Amazon Echo: Kahiji 13 Hal ka Coba

Amazon Echo: The First 13 Things to Try

Alexa, asisten virtual Amazon sacara, aya dina leuwih ti 3m imah US via speaker Echo. Ayeuna éta sadia di Britania - tapi naon daya tarik nu?


Powered by Guardian.co.ukArtikel ieu judulna “Amazon Echo: kahiji 13 hal nyoba” ieu ditulis ku Darien Graham-Smith, pikeun panitén dina Minggu 13th November 2016 09.45 UTC

Diajar Paréntah dasar

hal pisan kahiji Anjeun bakal hayang ngalakonan jeung anyar Anjeun Amazon Echo nyaeta diajar hiji paréntah sora dasar sababaraha. Nyebutkeun "Alexa: Eureun!"Geura bakal ngabatalkeun aktivitas naon bae anu bade di; nyieun musik louder atawa quieter, ngomong "Alexa: polumeu ka luhur "atawa" Alexa: volume turun ". Anjeun tiasa luncat ka tingkat polumeu husus ku cara nyebutkeun nomer ti hiji ka 10: "Alexa: volume hiji "bakal ngahurungkeun audio nu turun ka harewos a, bari "Alexa: Ngajempékeun "bakal Ngajempékeun nu Echo sakabehna. Sakali anjeun geus meunang hang ieu, Anjeun bisa ngamimitian experimenting jeung paréntah leuwih Dongeng, aman dina pangaweruh nu sok bisa ngabolaykeun atawa tiiseun wae kagiatan nu teu dihoyongkeun.

Robah kecap hudang

Sugan anjeun teu kawas ngaran Alexa - atawa sugan anjeun boga anggota kulawarga ngaran nu jeung teu hayang ngabalukarkeun kabingungan. Dina boh kasus, anjeun bisa kalayan gampang ngarobah kecap Echo responds ka. Jang ngalampahkeun kitu, muka aplikasi Alexa dina smartphone atawa tablet, indit ka setélan, teras klik dina Echo jeung ketok pikeun ngarobah "hudang kecap". Anjeun bakal ningali anjeun geus tilu pilihan: "Alexa", "Amazon" atawa "Echo" - sedih, Anjeun teu bisa milih ngaran anjeun sorangan. Anjeun oge bisa hayang pikeun muka kana sora & bewara jeung ngaktifkeun eupan balik audio - a lemah lembut "boop" - lamun Echo hears ngaran Alexa sacara, jadi nyaho lamun urang ngadengekeun.

Numbu almenak Anjeun

Salah sahiji loba trik dipake dina Echo nyaéta kamampuhan pikeun ngabejaan ka maneh naon kajadian jeung pasini anjeun geus datang nepi. To connect kalénder Google Anjeun, saukur indit kana setélan dina Alexa app, teras ketok almenak>Kalénder Google>numbu akun kalénder Google. Jeung ieu dipigawé, Anjeun bisa nanyakeun basajan saperti: "Alexa, lamun geus pasini mah saterusna?", atawa "Alexa, naon Kami mah ngalakonan dina Saptu soré?"Anjeun bisa nyieun kajadian anyar, oge. Ngan jadi miélingkeun yén Alexa teu boga konsep nu mana wae nu privasi: lamun anjeun ngagaduhan rendezvous rusiah nyatet ka handap dina kalénder Google Anjeun, teu heran lamun manéhna spills kacang ka hiji anggota kulawarga hayang weruh.

Siapkeun lalu lintas jeung olahraga apdet

Prosés setelan Echo nyarankeun Anjeun pikeun nyadiakeun alamat imah Anjeun, jadi Alexa bisa langsung nawarkeun laporan cuaca jeung warta lokal. Lamun nyaritakeun Echo mana anjeun damel, Anjeun oge bisa meunangkeun laporan lalu lintas keur pasuliwer Anjeun. Jang ngalampahkeun ieu, muka Alexa app, indit ka setélan>lalu lintas jeung ketok pikeun nuliskeun alamat karya Anjeun, babarengan jeung nu mana wae nu waypoints sasuai sapanjang rute nu. Anjeun ayeuna bisa nanya "Alexa, kumaha éta lalu lintas nu?"Keur update live. Alexa ogé bisa maca anjeun headline jeung leuwih ti publikasi adina urang, nu wali: ngan ngaktipkeun "skill" on aplikasi Echo, saterusna, salaku conto, ngomong: "Alexa, nanya ka wali méré kuring headline maén bal. "

