Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “mummy Mesir emerges ti Coffin pikeun kahiji kalina dina 2,300 taun” ditulis ku Alan Yuhas di New York, pikeun theguardian.com dina Jumaah 12 Désémber 2014 05.00 UTC

A mummy mecenghul ti Coffin anak pikeun kahiji kalina dina 2,300 taun saminggu sanggeusna sababaraha moments tense salaku élmuwan diangkat tutup kai.

awak, sacara saksama ditarik ti kotak kuna ku conservator JP Brown jeung tilu élmuwan séjén di Lapang Museum Chicago, belonged ka budak Mesir 14 taun heubeul ngaranna Minirdis. Brown sareng kolega-Na bakal bisa dipaké dina mummy jeung Coffin ka ngalereskeun karuksakan jeung nyaimbangkeun eta kanggo pintonan jeung perjalanan ka hiji pameran upcoming.

"Ieu pembuatan cukup saraf,"Brown ngawartoskeun Guardian, recalling kumaha timnya dipaké an Lawu logam elaborate angkat si Udung minangka salah sapotong. "Jeung ngajadikeun hiji deui saraf lamun hiji berpungsi jeung sésa-sésa manusa,"Cenahna, "Jeung sabab meunang ngora nya meunang leuwih mangaruhan. Anjeun nyadar ieu hirup jalma nu neukteuk pondok. "

mummy Mesir
JP Brown jeung timnya photograph nu backside awak mummified of Minirdis, budak Mesir 14 taun heubeul anu ieu putra imam a. Photograph: Charles Rex Arbogast / AP

Hiji prasasti dina Coffin ngaranna Minirdis salaku putra hiji imam ti Min, hiji dewa kasuburan Mesir puseur. awak Minirdis 'kapanggih dina ahir abad ka-19 di situs astana badag sapanjang Nil deukeut kota Akhmin, mana loba mummies dina pintonan di AS asalna ti.

Kungsi manéhna cicing, Minirdis dipikaresep geus tangtu imam a, Brown ceuk.

Mummification ieu lolobana for " 10 percenters "Mesir kuna, Brown ceuk, saperti imam, kulawarga maranéhanana, nu karajaan kulawarga jeung functionaries pangdeukeutna nu royals '. Coffin Minirdis 'anjog di Museum Lapang dina taun 1920an.

Manéh x-sinar tina awak leutik di hiji Coffin oversized, panalungtik di mimiti mikir awak belonged ka awewe. Saterusna CT neang wangsit "a sirit definite", Brown ceuk, nu réngsé kabingungan maranéhanana ngeunaan ngaran jalu dina Coffin nu. Sanajan élmuwan teu nyaho kumaha Minirdis maot, nembongan Coffin ieu dijieun pikeun sawawa jeung repurposed lamun budak perished.

mummy Mesir
Nu Mesir Dewi Nut, nu ditarjamahkeun ka langit, ieu dicét dina handapeun Coffin tina Minirdis. Photograph: Charles Rex Arbogast / AP

Lamun nyoplokkeun tutup, tim takwa sakabeh Coffin bakal tumiba eta; ayeuna, Brown sareng kolega-Na nyanghareupan tangtangan tina conserving boh awak jeung Coffin. Maranéhanana baris sungsi ngaliwatan kabéh lebu di Coffin ka - sababaraha kai, sababaraha wrappings, sababaraha manusa - sareng ngawitan karya hipu tina putting eta sadayana babarengan. "Lamun Anjeun nyandak hiji teka Kooperatif Tipe Jigsaw jeung twisted eta jeung tore eta terus kenca eta kanggo 2,300 taun, nu dasarna naon keur urang ngalakonan dieu,"Ceuk Brown.

Nu conservators bakal nyoba make salaku loba bahan asli mungkin, jeung Brown ceuk nu mana wae nu bahan modern maranehna make bakal teu ngan awét tapi "karunya" ka métode Mesir kuna. Maranéhanana baris rewrap tetep dina gaya Mesir kuna tur malikkeun bit pegat tina layon.

Nu mummy sacara shroud jeung gilded mask ruksak salila astana jeung leuwih taun, jeung mangrupakeun salah sahiji tantangan pangbadagna konservasi. "Unggal obyek sacara éféktif unik,"Ceuk Brown, jeung "sagala rupa tradisi nu beda-beda craftsmanship nu mekar leuwih rébuan taun".

Jeung jadi sababaraha mummies sakuliah dunya, ahli jeung pangalaman conserving tetep rapuh komo rarer jeung karya conservators 'blends panalungtikan, pelestarian jeung arkeologi. Museum Lapang dibawa Mimi Leveque ti Museum Peabody Essex pikeun mantuan Brown, anu ceuk ieu Coffin kadua-Na tapi mummy kahijina.

pameran, "Mummies: Gambar tina alam baka ", bakal mintonkeun leuwih ti 20 mummies jeung puluhan artefak, sarta diperkirakeun ngarambat ka Sajarah Alam Museum of Los Angeles jeung Denver Museum of Alam jeung Élmu dina sababaraha taun ka hareup.

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Dimuat via Wali News Feed plugin WordPress.

25263 0