Apel, Google jeung Microsoft: weakening enkripsi ngidinan nu guys bad di

Apple, Google and Microsoft: weakening encryption lets the bad guys in

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Apel, Google jeung Microsoft: weakening enkripsi ngidinan nu guys bad di” ditulis ku Samuel Gibbs, pikeun theguardian.com dina Senén 23rd November 2015 12.42 UTC

Apel, Microsoft, Google, Samsung, Twitter, Facebook jeung 56 pausahaan téknologi lianna geus ngagabung babarengan pikeun nampik telepon pikeun enkripsi weakening nyebutkeun eta bakal "dieksploitasi ku guys bad".

Sanggeus klaim kapala eksekutif Apple sacara Tim Cook sacara yen "nu mana wae nu backdoor nyaeta backdoor for everyone", nu Technology Council Industri Informasi, nu ngagambarkeun 62 ti pausahaan téhnologi panggedena di sakuliah dunya, ceuk: "Énkripsi mangrupakeun hiji pakakas kaamanan urang ngandelkeun sapopoé pikeun ngeureunkeun penjahat ti draining akun bank urang, ka tameng mobil jeung airplanes urang ti keur direbut ku hacks jahat, jeung disebutkeun ngawétkeun kaamanan jeung kaamanan urang. "

Perdebatan leuwih enkripsi, nu geus jadi bedrock tina internet dipaké ku ampir unggal transmisi anu perlu jadi aman jeung beuki jelema nu teu, geus bitu sanggeus serangan teroris dina Paris.

kapala eksekutif Nu Sejenna Technology Industri Council sacara, Dean Garfield, ceuk: "Weakening kaamanan jeung Tujuan tina advancing kaamanan ngan saukur teu make akal pikiran."

End-to-ahir énkripsi komunikasi mean nu ngan pangirim jeung panarima bisa nempo eusi talatah, nu pamaréntah ngomong geus nunda ladenan kecerdasan di disadvantage hiji.

pamaréntah, kaasup UK sacara, geus ngomong yén backdoors - liang dina software kaamanan powering rupa bentuk enkripsi - kudu dijieun ngaliwatan jasa kaamanan anu bisa nempo komunikasi.

Garfield ceuk: "Weakening enkripsi atawa nyiptakeun backdoors ka alat énkripsi jeung data keur dipake ku guys alus sabenerna bakal nyieun vulnerabilities jadi dieksploitasi ku guys bad, nu ampir pasti bakal ngabalukarkeun ngarugikeun fisik jeung finansial serius sakuliah masarakat urang jeung ékonomi urang. "

ahli Kaamanan saméméhna geus ditétélakeun David Cameron salaku "hirup di darat awan cuckoo" leuwih bongbolongan nya éta énkripsi aktip olahtalatah kudu ngalarang.

Kudu pausahaan téknologi nolak antarana cara ngaliwatan nu pamaréntah jeung agénsi kaamanan bisa megatkeun enkripsi, Larang ngan bakal dampak nu halal sabab bakal pisan teuas pikeun ngeureunkeun teroris atawa gugus séjén ti ngagunakeun software anu ngagunakeun enkripsi.

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010