Brain susuk Ngabantu Paralysed Man

Brain Implant Helps Paralysed Man

Pioneering bypass neural ngamungkinkeun chip dina uteuk pikeun ngirim sinyal ka otot dina pigeulang jeung ramo, sahingga mungkin gesek kartu jeung muter Gitar Pahlawan


Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “susuk Brain mantuan man lumpuh meunangkeun deui kontrol parsial leungeun-Na” ditulis ku Ian Sampel editor Science, pikeun theguardian.com Rebo 13th April 2016 17.00 UTC

A man 24 taun heubeul anu lumpuh dina kacilakaan genep taun ka tukang geus regained sababaraha kadali leungeun-Na maké susuk nu ngirimkeun sinyal ti uteuk nya langsung ka otot nu pindah pigeulang jeung ramo-Na.

Dipikawanoh minangka bypass neural, susuk nu ngamungkinkeun Ian Burkhart ka gesek kartu kiridit, ulin kaulinan video, gitar Pahlawan, jeung ngalakukeun lampah saperti picking nepi botol jeung tuang eusi, nyekel telepon ka ceuli-Na, jeung aduk cup a. Manéhna nyaéta jelema kahiji anu kauntungan ti téknologi.

Burkhart, ti Dublin, Ohio, ieu dina libur basisir ngagungkeun ahir taun kahiji di kuliah sabot dived kana gelombang nu kasusun loba di manéhna onto hiji sandbar disumputkeun. manéhna 19, pisan independent, jeung geus kungsi dianggap nu kacilakaan saperti bisa nyerang manehna turun.

Gaya dampak snapped beuheung Burkhart nu aya di tingkat C5. Manéhna masih bisa pindah leungeun ka extent sababaraha, tapi leungeun jeung suku-Na éta gunana. Friends ditarik manéhna kaluar ti cai sarta digedékeun alarm. ku kasempetan, an off-kawajiban nu paehan seuneu ieu dina basisir jeung disebut paramedics.

Burkhart geus terapi pikeun tatu jeung tim dokter di Ohio State University. Ti mimiti, manéhna harepanana nu kamajuan dina puseuran téhnologi médis bakal ngaronjatkeun kualitas-Na hirup. Manéhna ka tim manéhna museurkeun panalungtikan jeung daék nyokot bagian dina percobaan téknologi anyar.

Para panalungtik Ohio meunang leungeun maranéhna dina bypass neural dimekarkeun ku amal disebut Battelle jeung ditawarkeun Burkhart kasempetan boga susuk dipasangan. "Nu ieu Patarosan juta dollar: anjeun hayang boga bedah otak atawa hiji hal anu teu meunang kauntungan anjeun. Aya loba resiko,"Ceuk Burkhart. "Ieu pasti hal Kuring kungsi mertimbangkeun keur cukup sababaraha waktu. Tapi sanggeus pasamoan sareng sadaya tim jeung dulur aub, Mah emang ieu mah di leungeun alus. "

Manéhna indit ka payun jeung surgeons duly dipasangan a chip komputer leutik kana cortex motor otak-Na. Ieuh, chip nu ngajemput sinyal listrik ti bagian cortex motor nu ngatur gerak leungeun.

A chip leutik di cortex motor otak nyokot sinyal listrik nu ngatur gerak leungeun.
A husus dijieun leungeun baju dina leungeun narima sinyal ti chip leutik di cortex motor otak nu nyandak gerakan leungeun. Photograph: Ohio State University Wexner Médis Center / Batelle

Nu fuzz aktivitas uteuk téh fed kana hiji komputer jeung dirobah jadi pulsa listrik anu jalan gede ari tulang tonggong tatu jeung nyambung ka leungeun baju nu Burkhart ageman dina leungeun-Na. ti aya, 130 éléktroda ngirim pulsa ngaliwatan kulit ka otot handapeun, mana maranéhanana ngadalikeun pigeulang jeung gerakan ramo komo misah. Pola tina sinyal nu katala ka ngahasilkeun gerakan Burkhart nyangka ngeunaan nyieun.

Butuh waktu pikeun diajar kumaha carana make alat. di luhur 15 bulan, Burkhart spent nepi ka tilu sesi saminggu diajar kumaha ngadalikeun gerakan leungeun-Na.

