review TV Apple: kaopat generasi kotak streaming teu pinuh dipanggang

Apple TV review: fourth-generation streaming box is not fully baked
Gemblengna Score3
  • Nu Apple TV teu pinuh dipanggang. Bagian video nu alus teuing, tapi eusi sadia ieu konstrain di Inggris. Aplikasi musik anu goréng, aplikasi jauh teu digawe jeung bit séjén ngan teu siap.

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “review TV Apple: kaopat generasi kotak streaming teu pinuh dipanggang” ditulis ku Samuel Gibbs, pikeun theguardian.com Salasa 24th November 2015 07.00 UTC

Nu Apple TV anyar janji ka revolutionize pangalaman nempo tipi-Anjeun sareng aplikasi, iTunes jeung Siri, tapi karasaeun pisan kawas produk half-dipanggang generasi kahiji, teu hiji kaopat generasi.

kotak

TV Apple anyar leutik, kotak hideung herang nu sits dina TV Anjeun. Ieu teu cukup salaku leutik minangka TV Apple saméméhna, sabab hiji taller katilu, tapi éta ngeunaan ukuran sarua unggal kotak streaming-media sejenna sadia.

Disetél

Nyetel nepi cukup lugas. Colokkeun dina kabel listrik jeung Hook eta nepi ka TV Anjeun nganggo hiji kabel HDMI. Hiji teu disadiakeun dina kotak, ayakeun nyaéta hiji kabel Ethernet.

sedih, sanajan upami Anjeun meuli ti Apple Store, Apple TV teu datang pre-ngonpigurasi jeung Apple ID Anjeun. Amazon teu ieu jeung TV Seuneu jeung Apple kudu teuing.

Geus dua pilihan pikeun nyetel software. Anjeun tiasa make tanda iPad atawa iPhone ka setelan akun Wi-Fi jeung iTunes, atawa ku cara manual nuliskeun wincik Anjeun sareng jauh.

setelan basis jauh ieu lugas, tapi ngasupkeun téks ieu tedious. Maké iPad setelan stalled kahiji kalina hartina kuring kungsi ngamimitian sakumna deui. Tapi lamun jalan éta cukup ku hiji ketok gancang tina tablet atawa smartphone dina luhur kotak teras turutan parentah nu aya dina alat. Lima menit jeung Anjeun geus rengse.

Sakali setelan geus rengse, anjeun dina Anjeun sorangan. Aya no tutorial gancang atawa bantuan jeung aya cukup loba nyumput di balik layar. Salaku conto, ganda cara ngetok tombol "imah", nu sabenerna hiji jeung ikon layar TV dina eta, nyokot anjeun ka menu tina aktip nembe dipake jadi Anjeun bisa swap antara aktip jalan. Ieu saperti teu mirip lumangsung ka anjeun nyoba eta; Kuring teu ku kacilakaan kahiji kalina.

apal tv jauh
Bagian luhur jauh mangrupa Pad toél jeung tindakan minangka hiji tombol gede lamun dipencet. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

Spésifikasi

  • Processor: dual-core A8
  • Panyimpenan: 32 atawa 64GB
  • mamerkeun: 1080p
  • asup kaakal: Dolby Digital 7.1
  • Pakait: 10/100 Ethernet, HDMI 1.4, USB-C, ac Wi-Fi, Bluetooth 4.0
  • Dimensi: 98 x 98 x 35mm

jauh

Nu Siri Jauh téh anyar. Ieu ngabogaan touchpad di luhur nu tindakan minangka hiji tombol buta. Sesa jauh ngabogaan menu, imah jeung tombol Siri, kontrol volume jeung pause / tombol muter.

Anjeun ngecas eta jeung kabel kilat tapi adapter daya teu kaasup. Teu bisa muatan ti TV Apple tapi aya no cahya atawa nanaon dina jauh ngomong lamun eta ngecas.

Eta nyambungkeun ka Apple TV via Bluetooth jeung boga blaster IR pikeun ngadalikeun volume dina TV atawa amp, nu kudu otomatis ngan digawé, kajaba anjeun kudu ku cara manual program jadi kuring teu jeung mah Sony amp.

