Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Sugan rumaja geus spérma genetik lemah?” ditulis ku Rifky Devlin, élmu correspondent, pikeun theguardian.com Rebo 18 Pébruari 2015 06.01 UTC

Budak lalaki rumaja nu geus boga nyatu salempang ngeunaan: spot, katresna jeung ukuran "hal" maranéhanana, salaku Adrian Rame bisa jadi geus nunda eta. Teu masalah ngabogaan spérma rumaja genetik lemah bener perlu ditambahkeun ka daptar ieu?

Élmuwan di Universitas Cambridge geus ngusulkeun ieu kasus sanggeus mawa kaluar hiji ulikan nu ngawengku leuwih ti 24,000 bapa jeung anak maranéhanana. Analisis fokus kana béda genetik leutik antara kolot jeung turunan, nu dianggap bisa disababkeun ku nyalin kasalahan dina endog atawa spérma sél.

Ulikan nembongkeun yen, rata-rata, founding maot dina sahenteuna genep kali salaku loba mutations ieu pikeun barudak maranéhanana salaku ibu ibu. Ieu nunjukkeun DNA spérma nyaeta réplikasi kurang satia tina runtuyan genetik bapa urang, biasana sabab sél spérma geus undergone leuwih bagean ti sél endog bikangna ku waktu konsepsi lumangsung.

Nu ngaku leuwih keuna - jeung hiji nu meunang paling perhatian - nyaeta laju kasalahan dina sél spérma of budak lalaki rumaja nyaéta ngeunaan 30% leuwih luhur ti nu keur lalaki ngora.

Para panalungtik nyebutkeun ieu bisa ngajelaskeun naha anak founding rumaja boga résiko luhur pikeun gangguan saperti autisme, schizophrenia jeung spina bifida.

Ngarang kertas sacara, Petrus Forster, ceuk: "Anak ti budak lalaki 15 taun heubeul geus ngeunaan 30% leuwih mutations ti bani lalaki ngora. Ieu sebaran J ngawangun. "

Hal ieu sigana ieu tarjamah ka risiko defects lahir kira-kira 2% keur budak rumaja, dibandingkeun jeung hiji risiko rata-rata 1.5%, cenah.

Forster ceuk: "Bisa jadi yén sakabeh sistim produksi spérma leuwih kasalahan rawan di mimiti ... anu wae euy teu dioptimalkeun sanesna."

Cenah eta teori komo sempet ditanya ide, ku wartawan séjén, lamun budak lalaki rumaja masturbated leuwih, maranéhanana bisa jadi tiasa dianggo jalan ngaliwatan ieu "suboptimal" periode leuwih cepet.

Saméméh rumaja heed saran ieu (teu maranéhanana geus bakti loba cukup waktu ka aktivitas ieu?), éta patut nempo kertas sorangan, di Royal Society Journal Proceedings B.

Hal aneh nyaeta henteuna lengkep kurva J ngawangun. Di dieu nu grafik, nu Sigana mah hiji garis lempeng ka kuring.

Ongkos mutasi Germline STR pikeun founding jeung ibu
Ongkos mutasi Germline STR pikeun founding jeung ibu. Photograph: Proceedings tina Royal Society

 

Memang bener yén titik data keur budak rumaja bisa mintonkeun sajumlah rada leuwih luhur mutations ti eta pikeun 20- ka 30 taun range umur, tapi tetep mucunghul ka tumpang tindih jeung 95% interval kapercayaan keur trend linear. Abdi teu bisa nempo alesan nu mana wae pikeun disimpulkeun yen "sél germ of budak lalaki rumaja nu iwal ti kana aturan sepuh", salaku pangarang teu.

Lamun anjeun bade turun rute nu, Anjeun bisa oge heran naha spérma mana bit hiji dodgy di 30, tapi lajeng recovers deui jeung pendekatan umur tengah, sabab sigana aya hiji Spike dina 30-35 kategori. A katerangan sederhana nyaeta data kasebut kakara bit hiji ribut.

Allan Pacey, profésor andrology di Universitas Sheffield, satuju: "Ieu teu make akal pikiran kuring. Kuring teu nempo hubungan J ngawangun jeung, dina jihat biologi, Kuring teu bisa mikir tina sagala hal anu bakal ngajelaskeun hal eta. "

Forster nunjuk ka sababaraha studi populasi, nu hint nu founding rumaja bisa jadi leuwih gampang boga budak jeung sagala rupa gangguan. Tapi éta téh hésé nyebutkeun naha hasil saperti numbu ka jadi sabab genetik langsung atawa faktor sosial jeung lingkungan. Kanggo abdi, ieu studydoes panganyarna teu loba pikeun ngabéréskeun masalah. Salaku Pacey nyimpen eta: "Kuring mah henteu ningali nu mana wae nu patalina jeung masalah gede keur dads rumaja."

Jeung pikeun jalma budak lalaki rumaja anu teu dads, aya alesan meureun séjén ngadagoan nepi ka 20s maranéhna pikeun naek kapal dina fatherhood.

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Dimuat via Wali News Feed plugin WordPress.

26991 0