Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Hangover severity bisa jadi sabagean genetik” ieu ditulis ku Sally Adams, pikeun theguardian.com dina Jumaah 12 Désémber 2014 06.30 UTC

Jeung usum pihak dihareupeun, loba urang bakal indulge di tipple aneh di pihak Christmas kantor atawa ngarasakeun dua inuman atawa jeung babaturan jeung kulawarga. Tapi naha sababaraha urang bangun ngarasa horrendous isuk saterusna, sedengkeun nu sejenna nu bisa hirup kalawan unaffected ku overindulgence? panalungtikan New nunjukkeun yen naha urang sangsara hiji hangover debilitating poé saterusna bisa dipangaruhan ku gén urang.

Taun ieu geus katempo sababaraha karya groundbreaking jeung matak dina widang panalungtikan hangover, jeung élmuwan nalungtik kontribusi DNA urang pangalaman hangover patali alkohol. Ieu bisa mantuan urang ngarti naha sababaraha urang nu leuwih rawan hangovers, while others seem to “dodge a bullet” when it comes down to feeling rough the morning after the night before.

Much research has examined the influence of our inherited biology on alcohol intoxication, and our risk for alcohol misuse. Genes interact with environmental factors (things like peer alcohol use, or alcohol availability) to influence how much we drink, and our susceptibility to becoming dependent on alcohol. This year saw the publication of the first studies to tackle genetic influences on hangover, and there were some surprising findings.

Two studies investigated this in pairs of twins, a popular method for unravelling the contribution of genetic and environmental factors to a given behaviour. Béda dina pangalaman hangover kembar idéntik 'nu dibandingkeun jeung pamadegan kembar non-idéntik. Saprak kembar idéntik bagikeun sadaya gén maranéhanana jeung kembar non-idéntik babagi kira-kira ngan 50% ti gén maranéhanana, nu mana wae nu béda observasi dina variasi pangalaman hangover dina kembar idéntik anu dianggap jadi hasil gén tinimbang lingkungan.

Ieu hangover horor diwariskeun?

Ulikan kahiji data nalungtik dikumpulkeun dina 1972 ti 13,511 dunya kadua kembar perang Samaun jalu. Nu kembar anu ditanyakeun ngeunaan nginum maranéhanana dina taun katukang pikeun nangtukeun pangalaman hangover, saperti "Kumaha mindeng anjeun jadi bener mabok?"Jeung" Kumaha mindeng anjeun geus hangover a?". Para panalungtik manggihan yén heritability tina kaayaan mabok alkohol ieu kira-kira 50%, jeung hangover ieu 55%. papanggihan ieu nyarankeun yen pangalaman hangovers téh substansi dipangaruhan ku gén, jeung faktor lingkungan unshared (misalna aksés ka alkohol) akuntansi pikeun sesa variasi.

Tapi, aya sababaraha hal mertimbangkeun dina interpretasi hasil ieu. Peserta anu dipenta pikeun wartoskeun kaayaan mabok alkohol maranéhanana jeung pangalaman hangover pikeun taun katukang. Ieu téh hésé dibayangkeun nu saha bakal bisa akurat inget sakabéh kali dina nu maranehna geus mabok atawa nonggeng leuwih Baheula 12 bulan. Ulikan hadir oge ngan direkrut lalaki bodas sahingga hasil meunang generalize ka awewe atawa etnik sejen. Sajaba ti, kertas teu nalungtik pangaruh faktor séjénna anu bisa dampak dina kaayaan mabok alkohol jeung hangover, misalna gering aya (pamilon éta tengah yuswa dina waktu tés), pangalaman stress, nu mana wae nu dipake ubar séjén (saperti nikotin).

More umum, panalungtik hangover geus can satuju dina ukuran definitif of hangover. anyar panalungtikan geus dicirikeun spidol biologis patali jeung pangalaman hangover nu bisa diuji maké sampel cikiih, sanajan analisis sampel ieu bisa mahal jeung waktu consuming.

Bisa gén urang nangtukeun frékuénsi hangover jeung kerentanan?

A ulikan kadua pangaruh genetik nalungtik dina sababaraha ukuran tina hangover alkohol (prekuensi, lalawanan jeung karentanan) dina 4,496 kembar jalu jeung bikangna. Results dituduhkeun nu faktor genetik accounted pikeun 45% tina beda dina frékuénsi hangover (sabaraha poe dina taun katukang anjeun teu ngarasa well poé sanggeus nginum) lalaki jeung 40% di bikang, in line with the previous study.

Lucuna, this study further shows that the heritability of hangover resistance (having no hangover the morning after being drunk) is around 43%, regardless of gender. This suggests that our genes may contribute to our ability to drink alcohol without falling victim to a terrible hangover. This is an important finding given that individuals who show a reduced response to alcohol intoxication (they need more alcohol to get drunk) may be at greater risk for alcohol dependency. Resistance to hangover may also be an important indicator of increased risk.

As with the other study, this research relied on self-reported measures of hangover over the past year and the accuracy of this type of assessment is questionable. Sajaba ti, the authors were not able to measure other factors which may influence experience of hangover, such as how they respond to alcohol (how many drinks it takes to feel drunk) and whether they are unable to control their drinking.

Next steps

Together these studies suggest that our likelihood of experiencing a hangover after a night of drinking is partly genetically influenced. Furthermore, the reason why some individuals can appear to drink endlessly and not wake up with a dreaded hangover while others cannot is also in part determined by our inherited biology.

These studies can’t identify specific genes contributing to our risk of getting a hangover, or reveal those that could determine who may be resistant to the “morning after” feeling. Future hangover research might focus on specific genes that have already been shown to influence alcohol use and dependency.

Before you go blaming your parents for that “blinder of a hangover”, it is worth remembering that these studies suggest that differences in our experiences of hangover are only half genetic and that environmental factors (which are currently less well understood) also play an important role.

Dr Sally Adams is a lecturer in health psychology at the University of Bath. Her research examines the cognitive and behavioural mechanisms underlying alcohol and tobacco use. Find her on Twitter @SallyScientist

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Dimuat via Wali News Feed plugin WordPress.

26331 0