Fentanyl: narkoba 50 Times More potent Than heroin

Fentanyl: Drug 50 Times More Potent Than Heroin

ti 69 korban overdose fatal taun ka tukang, 68% geus dicokot nu opioid sintétik, nu cartels Mexican geus diajar nyieun jeung nyusupkeun ka jalan tol interstate. Ubar 'naon ieu killing warga urang,'Nyebutkeun Kapolsek Manchester sacara


Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Fentanyl: ubar 50 kali leuwih potent ti ravages heroin New Hampshire” ieu ditulis ku Susan Zalkind di Manchester, New Hampshire, pikeun theguardian.com dina Kemis 4 Pébruari 2016 12.30 UTC

Officer Shaun McKennedy sacara telepon overdose kahiji asalna di di 6.39pm. Manéhna robah nu sirens dina jeung rushes leuwih ka 245 Laurel jalan, wangunan midsize susun. Aya hiji kenop orok ditinggalkeun di pakarangan hareup. A man ngagem panganten awewe tina Chucky peeps baju kaluar doorway diangkat jadi McKennedy, 24, rushes upstairs.

Sababaraha lalaki ti departemen seuneu lokal jeung departemén EMT geus aya, hovering kira-kira awak sahingga bisa hirup kalawan teu nyawaan tina man 31 taun heubeul di lantai ruang tamu di baseuh T-shirt soaking jeung jeans. Ieu kaayaan McKennedy, 24, geus ngaliwatan puluhan kali saprak manéhna ngagabung gaya Juli pamungkas.

"Larry! Larry! Cicing jeung urang!"Yells Justin Chase, a medic Manchester EMT. Manéhna injects naloxone, a nginum obat anu reverses efek tina opioids, up irung Larry sacara.

awakna shakes jeung panon-Na pop kabuka. "Kumaha kabarna?"Manéhna nanyakeun, tanpa blinking.

Larry satuju pikeun pindah ka kamar darurat di Rumah Sakit Elliot, tapi bakal sababaraha minggu saméméh hasil test nangtukeun kahayang ngarah ka overdose-Na. Ieu kahiji kalina manéhna dipigawé anu, manéhna ngabejaan McKennedy saterusna peuting nu. Biasana manéhna injects antara dua jeung tilu gram heroin sapoé; nu peuting manéhna ngan nyandak .2 gram, atawa "pensil". Manéhna teu yakin lamun manéhna overdosed alatan manéhna leungit kasabaran-Na - manéhna nyebutkeun manéhna geus beresih for teu saukur leuwih dua bulan - atawa lamun ieu laced jeung fentanyl.

Nurutkeun Administrasi Narkoba penegak, fentanyl nyaeta opioid sintétik 100 kali leuwih kuat batan morfin, jeung 30-50 kali leuwih kuat batan heroin.

"Fentanyl naon anu killing warga urang,"Ceuk Manchester kapala pulisi Nick Willard dina kasaksian saméméh Kongrés minggu pamungkas.

Dina 2013, kota Manchester geus 14 overdoses fatal, 7% nu aub korban jeung fentanyl dina sistim maranéhanana, nurutkeun Willard. Dina 2015, 69 jalma fatally overdosed, 68% saha geus dicokot fentanyl.

Statistik state nu teu leuwih cheery. Pajabat di kantor tina examiner médis kapala di New Hampshire nyebutkeun maranéhanana geus can narima hasil uji ti 36 disangka overdoses, tapi geus diitung 399 fatal korban overdose jadi jauh, leuwih ti dua per tilu saha maot jeung fentanyl dina sistim maranéhanana.

"Hayu urang teu suka Mario Teguh tatali,"Ceuk Willard ti kantor di Manchester, ngabandingkeun dealers heroin motong supply maranéhanana jeung kapala famed. "Ieu guys nu ngan ngalungkeun dina mixer a. Anjeun bisa meunangkeun bag nu sampurna jeung hiji no akang maot ti dinya. Anjeun oge bisa meunangkeun tas [éta] fentanyl lempeng jeung nu bakal maehan anjeun. "

Willard ceuk nu salila razia anyar di Manchester, manéhna manggihan hiji dealer Pergaulan fentanyl jeung protéin whey. Dina nyeureud sejen anu dipingpin ka rebutan dina Lawrence, Massachusetts, dealer ieu disangka Pergaulan heroin jeung fentanyl dina Blénder pawon.

Pikeun bagian paling, Said Willard, carita dipake opiate di Manchester nuturkeun pola sarua jeung sesa nagara. krisis ieu ushered dina ku kebangkitan panawar nyeri resép kawas OxyContin. Addicts néangan hiji luhur murah remen tos ka leuwih bahaya, can nyata murah, heroin.

