Bisa mantuan kuring milih hiji laptop murah?

Can you help me choose a cheap laptop?

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Bisa mantuan kuring milih hiji laptop murah?” ditulis ku Jack Schofield, pikeun theguardian.com dina Kemis 16 Juli 2015 11.15 UTC


Sababaraha taun ka tukang, komputer mah dibungkus nepi, jadi kuring dibikeun sadayana mah hayang hiji teuas drive luar jeung meunang leupas tina eta. Kuring boga smartphone pikeun hal dasar kawas browsing web jeung surelek mariksa, jeung lain nanaon kuring kantor pikeun perpustakaan lokal jeung iteuk USB. Hayu urang disimpen kuring cukup bit teu ngabogaan sambungan internet (jeung pakait line telepon) leuwih tilu taun. Kitu cenah, Kaula hankering pikeun laptop, tapi kuring teu nyaho ti mana ngamimitian: éta 10 taun saprak kuring pamungkas meuli komputer!

Kuring remen hiji hal anu ukuran alus pikeun Ngadu a / tabel laci bedside (Kami dina datar jeung gudang nyaeta premium). Kuring hayang ngajalankeun Microsoft Word (Mah kawas fitur fancy), Excel jeung macros (Diusahakeun mah docs Google tapi cadar Kaula gawé bareng anu gede teuing / canggih for eta), barang web — nu browsing biasa, YouTube, blogging jsb — jeung musik. Abdi bogoh CD, tapi hiji CD / DVD player luar hal mah geus dianggap. perhitungan balanja? Kuring tos no pamanggih, tapi teu beban. Katie

Anjeun geus meunang waktu nu sae pikeun meuli, sabab laptop Windows anu murah di momen. Penjualan anu turun dibandingkeun jeung taun ka tukang, lamun maranéhanana boosted ku urang ngaganti PCS ngajalankeun Windows XP, jeung geus salajengna depresi ku jelema nungguan peluncuran Windows 10 dina 29 Juli. Pabrik jeung retailers nu kitu getol mupus stock heubeul.

Dinten, laptop Windows ngamimitian kira-kira £ 159,99, jeung anjeun bisa meunangkeun mesin akal pikeun £ 200 nepi ka £ 400. Kuring ngaharepkeun anjeun spent leuwih dékade katukang, meureun ti £ 650 ka £ 1.500. (nu Désémber 2005 isu PC majalah Pro kungsi test group of "nawar" notebooks di £ 799.)

Sakur Windows 8.1 laptop Anjeun meuli ayeuna bakal meunang bebas "di tempat" pamutahiran ka Windows 10, nu kudu ninggalkeun program jeung data gembleng.

ukuran layar jeung CD

Laptop nu pas dina handbags has geus 10in ka layar 12in, bari laci méja bedside meureun bakal ngatur layar 13.3in (tambang teu). Tapi, nu leutik layar, nu leutik téks (lamun urang nganggap resolusi layar 1366 x 768 piksel, nu format nu paling umum pikeun laptop murah). Saprak Anjeun hoyong ngajalankeun spreadsheets badag, I reckon 11.6in nyaéta minimum praktis jeung 13.3in bakal leuwih alus.

Lamun bakal milih layar 13.3in, mangka Dell XPS 13 (2015) nyaeta ngan hiji kamungkinan pas dina loba handbags, tapi kaluar range harga Anjeun.

Sababaraha lamun nu mana wae laptop leutik geus diwangun-di CD-ROM atawa DVD drive, nu ilahar di laptop jeung layar 15.6in. Maranéhanana teuing badag sarta beurat teuing pikeun handbags, jeung bisa jadi badag teuing keur laci méja bedside. Tapi, aya nyatu luar panulis CD / DVD nu bisa nyolok kana port USB keur £ 10 nepi ka £ 25. Anjeun bisa maké panulis DVD ka kaduruk sababaraha Cakram recovery Windows jeung nyieun cadangan tambahan, ogé musik muter jeung pilem.

Mariksa nu specs

laptop murah dinten ieu geus prosesor Intel Celeron N28xx rélatif slow, nu panggancangna nyaéta N2840. Kisaran Pentium N35xx nawarkeun pamutahiran worthwhile jeung, deui, nu N3540 nyaéta panggancangna. Nu Intel Atom Z3795 nyaeta pilihan séjén, jeung asalna antara N3510 jeung N3520. Sakur ieu bakal ngajalankeun Microsoft Word, tapi bisa bajoang jeung spreadsheets badag di Excel. Ku kituna jenis pakasaban, eta bakal leuwih alus pikeun lengkah nepi ka hiji Intel Core i3 atawa i5 processor.

Celeron jeung Pentium nu ngan saukur merek. Architecturally, chip ieu atom Silvermont (Bay Trail) desain.