Sambungkeun alat imah pinter Anjeun

Nu Echo bisa ngadalikeun rupa-rupa alat imah disambungkeun, saperti thermostats jeung cahaya pinter. Dina sababaraha kasus, ieu bisa ngawajibkeun Anjeun pikeun digitus Alexa jeung "skill" anyar: pikeun ngalakukeunana, indit ka kaahlian>kategori>imah pinter jeung teangan pikeun alat Anjeun. Sakali Anjeun keur nyetel, ngan saukur nyaritakeun Alexa ka "manggihan alat". Anjeun teras bisa ngaluarkeun parentah saperti "Alexa, nyetel suhu sayang ka 20 tingkat "atawa" Alexa, brighten cahaya pangkeng ". Dina imah pinter>Grup Anjeun oge bakal manggihan kamampuh pikeun nyieun grup ngaranna alat, jadi Anjeun bisa - contona - ngahurungkeun sadaya lampu exterior Anjeun atawa off jeung paréntah single.

meunangkeun balanja

Nu Echo ngajadikeun eta pisan gampang mesen item ti Amazon. Upami Anjeun gaduh akun Amazon Perdana nu bakal nyetel hiji-malik nyusun, Anjeun bisa ngaktipkeun purchasing sora dina Alexa app. Pikeun nempatkeun hiji Urutan, ngan saukur ngomong "Alexa, pesenan hideung Eunteung dina DVD "atawa" Alexa, mesen quinoa organik ", jeung mastikeun meuli lamun Alexa berbunyi deui ka anjeun. Anjeun oge bisa nambah item ka karinjang Anjeun pikeun review saterusna. Upami Anjeun gaduh barudak di imah eta bisa jadi mangrupakeun ide nu sae pikeun ninggalkeun fitur ieu dipareuman, kumaha oge: Anjeun bisa nyetel hiji pin opat digit, tapi saprak anjeun geus ngomong kaluar pisan ka authorize meuli hiji, eta sigana moal cicing rusiah for jauh.

Anjeun tiasa make Alexa ka ngadalikeun sayang thermostat pinter.
Anjeun tiasa make Alexa ka ngadalikeun sayang thermostat pinter. Photograph: Samuel Gibbs pikeun panitén

Sambungkeun akun Spotify Anjeun

Mun anjeun geus hiji anggota Amazon Perdana, Anjeun bisa ménta Alexa ulin selections ti leuwih ti 1m hits populér jeung daptar puter dina ladenan streaming Perdana musik. Nu Echo ogé bisa ulin lagu ti perpustakaan musik Amazon pribadi Anjeun - Anjeun bisa munggah nepi ka 250 ngalacak bébas. Upami Anjeun gaduh akun premium Spotify, nu Echo bisa ngalirkeun data ti aya ogé: saukur numbu eta dina Alexa app dina setélan>musik & media, tuluy ngaluarkeun parentah saperti "Alexa, ulin Dina Air peuting ti Spotify ". Mun anjeun teu hoyong nangtukeun sumber unggal waktu, ketok "Pilih ladenan musik standar" jeung milih Spotify ti menu nu nembongan.

Ngepaskeun ka stasion radio paporit Anjeun

Nu Echo teu boga panarima FM, tapi integrates jeung TuneIn pikeun nyadiakeun aksés ka range badag stasiun radio leuwih internet. Kantun ngomong "Alexa, ulin Radio 4 "atawa" Alexa, ulin Absolute 80s "ngadangukeun. Saprak TuneIn mangrupakeun ladenan global, aya rupa jauh lega stasion milih ti batan Anjeun kukituna meunang jeung panarima biasa - naha teu coba WDDH di New York, atawa ABC Adelaide? Anjeun bakal manggihan daptar pinuh ku stasion di tunein.com. Anjeun oge bisa menta Echo ulin musik ti genre husus.

Alexa, ngabejaan ka kuring carita

Mun anjeun geus hiji fan kecap diucapkeun, Anjeun meureun geus diwangun nepi perpustakaan audiobooks karungu. Ayeuna Echo bisa ulin ka anjeun: ngan saukur ngomong "Alexa, ulin A Sajarah singket of Time", jeung asumsina buku di perpustakaan karungu Anjeun, naratif bakal dimimitian. Salaku jeung musik, Anjeun bisa nyaritakeun Alexa ka ngareureuhkeun jeung neruskeun salaku diperlukeun: "Balik" skips deui 30 detik, bari "bab saterusna" jeung "bab saméméhna" karya Anjeun kukituna nyangka. Echo bisa geura-giru bisa maca kaluar buku Kindle teuing, saprak ciri geus sadia pikeun pamaké US. kiriman nya moal jadi alami salaku juru dongéng professional, sanajan, jeung teu nyangka nya ngalakukeun voices.