Swiping, swiping jeung leuwih swiping

apal tv jauh
Pikeun napigasi interface nu, gesek, milih app jeung pencét Pad touch turun ka seuneu nepi, atawa pilih eusi ti rak luhur. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

Swiping dina touchpad kurang efisien ti maké Pad arah. swipes gancang ngagulung jeung bit tina moméntum, Anjeun bisa ngetok hiji sisi atawa sejen pikeun mindahkeun hiji lengkah ditinggalkeun, bener, luhur atawa ka handap jeung pencét handap pikeun milih. Kuring terus wishing Kuring kakara bisa mencet jeung nahan tombol pikeun ngagulung ngaliwatan daptar lila.

interface geus inersia diwangun-di. Pindah jari Anjeun dina touchpad jeung hiji poster film ngalir kira-kira rada lamun kursor ieu nyangkut dina eta saméméh zips sejen off ka film saterusna sapanjang. Ieu visually menarik tapi kuring kapanggih eta teu make make telepon nu mana wae nu gampang - dina kanyataan, eta sabenerna dipeungpeuk selections gancang.

Tahan tombol Siri pikeun ngamimitian nepi kontrol sora. Anjeun tiasa ngajalankeun aktip, nanyakeun basajan - saperti: "Sapertos kumaha kaayaan hawa na?"- Na milarian film jeung nempokeun TV, tapi teu hayu anjeun milarian musik atawa nanaon sejenna.

Nu bit palinter téh Ngarecah search kana tipena béda. Contona, nganiaya tombol jeung nyebutkeun "Archer" brings nepi sadaya musim of Archer ti toko iTunes jeung Netflix di Inggris (ladenan leuwih di AS). Ieu basajan jeung karya well.

maluruh More maju saperti "Pierce Brosnan film" dituturkeun ku "Ngan nu leuwih alus" nembongkeun bojong kadali sora. Karya well.

Cara manual ngotektak eusi téh loba laun sarta kurang satisfying.

Apple plus pihak-pihak

apal tv review
Luhur-rak mintonkeun eusi ti aplikasi nu dipilih, dina kasus ieu ti film iTunes, tapi aktip saperti Netflix bisa mintonkeun sajarah Anjeun anyar diawaskeun. Photograph: Apel

Eusi dina Apple TV ieu sacara lega dibagi kana hal nu disadiakeun ku Apple jeung barang pihak-katilu. Dina camp Apple nyaéta aksés ka toko iTunes pikeun film jeung nempokeun TV, Apple Musik atawa perpustakaan iCloud Music Anjeun, iCloud Poto jeung App Store.

Ieu jelas pisan lamun mimitian nganggo ladenan Apple sacara loba di antarana nu tacan beres. Maranéhanana anu Apple geus spent waktu jeung perhatian dina - film jeung nempokeun TV ti toko iTunes - anu pohara alus. Siri hade well, éta slick jeung lamun Anjeun keur plugged kana ékosistem Apple sacara, éta hebat pisan.

Tapi app musik Apple TV nyaéta jadi dasar éta frustrating ngagunakeun. Asa kawas hal ti 2006, ngagulung ngaliwatan daptar masif, swiping leuwih jeung leuwih jeung no way gancang skip atawa search. Siri ngan nyebutkeun no hatur nuhun. Kuring boga perpustakaan musik badag dina iTunes mana jeung ngajak kuring, saleresna, ngeunaan lima menit pikeun ngagulung ti AC / DC ka ZZ Top.

Sakali anjeun saena ka artis katuhu, Pilihan album téh rupa, tapi skipping lagu nyaéta laborious. milih, gulung, milih deui. Aya no hiji tombol atawa gesture pikeun meunangkeun Anjeun pikeun lagu nu saterusna. Hayu urang dijieun parah sabab bisa ulin musik di tukang bari ngalakonan hal séjén. Anjeun tiasa ngareureuhkeun jeung muter, tapi upami Anjeun hoyong robah lagu Anjeun saena pikeun ngagali sadaya jalan balik deui ka aplikasi musik.

aplikasi

Nu hiji hal gedé Apple TV geus bade for geus masarakat developer ios entrenched. buleud Séjénna, saperti TV Seuneu Amazon sacara, geus aktip tapi teu séjén boga draw nu Apple TV teu keur pamekar nyieun aktip bespoke for eta.

Aplikasi dibasajankeun YouTube jeung Ayeuna TV ka Netflix - nu integrates jeung Siri search - to aktip balanja, cuaca aktip, aktip pikeun digawé kaluar jeung aktip pikeun bookings hotel. Nu BBC iPlayer teu sadia can. Aya no ITV Player, Sadaya 4, Google Play atawa Amazon Perdana Video.

