Zuckerberg punon në drones WiFi për zonat e thella

Zuckerberg works on WiFi drones for remote areas

FACEBOOK CEO Mark Zuckerberg ka përshkruar planet për të sjellë internetin në komunitetet e largëta duke përdorur drones.

Nën kujdesin e organizatës së tij Internet.org jo-fitimprurëse, Zuckerberg zbuloi se ai ka partneritet me NASA Ames Qendra e Kërkimit dhe kompani UK njeri që rri kot Ascenta të pionier diellore avionë pa pilot mundësuar për WiFi rreze nga qielli.

Ideja ka paralele me planet kërkim në internet gjigande Google për të ofruar qasje në internet përmes balona nën titullin dyshimtë “Project Loon”.

Ajo ka qenë tashmë një javë të zënë për Facebook manjati pas ikje me $ 2 miliardë për virtual kompanisë kufje realitet Oculus VR. Ky veprim ka marrë një reagim të ashpër nga njerëzit në pyetje motivet e tij dhe kjo do të duket se ai ka zgjedhur për t'i dhënë fund të javës duke lënë një shije shumë pozitiv në gojët e njerëzve.

Një konsideratë për rollout e skemës drone WiFi do të kushtojë, dhe Universiteti i Sheffield Inxhinierë mund të ketë gjetur përgjigjen në avion 3D shtypura.

Qendra Kërkimore prodhim i avancuar (AMRC) në Universitetin e Sheffield ka ndërtuar një prototip 1.5 m të gjerë të një automjeteve ajrore pa pilot (UAV), peshon nën 2kg dhe ndërtuar nga thermoplastics.

Aktualisht droni është përdorur vetëm si një avion pa motor, por me kombinimin e 3D shtypura pjesëve shtesë dhe komponenteve të lirë elektronike, UAV mund të jetë një i lirë, Forma disposible e idealit të transportit për të rënë në zonat e luftës, hotzones bërthamore dhe mjedise të tjera të vështirë për të arritur ose armiqësore.

Përndryshe kjo mund të bëjë për një mënyrë ideale të lëkundet nga ambiciet e larta Internet.org për rrjetin e saj drone WiFi.

Ky artikull, Zuckerberg punon në drones WiFi për zonat e thella, është botohet njëkohësisht nga Inquirer dhe është postuar këtu me leje.

Enhanced nga Zemanta