Amazon Seuneu HD 10 review: motong juru salah ngabuktikeun kasalahan ongkosna mahal

Amazon Fire HD 10 review: cutting the wrong corners proves a costly mistake
Gemblengna Score2
  • Nu Amazon Fire HD 10 teu tablet alus jeung teu hirup nepi ka standar diatur ku ngaheulaan sarta hardware Amazon sacara séjén.

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Amazon Seuneu HD 10 review: motong juru salah ngabuktikeun kasalahan ongkosna mahal” ditulis ku Samuel Gibbs, pikeun theguardian.com dina Jumaah 6 November 2015 07.00 UTC

Nu Seuneu HD 10 nyaeta tablet Amazon sacara panganyarna full-ukuran, tapi potongan jauh loba teuing sudut jeung teu murah.

Seuneu tablet Amazon sacara geus pencét jeung sono leuwih opat taun katukang. Maranéhanana nawarkeun layar santun, spésifikasi akal jeung integrasi kedap kana ékosistem Amazon ngeunaan film, Nempokeun TV, musik, buku jeung aktip di waragad low nu undercuts ampir sadayana sejenna. Nu Seuneu HD 10 nyoba terus trend nu.

Mangpaat luar

Amazon Seuneu HD 10 review tablet
Deui tablet mangrupa plastik herang nu nyokot sidik jari jeung goresan gampang. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

Desain Fire HD 10 pisan mangpaat. Katutupan di lemes, plastik herang mah junun cirian dina waktu sababaraha detik keur meunangkeun eta out of the box, kasampak murah.

Amazon dijieun deal big ngeunaan tablet keur awét sarta salamet 200 robah di test Golěmpang parusahaan dibandingkeun jeung iPad Air 2'S 30. I turun eta sababaraha kali onto karpét tanpa megatkeun eta, tapi teu diatur kaluar coba mun jeung ngancurkeun eta. It karasaeun well nunda babarengan, tapi awak leuwih fleksibel ti kuring bakal disangka.

Tombol jeung palabuhan sadaya baris ujung top, nu hartina boh leungeun anjeun nyertakeun tombol polumeu jeung port atawa tombol daya jeung port microUSB headphone lamun dilaksanakeun pikeun lalajo video.

Dina 7.7mm kandel geus heran ipis keur tablet low-ahir. Ogé geus bezels rélatif ci sabudeureun lega 10.1in, nu ngajadikeun eta ngarasa heureut tapi lila tablet a. Dina 432g teu beurat teuing ka tahan pikeun 40 acara TV menit, tapi kuring manggihan sorangan neangan tempat ka Prop nepi mun nyobian rengse a 2.5 film jam.

Ngawangun jeung awak nu OK. Layar nyaéta hayu pangbadagna turun sakabeh. Hayu urang 10.1in nu resolusina 720p jeung density piksel low of 149 piksel per inci. Pikeun ngabandingkeun paling tablet mibanda sahanteuna 200ppi. Amazon sacara saméméhna badag Fire HD, nu HD 8.9, kungsi layar 1080p jeung 254ppi.

Amazon Seuneu HD 10 review tablet
Layar teu seukeut, nu ngajadikeun téks, Ikon jeung gambar kasampak kurang ti garing. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

Henteu masalah teuing keur video, nu Sigana passable, jeung warna rata jeung sudut nempoan alus, tapi téks, Ikon, poto jeung hal statik séjén kasampak noticeably pixelated.

Ieu utamana atra lamun nyobian maca buku dina eta, anu katingal saperti hiji hal ti lima taun ka tukang. Sanajan Amazon sacara Bookerly typeface mantuan - ngaganti ka helvetica accentuates masalah - Kuring manggihan hésé maca pikeun période ngalegaan salaku téks ieu ngan teu garing cukup di ukuran leutik mah normal bakal maca.

Speaker stereo di sisi tablet éta heran alus sarta pisan pikeun speaker tablet. Masih teu cukup alus pikeun dipaké jadi pamaén musik dedicated, tapi rupa pikeun ningali video bari masak.

Spésifikasi

  • Layar: 10.1dina (1280 x 800) LCD (149PPI)
  • Processor: MediaTek quad-core (1.5GHz dual core + 1.2GHz dual core)
  • RAM: 1GB RAM
  • Panyimpenan: 16 atawa 32GB; slot microSD oge aya
  • Sistem operasi: Seuneu OS 5 dumasar kana Android 5 Landian
  • Kamera: 5Kaméra pungkur MP, 0.3MP kamera hareup-nyanghareup
  • Konéktipitas: Wifi, Bluetooth
  • Dimensi: 159 x 262 x 7.7mm
  • Beurat: 432g

Hardware lemah ngabalukarkeun pangalaman goréng

Amazon Seuneu HD 10 review tablet
A slot kartu microSD mangrupa salah sahiji ti saeutik plus titik pikeun Fire HD 10, ngamungkinkeun Anjeun pikeun nambah gudang gampang. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

Nu Seuneu HD 10.1 ngabogaan processor MediaTek quad-core jeung 1GB RAM, nu teu nepi ka tugas powering tablet. Sababaraha hal lumpat rupa, tapi sabenerna launching eta atawa ngaganti antara tugas beda ieu dogged ku lag cukup lila pikeun make heran naha tablet kungsi ngadat.

Lamun tablet kahiji dimimitian eta ngajalankeun rupa. Loading video mimiti ti Amazon sacara Perdana saharita Video ogé hade rupa. Tapi nu lamun mimiti muka kadua, atawa pindah ka app sejen anu hal mimiti creak.

Playback Video kadang bisa jadi lemes, tapi bakal mindeng luput pigura jeung judder. Swiping sakuliah homescreen ogé bisa lag parah, bari masang aktip dibawa tablet ka ngorondang a.