Daptar aktip ngan dipikaresep rék dilegakeun, bari jeung anjeun bisa jadi teu mungkas nepi wanting balanja dina TV Anjeun, éta ngan ujung gunung es lamun ios App Store anu indikasi nu mana wae.

Games

Nu Apple TV ngeunaan salaku kuat salaku iPad Air 2 jeung saterusna ngarojong kaulinan jeung tingkat sarua kualitas grafis. Apple nyebut eta "kualitas konsol"; sababaraha saperti Galaxy dina Seuneu, kasampak alus. Lain kaulinan saukur cutesy.

Ngadalikeun eta ngagunakeun jauh nyaeta boh pangalaman Wii kawas, ayun jauh kira-kira kawas bat baseball contona, atawa swiping jeung selingkuhan klik. Kuring manggihan ayakeun utamana satisfying, wanting dedicated, tombol responsif keur kaulinan arcade jeung gancang ngembang bosen kaulinan gerak.

Anjeun bisa nyambung Controllers pihak-katilu ngahurungkeun kana hiji konsol makeshift, tapi teu unggal game ngarojong eta. Hal aneh nyaeta Anjeun bisa nyambung nepi ka tilu Controllers jeung jauh a, tapi teu leuwih ti hiji jauh, nu ngajadikeun Wii ténis analogues kaluar pertanyaan. Dua pamaén kaulinan saperti Crossy Road, nu ngidinan Anjeun pikeun make tanda iPad atawa iPhone salaku controller kadua, éta heran alus di hiji partéy.

Kaulinan ilaharna ngundeur gancang, tapi kuring kapanggih sababaraha kaulinan grafis intensif terus kungsi ngundeur hiji hal. Samemeh Anjeun mimiti aplikasi nu, deui lamun nyoba ngarobah tingkat. It quickly got tiring.

apal tv review
The Lightning port on the bottom of the remote works with any iPhone 5 or newer charger, but there is one in the box. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

Other observations in brief

  • You can connect a set of Bluetooth headphones directly to the Apple TV for private listening.
  • The screensavers – fly-over footage of cities and landscapes around the world, from London to Hawaii – are genuinely mesmerising.
  • “Reduce Loud Sounds” enables dynamic range compression, which levels out the volume difference between loud and quiet sounds and makes nighttime listening better for your neighbours.
  • The ethernet port tops out at 100mbps. Connect via Wi-Fi for much faster speeds.
  • Siri is meant to know your location and preferences, but insisted on giving me my weather in Fahrenheit not Celsius for the first week of using it.
  • The remote is not intuitive. Guests couldn’t figure it out until I explained that it was a touch pad and that you had to press not tap it.
  • The menu button is a back button and works as it does on Android or Windows Phone. The home button is the one with the TV screen logo on it.
  • The Apple Remote app doesn’t work with the new Apple TV.
  • Music is output in 5.1 surround sound, not just stereo, if you have a surround sound system.
  • A hand strap for the remote is available, which you will need if you have kids and motion games.
  • There’s no 4K support, which isn’t a problem now, but may be in the next couple of years.
  • You can scrub through a video or music by moving your finger on the remote.
  • Saying “what did he say” to Siri will skip back 10 seconds and put on subtitles for video.

Harga

The fourth-generation Apple TV costs £129 with 32GB of storage and £169 for 64GB of storage.

pikeun ngabandingkeun, the Amazon Fire TV with 4K costs £80 the Roku 3 costs £100 and the Google Chromecast £30.

Putusan

Nu Apple TV teu pinuh dipanggang. Bagian video nu alus teuing, tapi eusi sadia ieu konstrain di Inggris. Aplikasi musik anu goréng, aplikasi jauh teu digawe jeung bit séjén ngan teu siap. Having waited for the best part of three years to release a new Apple TV, why is it not complete?

The remote is like marmite, people will either love it or hate it, and while the interface looks fancy, its discovery is poor and it doesn’t introduce anything particularly new.

The App Store is likely to be the Apple TV’s saviour. Whether all the streaming services will be available remains to be seen. Amazon Prime Video seems unlikely, although you can resort to streaming others over AirPlay from an iPad for instance.

The Apple TV has the potential to be really good, and most of the issues could be corrected by software updates, but right now it’s a work in progress that isn’t as good as much cheaper competitors.

Naros: power of the App Store, access to iTunes and Apple Music, good voice control, IR control for volume, motion gaming

Kontra: half-baked, music app poor, Siri can’t search music and only iTunes and Netflix, most UK streaming services missing, no HDMI cable, no remote charger

Resensi séjén

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Artikel nu patali