Pajisje tuaja janë vjedhur Blind, Fight Back!

Your Appliances Are Robbing You Blind, Fight Back!

Ata ulen atje gjithë ditën e gjatë në kërkim të pafajshëm, sikur asgjë në terezi po ndodh. Megjithatë, kur ju nuk jeni në kërkim, dhe madje edhe kur ju jeni, pajisje tuaja janë të plaçkisnin të verbër. Ata janë vetëm duke bërë atë në një mënyrë që është e vështirë për të zbuluar, por të bëjë asnjë gabim, të gjitha pajisjeve tuaja janë fajtorë. Nga frigorifer në mikrovalë, çdo gjë që qëndron mbyllën në është bilking paratë nga llogaria juaj bankare nëpërmjet faturën tuaj të shërbimeve.

Por këto derrat energjisë janë bërë më shumë se drejtimin up ju faturën e shërbimeve. Ata janë kolektivisht bëjnë shumë dëm të planetit. A pak e mbeturinave të energjisë në shtëpinë tuaj nuk mund të bëjë që shumë ndryshim për ju. Por shumohen e mbeturinave nga dhjetra miliona, dhe kjo mund të ketë efekte katastrofike në një rajon të caktuar.

Në 2012, California mbyllur një program dy-vjeçar që zëvendësoi pajisje joefikase, kryesisht ngrohje të ujit dhe sistemit të ftohjes. përafërsisht 178,000 familjet pjesë. Programet e tilla janë vetëm fillimi. në fund të fundit, kjo vjen për shkak të individëve prioritizimin e efikasitetit të energjisë, kur është fjala për aplikim blerjet.

Konsumatorët janë të motivuar në përgjithësi nga paratë. Getting projektligji nën kontroll mund të trajtohet në tri fronte:

  1. Të marrë një çmim më konkurrues për shërbimet
  2. Blerje energji-efektive pajisje
  3. Jetuar një mënyrë jetese të gjelbër

Le të marrin një vështrim nga afër çdo opsion:

Të marrë një çmim më konkurrues për Utilities

çuditërisht, shumë njerëz ende nuk e kuptojnë se kur është fjala për ofruesit e shërbimeve, ata mund dyqan rreth. Nëse jetoni në Teksas, Illinois, New Jersey, ose Pennsylvania, ju nuk janë të kufizuara në një ofrues të vetëm. Ju paguani për energji nga kilovat orë (kWh).

Nuk është një shans i shkëlqyer që ekziston dikush që ofron një çmim edhe më të mirë se ajo që ju jeni duke marrë. Sigurisht, çmimi nuk është e vetmja gjë për t'u marrë parasysh. Por kjo është një e madhe. Kliko këtu për më shumë informacion mbi ofruesit e ndryshme dhe planet e energjisë në shtetin tuaj.

Blerje energji-efektive Pajisje

frigoriferë, washers, dhe tharëse janë të mëdha, Kandidatët të dukshme për një përmirësim të efikasitetit. Gjithkush e di se sa pushtet abuzojnë këto makina. Megjithatë, fajtorët e vërtetë mund të jenë pajisje të vogla që në heshtje të shkojnë pa u vënë re çdo ditë. Forbes kishte këtë për të thënë në lidhje me këtë çështje:

Korniza foto dixhitale janë të vogla, kështu që është e vështirë të mendojnë për to si derrat energjisë. Por në qoftë se secili U.S. familje kishte një prej këtyre kornizave running rreth kohës, ajo do të marrë pesë hidrocentralet për të drejtuar ata të gjithë, thotë se Fuqia Instituti i Kërkimeve elektrike (EPRI), një hulumtim dhe zhvillim pa qëllim fitimi të energjisë elektrike të fokusuara.

Kjo pjesë gjithashtu vazhdon të theksoj Vampires energjisë si printera dhe folës. Ata janë të quajtur kështu për shkak se ata janë gjiri deri energji edhe kur ata nuk janë në. Celular Ngarkuesit e telefonit dhe adapters laptop të kualifikohet, pasi ato janë buronin energji edhe kur asgjë nuk është e mbyllën në to. Bottom line: nuk ka aplikim është shumë e vogël për konsiderata të energjisë

Jetuar një mënyrë jetese të gjelbër

Më në fund, kemi ardhur në vendin ku këto lloje të artikujve gjithmonë përfundojnë. Nëse ai të jetë efikasiteti i energjisë ose të financave personale, zgjidhja përfundimtare është se ne duhet të ndryshojë stilin e jetës tonë për të shijuar ndryshim të qëndrueshme.

Ju nuk mund të vërtetë kanë për të marrë një 30 minuta dush në temperaturën e nxehta ju mund të qëndrojë. Ju nuk keni për të larë një artikull të rrobave, pasi vetëm një veshur. këto Këshilla mbrojtës të energjisë nga U.S. qeveria janë një vend i mirë për të filluar duke parafytyruar se si ju mund të bëni pjesën tuaj.

Ne të gjithë kemi një rol për të luajtur. Konsumi i juaj i energjisë nuk është rreptësisht një çështje private mes jush dhe kompania e energjisë. Kjo është një çështje e komunitetit, si energjia është një i kufizuar, burim të përbashkët. Ne mund të gjej një ditë se si për të marrë energji të përdorshme nga të materies së zezë. Por deri atëherë, ne kemi për të menaxhuar burimet në dispozicion. Kjo është deri në secilin prej nesh për të menaxhuar këto burime me kujdes.

20328 0