Android N: Google mangka Future tina OS

Android N: Google Reveals Future of the OS

sawangan developer awal sadia jeung optimasi batré-hirup leuwih alus, switching app gancang, multi-jandela jeung mode peuting


Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Android N: Google mangka bakal datang tina OS” ditulis ku Samuel Gibbs, pikeun theguardian.com dina Kemis 10 Maret 2016 12.36 UTC

Google geus ngarilis sawangan pisan awal tina versi saterusna sistem operasi mobile anak - Android N - jeung pamisah-layar multitasking, ngaronjat umur batre jeung bewara leuwih alus.

Biasana Google Kaluaran hiji sawangan pamekar tina versi anyar Android di konferensi developer parusahaan, Google I / O, di ahir Méi. Hayu urang dirancang pikeun ngidinan pamekar waktu nguji aktip maranéhanana jeung ngawangun bagian anyar ngamangpaatkeun fitur anyar dina Android saméméh release anak ka pabrik smartphone dina Oktober.

Taun ayeuna, kumaha oge, Google geus dimimitian dua bulan awal, jeung pamekar jeung béta ngawangun nu ngidinan pamaké nguji fitur anyar.

Kapala Android, Hiroshi Lockheimer, ceuk: "Ieu saméméhna ti kungsi, éta gampang coba mun jeung urang geus ngembangna cara pikeun anjeun méré eupan balik urang. Urang hoyong ngadangu ti anjeun jeung iterate dina platform sareng anjeun - éta naon ngajadikeun Android kuat ".

Google ngaharepkeun yén sawangan tadi bakal ngidinan uji gede sarta anggap eta nyadiakeun versi Android anyar pabrik saméméhna. Butuh sababaraha bulan pikeun kalolobaan pabrik smartphone ka ngaleupaskeun versi anyar Android pikeun smartphone maranéhanana aya. Ieu ngandung harti yén smartphone Nexus Google sarta tablet tetep ngan alat ngajalankeun versi anyar Android pikeun bulan.

strategi sawangan anyar ieu oge mere hiji katingal tadi di naon ngarobah dina sistem operasi mobile paling-dipaké di dunya.

Multi-jandela

android n multi-jandela
Android N multi-jandela multitasking dipintonkeun dina Nexus 6P jeung piksel C. Photograph: Google

Parobahan pangbadagna nyaéta bubuka pintonan multitasking pamisah-layar disebut Multi-Jandela, nu ngidinan dua aktip jadi ngajalankeun dina hiji layar. Ieu hal pabrik smartphone Android saperti Samsung geus miboga sababaraha taun, tapi ayeuna bakal datang dipanggang kana Android N.

Aktip bisa ngajalankeun sisi-demi-sisi atawa hiji di luhur séjén, jeung pamisah tiasa dirobah ukuranana maké slaider puseur, loba kawas mode pamisah-layar Microsoft sacara diwanohkeun jeung Windows 8 dina 2012 jeung Apple sacara ios 9 dileupaskeun taun ka tukang.

aktip Android anu diwangun ngagunakeun skala a, Layar-ukuran format agnostik, nu hartina paling kudu digawé tanpa modifikasi jeung fitur anyar. Sedengkeun bakal aya di smartphone, ciri anu utamana aimed di alat nu leuwih gede kaasup phablets sarta tablet saperti Google piksel C.

Gancang app switching

Pamaké baris sanggup ganda ketok tombol aktip nembe dipake pikeun pindah ka app saacanna digunakeun tanpa muka daptar aktip anu nembe dipake, ngebut nepi bouncing antara aktip.

Sare jeung zum

android n zum
Setelan zum ngamungkinkeun pamaké pikeun nyieun objék dina layar badag pikeun nempo jelas atawa cocog leuwih dina layar ku hargana murah eta sadayana. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

Android N bakal nerapkeun modeu peuting nu blok panjang gelombang blue cahaya pikeun mantuan nyegah telepon ti ngajaga urang ngahudangkeun. pihak katilu aktip Android geus bisa ngalakukeun hal anu sarupa bari make filter overlay beureum dina layar jeung éta hiji hal anu Apple geus kadaptar pikeun vérsi salajengna miboga ios.

Pamaké moal bisa ngarobah ukuran ikon jeung téks dina layar ku cara make slaider zum anyar Android N sacara, nu bakal mantuan jalma anu butuh bit tina magnification pikeun nempo naon nu keur jalan dina.

bewara

bewara n android
Nu ngiuhan béwara anyar bakal boga baris luhur setelan gancang, nu pamaké bisa ngarobah, jeung bewara group. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

Android N bakal datang jeung kamampuhan pikeun bewara group ti aplikasi tunggal bareng. Sababaraha aplikasi geus ngalakukeun ieu, kaasup aplikasi Gmail Google, nu ngumpulkeun talatah babarengan sabab datang asup jeung ngamungkinkeun pamaké pikeun dilegakeun eta maca bewara atawa ngilangkeun eta jadi hiji.

ciri gancang-reply Google, sadia dina Hangouts sarta aktip olahtalatah Rasul jeung Android Wear, ogé bakal jadi ciri standar dina Android N, ngamungkinkeun pamaké pikeun bash kaluar balesan ka talatah lempeng ti ngiuhan béwara tanpa ngabogaan pikeun nuliskeun app nu.

umur batre panjang

umur batre android n
Versi anyar Doze bakal mantuan manjangkeun umur batre lamun layar pareum. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

Android 6.0 Marshmallow dijieun leaps gedé di efisiensi batré ngagunakeun ciri disebut Doze, nu nunda smartphone atawa tablet kana kaayaan-daya handap jeung ngawasa ketat leuwih naon bisa hudang alat nepi iraha layar ieu off jeung teu pindah.

Ieu Hartina, lamun télépon a ieu disimpen dina meja jeung teu keuna bari eta greatly ngalegaan umur batre, ngawatesan hal saperti aksés internet pikeun ngeset interval.

Android N téh dilegaan ciri nu ka berpungsi sawaktos layar pareum tapi telepon di gerak - dina kantong atawa tas misalna – nu kudu boga dampak positif signifikan dina umur batre.

thinner, Android gancang

Android N ogé ngabogaan vérsi anyar anak RunTime Jawa Android (seni), nu ngalir aktip dipasang dina telepon. Ieu téh leuwih gancang jeung leuwih efisien, hartina aktip bakal masang jeung ngamutahirkeun gancang tanpa needing a periode optimasi. Ieu kudu greatly ngurangan waktu diperlukeun pikeun masang apdet Android jeung upgrades séjén.

Google Project Svelte ogé geus dipake dina ngurangan ukuran jeung beurat Android kituna diperlukeun nepi gudang kurang jeung bisa dijalankeun dina alat-daya handap, nu kudu mean leuwih rohangan pikeun aktip jeung media.

Pamekar néangan nyoba kaluar versi beta tina Android N bisa enroll alat Nexus jeung Google pikeun ngapdet leuwih hawa, sarta bisa mulang ka versi panganyarna tina Android 6 Marshmallow dina cara nu sarua.

Maranéhanana teu ngajalankeun alat Nexus Google baris kudu ngadagoan nepi ka produsén tina smartphone maranéhanana narima Android N dina usum panas terus nyorong kaluar ka alat, nu dipikaresep bakal di 2017.

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Artikel nu patali