"Mimitina urang kukituna ulah sési pondok jeung Abdi ngarasa mental fatigued jeung exhausted, kawas Abdi geus dina ujian genep atawa tujuh jam. keur 19 taun hirup mah nyandak eta for teu dibales: Jigana jeung ramo mah pindah. Tapi kalayan beuki loba prakték eta jadi loba gampang. Ieu alam kadua. "

"Nu kahiji kalina kuring pindah leungeun mah, Kuring kungsi nu surem harepan nyaho yén ieu téh hiji hal anu urang gawe, Kuring bakal bisa make leungeun deui. Ayeuna, éta ngan dina setting klinis, tapi cukup urang gawe dina eta, jeung cukup perhatian, bisa jadi hiji hal mah bisa maké luar rumah sakit, di imah mah di luar imah mah, jeung bener ngaronjatkeun kualitas hirup mah,"Cenahna.

Burkhart dipigawé nu gerakan kahiji ngagunakeun pikiran sorangan di 2014, tapi saprak geus diajar lampah leuwih kompleks jeung kontrol leuwih hade leuwih leungeun jeung ramo-Na. Wincik hasil panganyarna nu dimuat dina alam.

software Special sanggup dikodekeun pikiran Burkhart sarta ngarobah kana sinyal listrik di leungeun-Na, bypassing saraf ruksak di tulang tonggong nya

"Ieu hiji moment endah pisan pikeun tim,"Ceuk Ali Rezai, a neurosurgeon di Wexner Médis Center Ohio State sacara, recalling gerakan leungeun kahiji Burkhart sacara. Tapi dina waktu, kontrol-Na diidinan pikeun gerakan dasar ngan. "A sababaraha detik sanggeus kaheranan nu, urang ceuk OK, urang boga leuwih karya ulah di dieu. "Tim diatur pikeun berpungsi dina ngarobah nu gerakan kasar kana hade, lampah dipake.

Chad Button, anu mantuan nyieun alat, ceuk pangajaran ditandaan kahiji kalina jalma hirup jeung paralisis geus regained gerakan ngagunakeun sinyal kacatet ti jero uteuk. "Urang mikir ieu mangrupakeun hasil penting sakumaha nu ayeuna urang coba jeung rarata jalan pikeun penderita séjén di mangsa nu bakal datang, teu ngan maranéhanana jeung tatu tulang tonggong, tapi ogé maranéhanana anu geus ngalaman stroke a, jeung tatu otak berpotensi komo traumatis,"Cenahna.

"Urang éta teu yakin lamun ieu bakal mungkin,"Button ditambahkeun. "Teu ngan éta urang bisa manggihan eta sinyal dina uteuk jeung decipher sahijina keur gerakan ramo individu, tapi urang éta sanggup numbu sinyal maranéhanana ka otot Ian jeung ngidinan nu jenis gerakan jadi regained. Ieu penting pikeun kagiatan sapopoé, saperti dahar, jeung ngabogaan sabar bisa makekeun baju sorangan. "

Para panalungtik ayeuna nempo hiji host tina kamajuan nu kudu nyieun sistem leuwih portabel jeung mungkin maké luar rumah sakit. sinyal Brain ngajemput ku susuk bisa berpotensi dikirim nirkabel ka komputer pikeun processing, jeung saterusna ka leungeun baju leungeun ka merangsang otot. pamutahiran séjén bisa nempo leuwih éléktroda ditambahkeun ka chip uteuk, jadi sinyal leuwih halus bisa ditandaan jeung diliwatan asup pikeun otot sabar sacara.

"Sapuluh taun ka tukang urang teu bisa ngalakukeun ieu. Hayangna naon bisa urang pigawé dina 10 sejen, "ceuk Rezai.

Nick Annetta, an insinyur listrik dina tim, ceuk tim ieu dipake pikeun nyieun sistem leutik jeung dipake keur rupa-rupa lega pasien. "Ieu bisa dilarapkeun ka impairments motor séjén, teu saukur tatu ari tulang tonggong,"Cenahna. "Urang mikir ieu téh ngan awal."

Grafika

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Artikel nu patali