanaekan leuwih gancang dina laju haté maranéhna, jeung kuda dipindahkeun huluna maranéhna pikeun kasampak di rupa ambek jeung panon kénca maranéhanana. "

Anjing geus ditémbongkeun ka kasampak di rupa manusa ambek jeung panon kénca: nalar teh nya eta hémisfér katuhu otak urang - dimana informasi tina panon kénca geus dirékam sarta diinterpretasi – ieu husus pikeun kaayaan rangsangan pikasieuneun atawa ngancam. Domba geus ditémbongkeun ka mikawanoh sarta bisa calmed ku foto domba séjén, komo mun inget rupa domba jeung manusa

Tapi hasil panalungtikan kuda nyokot studi sapertos kana Téritori anyar, lamun ukur lantaran kuda geus ditémbongkeun ngahasilkeun ungkapan raray kompleks sorangan nu bisa ngagambarkeun haté.

Kuda jeung manusa bisa duanana ngangkat kulit luhureun panon maranéhna, sakumaha katingal dina video ieu.

"Papanggihan ieu ngangkat patarosan metot ngeunaan alam pangakuan éksprési émosional, kaasup kalungguhan relatif learning jeung kaahlian leuleuy dina perkembangannya,"Éta élmuwan sebutkeun.

Karen McComb, anu huluna grup panalungtikan sarta ko-lead panulis nalungtik, ceuk "Kuda mungkin geus diadopsi hiji pangabisa ancestral keur maca cues emosi di kuda séjén pikeun ngabales appropriately kana ungkapan raray manusa salila ko-évolusi maranéhna. Alternatipna, kuda individu bisa geus diajar kana naksir ungkapan manusa salila hirupna sorangan. "

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010