Kaulinan grafis intensif saperti Real Racing 3 éta ampir unplayable, bari komo Tugu Valley stuttered ti jaman ka jaman.

Batre lumangsung kira-kira tujuh jam playback video. Isu pangbadagna pikeun umur batre nyaeta layar teu boga sensor cahya ambient jeung teu nyaluyukeun kacaangan otomatis, nu hartina éta mindeng teuing caang atawa teuing kusam.

Ngecas nyandak salawasna. Butuh waktu lima jam pikeun pinuh Ngecas Fire HD 10. Kalolobaan tablet ngecas dina dua ka tilu jam.

panarimaan Wi-Fi ogé goréng. Dina tempat sarua nu Google Nexus 6P atawa iPad Air 2 bakal nyokot sinyal Wi-Fi kuat, kira-kira 12m ti router nu, nu Seuneu HD 10 bakal bajoang. speeds Download of aktip jeung video éta ogé pohara slow. Sambungan internet pikeun router ieu teu faktor ngawatesan.

Seuneu OS 5

Amazon Seuneu HD 10 review tablet
Seuneu OS 5 nyaeta lengkah nepi leuwih sistem operasi Amazon saméméhna. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

Nu Seuneu HD 10 hadir kalawan versi Amazon sacara panganyarna tina Seuneu OS 5, nu dumasar kana Android taun ka tukang sacara 5 Landian. A app grid dalit geus sadia dina homescreen nu, tapi swiping kénca jeung katuhu nyortir ngaliwatan kategori.

Swiping sakuliah buku, contona, mintonkeun buku Anjeun dibeuli di luhur, saran pikeun buku bébas lamun geus Amazon Perdana atawa Kindle Unlimited terus saran salajengna dumasar kana sajarah pameseran Anjeun. Sarua mana for video, kaulinan, aktip, musik, audiobooks, newsstand jeung Amazon balanja.

Kénca-paling layar nembongkeun item nu nembe dipake atawa diawaskeun, nu mangrupa cara panggancangna lalaki deui kana eusi.

Karya well, jeung ngajadikeun pangalusna a tablet berbasis konsumsi. Ayeuna teh software tablet kahiji mah geus katempo nu geus Isro nyata leuwih ti grid app standar sarta ngarupakeun arguably hal pangalusna ngeunaan Fire HD 10.

Sesa software teu cukup salaku alus. Gesek turun ti luhur nempo bewara jeung naon Sigana mah susunan toggles gancang pikeun Wi-Fi, Bluetooth, rotasi layar, teu ngaganggu jeung sajabana. Tapi dina kanyataanana paling ngan potong kompas ka layar setélan, teu toggles, nu nguciwakeun.

Hiji akun Amazon geus jadi kadaptar pikeun tablet, tapi propil pamaké multiple kaasup propil barudak bisa setup, nu alus keur tablet kulawarga.

Seuneu OS bakal ngajalankeun pancén aktip Android, tapi ngan ngabogaan aksés ka toko app Amazon. Cai mibanda pamilih ngembang of aktip, kaasup mayar-pikeun aktip aya haratis dina Perdana "underground" promotion Amazon sacara, tapi teu jadi éksténsif salaku Google Play jeung teu sakabéh aktip jeung kaulinan panganyarna.

Kamera

Lima-megapiksel kaméra pungkur jeung kaméra selfie VGA hareup-nyanghareup kirang. Maranéhanana candak taram, kusam, Gambar rumeuk kurang di jéntré.

Harga

Amazon Seuneu HD 10 review tablet
Layar konci mintonkeun adverts iwal mun mayar hiji tambahan £ 10 ngaleupaskeun 'nawaran husus'. Photograph: Samuel Gibbs pikeun wali

Nu 16GB Amazon Fire HD 10 jeung adverts dina layar konci waragad £ 170 hideung atawa bodas. Versi 32GB waragad £ 200, bari nyoplokkeun adverts waragad £ 10.

Sarupa 9.7in Samsung Galaxy Tab sacara A waragad £ 179, sedengkeun jauh punjul 8in Galaxy Tab S2 waragad £ 240 ti Amazon jeung 32GB gudang. IPad cheapest Apple waragad £ 219. Margamulya sacara Hudl 2 ngarugikeun £ 99, jeung sababaraha tablet luhur-ahir taun ka tukang sacara sadia pikeun sakumna £ 200.

Putusan

Nu Amazon Fire HD 10 teu tablet alus jeung teu hirup nepi ka standar diatur ku ngaheulaan sarta hardware Amazon sacara séjén.

Nu Fire OS anyar 5 ngabogaan sababaraha gagasan alus jeung hiji lengkah nepi ti vérsi saméméhna tina sistem operasi. Amazon maot-hards bakal kawas integrasi film parusahaan, TV, buku jeung ladenan sejen.

Tapi Layar 10in ngan teu of resolusi cukup pikeun nyieun kalolobaan layanan Amazon sacara, processor teu cukup kuat pikeun ngajalankeun kaulinan grafis intensif sarta katinggaleun jeung komo tugas basajan.

Masalah pangbadagna jeung Fire HD 10 téh nya éta teu murah. Lamun ieu £ 100, lolobana shortcomings bisa dihampura, tapi di £ 170 aya nyatu tablet competing nu nawarkeun pangalaman leuwih alus.

Naros: integrasi Amazon gede, cageur sababaraha tetes tanpa megatkeun, slot kartu microSD

Kontra: Layar resolusi low, processor slow, kinerja laggy, Wi-Fi lemah, teu otomatis adjustment kacaangan, kaméra goréng, ngecas pisan slow

Resensi séjén

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Dimuat via Wali News Feed plugin WordPress.

Artikel nu patali