Nyokot pizza ngaliwatan aplikasi Ngan Dahar, nu bisa numbu ka Alexa.
Nyokot pizza ngaliwatan aplikasi Ngan Dahar, nu bisa numbu ka Alexa. Photograph: ngan Dahar

Mesen takeaway a

Kaahlian ngidinan Echo ka panganteur jeung ladenan real-dunya, jeung teu meunang leuwih nyata ti JustEat. Sakali anjeun geus dipasang skill nu (jeung numbu ka akun anjeun Ngan Dahar), Anjeun bisa mesen dinner tanpa ngabogaan angkat ramo a. Tangtosna, hiji no hayang ngadéngékeun Alexa maca kaluar hiji sakabéh menu, jadi keur ayeuna layanan ieu diwatesan ku repeating pesenan ti sajarah Anjeun: Anjeun bisa ngomong "Alexa, nanya Ngan Dahar ka susun ulang pizza "atawa" Alexa, nanya Ngan Dahar ka susun ulang ramen ". Salaku jeung purchasing sora Amazon, aya nganggur nyegah ladenan ti keur abused ku barudak hayang weruh, tapi sugan nu teu bakal masalah gede keur lalaki single ayeuna teh evidently aimed di.

Gawé nepi kesang a

Sanggeus anjeun geus devoured sababaraha takeaways, Anjeun bisa jadi kudu titik tina latihan. Alexa bisa mantuan di dieu teuing: salah sahiji fitur nu pang populerna nyaeta tujuh-menit workout, nu Alexa nungtun anjeun ngaliwatan program pondok latihan timed, kaasup jacks luncat, pencét-up jeung tembok sits. Mun anjeun geus teu yakin kumaha hiji latihan kudu dipigawé, Anjeun bisa nempo tutorial grafis dina Alexa app. Aya no iringan musik - ngan sora otomatis ticking - tapi anjeun bisa ngamimitian playlist Anjeun sorangan jeung ngadenge eta quietly di tukang. dina mangsa nu bakal datang, pamekar rencana pikeun manjangkeun ciri jadi Anjeun bisa lagu kinerja Anjeun tur meunangkeun wasa ka range leuwih lega tina latihan.

Ngarasakeun kaulinan jeung endog Easter

Dina perpustakaan kaahlian, dina kaulinan, trivia & barang-barang tambahan, anjeun nimu puluhan kaulinan Anjeun bisa ulin jeung Alexa, kaasup kuis interaktif, bingo, komo blackjack. Alexa bisa gulung dadu virtual for teuing - jeung mana wae jumlah sisi - jeung manéhna muterkeun kaulinan mean tina batu, keretas, gunting. Lamun éta teuing basajan pikeun anjeun, manéhna ogé bisa ulin leuwih canggih "batu, keretas, gunting, kadal, Spock "varian. Upami Anjeun keur néangan stimulasi leuwih cerebral, coba nanyakeun sababaraha pertanyaan filosofis, saperti naha Santa Claus aya atawa anu ngantep anjing kaluar. Alexa ngabogaan loba réspon pinter, jeung manéhna nu well versed dina film, buku jeung nempokeun TV.

Dilegakeun jeung asesoris

Nu Echo narima upgrades software biasa: pikeun manggihan ngeunaan fitur anyar, indit ka hal nyoba>aya naon anu énggal? di Alexa app. Ieu ogé patut ngajaga hiji panon dina perpustakaan kaahlian, salaku kamampuhan anyar keur ditambahkeun sadaya waktu. Tur upami Anjeun hoyong dilegakeun sinyalna Anjeun ka kamar séjén imah Anjeun, mertimbangkeun investasi di Echo Dot - vérsi miniatur tina Echo costing £ 50 - atawa £ 250 keur pak genep. Cai mibanda kamampuhan sarua jeung Echo full-ukuran, ngan jeung speaker leutik - jeung upami Anjeun hoyong, Anjeun bisa nyambung an speaker luar jeung kabel atawa leuwih Bluetooth.

guardian.co.uk © wali News & Media Limited 2010

Artikel nu patali