NoteBookCheck sacara Babandingan prosesor Mobile (tolok ukur CPU) nyaeta cara gede pikeun ngabandingkeun speeds processor. Ulah nyusahkeun jeung skor, ngan milarian nomer kode nempo mana chip nangtung di tabel. Lamun Anjeun oge kasampak nepi chip dina PC Anjeun pake di karya (milarian Sejenna System) nu bakal mere Anjeun sababaraha pamanggih tina speeds relatif.

Nu laptop cheapest geus 2GB memori, nu cukup keur dipake cahaya jeung Windows 8.1 jeung 10, tapi 4GB téh écés leuwih alus.

Nu laptop cheapest geus 32GB gudang, which is basically an eMMC Flash memory chip soldered to the motherboard. Subtract the space used by Microsoft Windows and its recovery partition, and there’s very little left for your data. Laptops like this are usable if they have a slot for a 32GB or 64GB SD/microSD memory card, or you can save files directly to the free online storage in Microsoft OneDrive.

Better laptops may have faster but more expensive 128GB or 256GB SSDs (solid state drives). Tapi, if you want to store music and movies on your laptop, you might be better off with a traditional 500GB hard drive. Your laptop will be less responsive, but it will hold a lot more.

Screens and keyboards

The dramatic fall in laptop prices from £2,000 to £200 is not just down to cheaper chips. Manufacturers are also using cheaper keyboards, cheaper screens, and cheaper plastic cases. Sakumaha biasa, anjeun meunang naon mayar. If possible, visit the computer departments of John Lewis, PC World and similar shops to see the screens and try the keyboards.

It’s tempting to read the specs and go for the cheapest option. Tapi, if you see PCs side by side, you may decide that it’s worth paying a bit more for a richer, brighter screen, a more responsive keyboard, and a more solid case.

I’d guess that you will turn out to be a fairly light laptop user – you’ve developed different habits while not having one – and a careful one. Upami kitu, a cheapish laptop should be fine. The sort of person who has a heavy workload and tends not to look after things should buy something more robust, and therefore more expensive.

A short shortlist

di £169.99 atawa £179.99, the Lenovo Flex 10 looks like a “best buy” at the moment, though it’s currently sold out at Amazon.co.uk. It has a 2.16GHz Celeron N2840 processor, but unlike most cheap laptops, it has 4GB of memory and a 320GB hard drive. I used a Flex 10 with a faster N3510 processor and thought the screen quality was above average for the price. Oge, it seemed quite well made.

The Lenovo Flex 10 wins on portability – it easily fits my wife’s handbags – but I think you will find the screen a bit too small. Tapi, if you like the style, you can get a red Lenovo Flex 2 14 with a 14in touch screen, processor i3-4030 Core, 4GB memori jeung 500GB teuas drive pikeun £ 349,99. Nu 1.9kg Flex 14 bakal overstrain Ngadu tapi bisa cocog laci Anjeun.

rival utama The Flex 10 urang téh HP Populated place 11, nu sadia di biru atawa magénta keur £ 159,99. Ieu mangrupa mesin minimum-Spesifikasina - N2840, 2GB, 32GB eMMC - tapi pembeli sigana suka pisan. Sakumaha ngaranna nunjukkeun, eta boga layar 11.6in. Aya ogé walungan leutik 13 jeung spésifikasi sarua tapi layar 13.3in keur £ 229,95.

Tapi, Jigana Anjeun kukituna jadi leuwih alus off meuli hiji 11.6in Acer E3-112 (N2840, 4GB, 500GB) keur £ 219,99 atawa, preferably, a-layar toél Acer Aspire V3 (N3540, 4GB, 500GB) keur £ 249,99.

alternatif sejen nyaeta touch-layar 11.6in Asus VivoBook X200CA kalawan Intel Celeron 1007U, 4GB memori jeung 500GB teuas drive. Ieu mangrupakeun rarancang kolot, sanajan Anjeun oge bisa ngomong geus ngadeg tes waktu. (Hayu urang diturunkeun ti Asus S200E, nu kuring liked pisan.)

Lamun mutuskeun pikeun Santika kaluar, aya kavling variasi dina Yoga Lenovo 2 desain touch-layar convertible jeung layar 11.6in jeung 13.3in. Nu Lenovo Yoga 2 11 dimimitian kira-kira £ 389,99 (N3520, 4GB, 500GB), atawa Anjeun bisa balik pikeun model pérak jeung layar 13.3in keur £ 429,95 (core i3-4030U, 4GB, 8GB + 500GB). Nyaeta pisan? Anjeun bisa méakkeun leuwih dina tablet atawa smartphone.

Geus meunang Patarosan lain keur Jack? Surélék ka Ask.Jack@theguardian.com

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Dimuat via Wali News Feed plugin WordPress.