Sawaktu sadaya anjeun kudu nyaéta palu, ISIS Sigana mah paku hiji

When all you have is a hammer, Isis looks like a nail

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Sawaktu sadaya anjeun kudu nyaéta palu, ISIS Sigana mah paku hiji” ieu ditulis ku Hal 90210, pikeun theguardian.com dina November Jumaah 20 2015 12.35 UTC

Sawaktu sadaya anjeun kudu nyaéta palu, sagalana mimiti kasampak kawas paku hiji. Jadi sugan anak teu heran lamun dulur jeung anjing maranéhanana Pops luhur parapet jeung pamanggih killer for cara nungkulan ISIS, maranéhanana kabéh sigana nyarankeun ngalakonan loba hal anu sarua maranehna sok ngalakonan.

Salaku conto, lamun anjeun geus hiji pengacara hak cipta, mangka jelas jawaban ngawengku ngagunakeun hukum hak cipta. Sabab ISIS bisa jadi happy ka meuncit rébuan, tapi nyaho yén imah-taping nyaéta killing musik.

Paul Rosenwig, pangadeg kaamanan tanah air pausahaan konsultan Beureum Cabang, ngabogaan rencana licik. "Naon, lamun nanaon, bisa dipigawé pikeun compel panyadia pikeun nyokot turun akun basa aranjeunna keur aya hoream pikeun ngalakukeunana sukarela? Jawaban, ka pikiran mah, perenahna di analogi ka Act Digital Millenium Copyright (DMCA)."

Anjeun terang, nu DMCA, hukum American nu, hayu urang jujur, geus teu acan sagemblengna suksés di lengkep nyoplokkeun eusi haram ti internet sahingga bisa jadi teu sapotong modél panerapan pikeun nganapigasi cai tricky tina pangawasan wewenang internet.

pamanggih Rosenwig nyaéta elegan, di jalan. Lamun anjeun teu bisa meunangkeun batur pikeun nyokot ISIS propaganda turun sukarela, terus make kituna neraskeun ka imah eta kajahatan. Tapi teu saukur nu mana wae kajahatan - a kajahatan ngalawan hukum hak cipta, nu nurun awon tina kajahatan di internet, tiasa waé.

proposal-Na bakal ngidinan hiji pihak-katilu-dititah pamarentah ngaku hak cipta mana wae eusi patali jeung hiji organisasi téroris, terus seuneu off notices sorangan nyokot-handap.

Pasti ... pasti aya solusi basajan batan nu?

Urang pasukan. Urang loba. Urang kungsi gonna mere Anjeun nepi

Anonim pasti ngaharepkeun jadi. Hayu urang dicokot nu klise palu / paku ka ekstrim séjén: lamun palu anjeun kudu nyaéta "kakawasaan arsing kira-kira di internet", mangka mudahan anjeun bisa ngelehkeun gaya terorisme internasional ku arsing kira-kira dina cara bener bener sasaran.

Saatos reaffirming anak "perang" jeung ISIS di poé di handap ieu serangan Paris, nu hacktivist koléktif geus miboga sababaraha kasuksésan beton di combating ISIS propaganda online.

A ratus rebu akun twitter geus dicokot ka handap sarta lima rebu video YouTube dilaporkeun ka, jeung salajengna dihapus ku, layanan, saprak cyberwar mimiti dina Januari. More controversially, Anonim ogé geus dibawa ka bombarding situs web gugus ISIS-gawe bareng panolakan sebaran serangan service, dina upaya sambel eta offline.

Ieu debatable sabaraha usaha saperti sabenerna mantuan gerakan gedé ngalawan ISIS, tapi jumlah usaha Anonim ieu putting arah cukang lantaranana nyaéta impressive.

Tapi teu dulur aub dina Anonim téh pinuh dedicated ka tunggang dunya teror. Sababaraha boga motivasi kadua: lulz nu. Nu bisa ngajelaskeun taktik diusulkeun panganyarna. henteu aya namina rencanana ka ngairitasi ISIS pati ku Rickrolling maranehna.

Dibikeun ngawengku perhatian pondok lumayan loba dulur anu spends teuing waktu di internet - Hal 90210 kaasup - rencana kira salaku dipikaresep pikeun nempo fruition salaku pamanggih hak cipta aneh Beureum Cabang sacara. Tapi urang gé ngajaga anjeun up to date.

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Artikel nu patali