Kangker payudara Tumuwuh Cell Halted ku osteoporosis Narkoba

Breast Cancer Cell Growth Halted by Osteoporosis Drug

A sidang di mencit geus dipintonkeun nu denosumab ubar bisa jadi perlakuan kanker payudara preventative for awewe jeung mutations gene BRCA1


Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “tumuwuhna sél kanker payudara halted ku ubar osteoporosis, nempokeun ulikan” ditulis ku Ian Sampel editor Science, pikeun The Guardian dina Senén 20 Juni 2016 15.40 UTC

Awewe anu boga résiko luhur kanker payudara bisa kauntungan ti ubar nu geus prescribed pikeun ngubaran leungitna tulang dina umur kolot, nurutkeun élmuwan di Australia.

Panalungtik manggihan yén ubar osteoporosis, denosumab, bisa halt tumuwuhna sél nu méré naékna tumor payudara di awewe nu risiko panyakit nyaeta gede alatan mutations dina BRCA1 gene disebut.

Padahal ngajangjikeun, karya téh di hiji panggung awal jeung hasil gleaned jadi jauh ti tes lab dina mencit jeung jaringan dada kudu dihasilkeun dina percobaan manusa gede saméméh ubar bisa dianggap salaku perlakuan preventative.

BRCA1 jeung BRCA2 gén Sehat mantuan DNA perbaikan awak ruksak. Tapi lamun boh gén ieu mutated, résiko dada jeung indung kangker bisa naek steeply. Ngeunaan satengah awéwé anu inherit a mutasi ngabahayakeun di BRCA1 atawa BRCA2 bakal ngamekarkeun kanker payudara ku umur 70.

Awewe anu manggihan maranéhanana mawa mutations BRCA ngabahayakeun bisa milih pikeun bedah preventative nyabut breasts maranéhanana, atawa geus screening leuwih intensif pikeun tumor. "Kami éta kabetot dina manggihan hiji pilihan alternation, pendekatan non-bedah for ieu awewe,"Ceuk Emma Nolan di Walter jeung Eliza Hall Institute of Research Médis dina Victoria.

Nu élmuwan dianalisis jaringan payudara nyumbang ti hiji awewe didiagnosis jeung mutations BRCA1. ti ieu, maranehna papisah gugus nu béda sél nu tumuwuh gancang jeung mucunghul jadi prékursor of tumor payudara.

ujian salajengna sél wangsit nu dibawa a kamajuan protéin dina beungeut cai, disebut RANK1. Protéin sarua sasaran ku denosumab, nu geus dipaké pikeun ngubaran osteoporosis jeung dada kanker anu sumebar ka tulang.

Dina tes lab dilaporkeun dina jurnal alam Kedokteran, denosumab diblokir tumuwuhna sél prékursor kanker jeung slowed tumuwuhna tumor dina mencit jawa ngamekarkeun kanker payudara.

"Kami pohara gumbira ku papanggihan ieu sabab hartina urang geus kapanggih strategi nu bisa jadi mangpaat pikeun nyegah kanker payudara di awewe risiko pohara luhur, utamana operator BRCA1 mutasi,"Ceuk Geoff Lindeman, a oncologist médis di Melbourne Rumah Sakit Royal. Cenah sidang klinis ka assess ubar di penderita geus dimimitian.

Emma Smith di Kangker Research UK ceuk: "Wawasan kana molekul ngabalukarkeun tumuwuhna tumor di awewe jeung gén BRCA1 faulty bisa ngakibatkeun perlakuan anyar ngurangan résiko ngembang kanker payudara, méré pilihan séjén pikeun nurunkeun résiko maranéhanana ieu awewe. Tapi ulikan ieu dilumangsungkeun dina mencit jeung dina sél di lab, jadi we teu nyaho kumaha éféktif pendekatan ieu bisa jadi di ngurangan résiko kangker payudara di awewe, atawa kumaha compares jeung pilihan pikeun pencegahan anu geus sadia. "

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Artikel nu patali