Titik balik, manéhna nyebutkeun, kajadian sometime sanggeus 2010, lamun Purdue Farmer dirobah nginum obat pikeun nyieun eta leuwih hésé tamper jeung tur meunangkeun luhur. Suppliers di Mexico éta gancang tetep nepi ka pasar burgeoning, jeung addicts di Manchester, nu sits deukeut Interstate 93, rute 3, rute 81, jeung Rute 9, geus aya masalah ngetok kana supply nu.

phials Fentanyl Citrate phialsEX7TW8 Fentanyl Citrate
Fentanyl 'téh naon anu killing warga urang', nyebutkeun Kapolsek Manchester sacara. Photograph: Alamy

Pikeun nyieun urusan parah keur Manchester, agén Dea Tim Desmond nyebutkeun kecerdasan nunjukkeun yén cartels Mexican, Husus El Chapo sacara Sinaloa cartel, geus ngaronjat produksi poppy 50% saprak taun ka tukang jeung geus targeting kalér-wétan.

Fentanyl munggaran dimekarkeun dina 1960-an salaku ubar keur ngabius umum, jeung masih rutin dikaluarkeun ku dokter, biasana dina bentuk lozenges jeung patches, remen pikeun penderita kanker.

Addicts geus manggihan cara pikeun nyiksa bentuk resép tamba, ku nyusu dina patches, salaku conto. Tapi leuwih anyar, cartels Mexican geus diajar kumaha carana sangkan fentanyl sorangan ku importing bahan kimia perlu ti China, terus nyalurkeun produk sakuliah wates jeung asup pikeun sistim jalan raya interstate, ceuk Desmond.

Amérika Sarikat geus miboga masalah fentanyl saméméh. Antawis 2005 jeung 2007, langkung ti 1,000 urang maot ti ubar, lolobana aya dina midwest nu. Nurutkeun siaran pers ti Dea, sakabéh maotna maranéhanana bisa disusud ka lab single di Mexico. Sakali Dea Cicing turun lab nu, wabah fentanyl dieureunkeun teuing.

waktu ieu kira-kira, nu Dea tacan sasaran a lab single di Mexico tanggung jawab wabah di New England, ceuk Desmond. tibatan, agén féderal jeung polisi lokal nu targeting dealers wewengkon. "Sok we kudu ngamimitian di handapeun ranté dahareun dina raraga indit nepi tangga nu,"Cenahna.

dina Manchester, Willard berpungsi ka ngabasmi wabah ti taneuh nepi. Lamun manéhna jadi kapala dina usum panas taun pamungkas, manéhna ngancik leuwih unit ubar-Na, jeung maréntahkeun detectives ditewak dealers gancang pikeun meunangkeun eta off jalan, tinimbang ngadagoan ngawangun hiji pasualan leuwih jero atawa digawé nepi ka garis supply.

Manéhna ogé digawé ngawangun nagara jeung féderal gaya tugas, disebut granit Hammer, nu mimiti September pamungkas; sajauh ieu, manéhna nyebutkeun, unit geus dijieun 77 arrests. Manéhna ogé geus disebut pikeun kanaékan pangrojong state keur klinik recovery.

McKennedy direspon ka dua leuwih overdose asup peuting nu. Kahiji ieu man di 20s ahir-Na ngaranna Mark, anu diliwatan kaluar dina tempat kukumbah otomatis kalayan hiji jarum dina panangan-Na jeung hiji full, jeung siap pikeun indit. Mark ieu kurang daék marengan nu EMTs ka rumah sakit.

"Ulah hayang maot?"Ditanya Chase.

"Saha fuck bakal hayang hirup dina kahirupan ieu?"Pernyataan Mark sacara, Said Chase, nyaéta ideation suicidal, nu hartina EMTs diwajibkeun pikeun nyokot manéhna ka rumah sakit anyways. Dina rumah sakit, Mark nanya McKennedy keur heroin-Na deui.

Sauran salajengna ieu keur awewe di 30s awal nya. Fajar Marie overdosed di apartemen babaturan urang. Butuh waktu dua dosis tina naloxone ka nyegerkeun nya. babaturan nya boga anak dua. Maranéhanana practiced éjahan kaluar hurup dina buku ngawarnaan di kamar gigireun panto.

perwira sejen direspon ka telepon overdose kaopat bari McKennedy mantuan EMTs hadir ka hiji mikaresep anu usaha nyokot hirupna sorangan jeung péso dapur. Manéhna dipikawanoh McKennedy ti overdose saméméhna. "Poé séjénna di paradise,"Cenah salaku patugas walked ngaliwatan panto.

Dina hiji momen tenang, McKennedy ditulungan Officer Mark Aquino jeung eureun lalu lintas. Aquino nyaeta ahli pangakuan ubar. Hayu urang meunang leuwih hésé ngakuan addicts, cenah. Heroin gampang pikeun ngadeteksi, murid pamaké meunangkeun leutik jeung pin kawas. "Fentanyl teu ngawatesan murid,"Cenahna. "Maranéhanana unggeuk gantina,"Paparna, muterna gado ka dada-Na.

di 10.30, McKennedy balik ka departemen ka eusian kaluar paperwork akuntansi pikeun télépon. Lain "konsisten" shift di Manchester, manéhna menyimpulkan. "Euweuh kaluar ti biasa."

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

41754 4